Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megdőlt: Az ember nem falkavez...

Ratata kérdése:

Megdőlt: Az ember nem falkavezére a kutyának Mi a véleményetek az alábbi videóról?

Figyelt kérdés
[link]

2013. jan. 3. 23:09
 161/177 anonim ***** válasza:
78%

Azért egyébként mert lételemük a játék.. Igen a qrva kemény KÁJ-nak is kellene 1-2 társ akivel játszhat időnként..

Nekünk van itt a környéken egy autó telepen egy KÁJ. Egyszer mikor állatorvosnál voltunk szólt a doki, hogy vigyázunk mert a kutya aki bejön elég agresszív másokkal meg kutyákat eszik stb... Mikor behozták akkor jöttem rá hogy a autó telepi kutya az akivel nekem a kutyám tegnap még kerítésen keresztül játszott.. Hozzátenném hogy mindkettő kan.. Jah és többször is előfordult már..

2013. jan. 12. 11:14
 162/177 anonim ***** válasza:
100%

Most komolyan ez a legfontosabb, hogy egy kemény pásztorkutya játszon-e más kutyákkal vagy sem? Hát ha akar játszik, ha nem nem. Sokkal nagyobb baj az, hogy bárki tarthat ilyen kutyát:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3870212-kauka..

2013. jan. 12. 12:13
 163/177 anonim ***** válasza:
100%

Igen kérlek, a játék nagyon fontos eleme egy egészséges kutya viselkedésének.

Tökmindegy, milyen fajtáról van szó.

Ez nem szobacicaság kérdése.

Már csak azért is fontos, hogy egy kutya tudjon játszani, mert ez is egy fajtája a falkán belüli viszonyok rendezésének/megerősítésének.

(Egyébként a terápiás kutyák egyik feladata az is, hogy az agressziót átvigyék játékba.)

2013. jan. 12. 12:16
 164/177 anonim ***** válasza:
37%
A jó pásztorkutya semleges területen közömbös addig, amíg nem érzi úgy, hogy őt vagy a falkáját meg akarják támadni. Viszont 10-20 perc álldogálás után az adott területet a sajátjának fogja tekinteni, amit elkezd védeni.
2013. jan. 12. 13:05
 165/177 anonim ***** válasza:
Na jó én kiszálltam, mert ennek se eleje, se vége. Ráadásul meddő vita az egész, mennek a lepontozások, mert esetleg valaki nem ugy látja, más a véleménye. és akkor már tudatlannak is számit.
2013. jan. 12. 14:46
 166/177 anonim ***** válasza:
100%

Jól elmentünk az off felé, de akkor már hozzátenném a saját tapasztalatomat, a keleti pásztorok nem játszanak eszközökkel illetve más kutyákkal.

Egymással esetleg de azt is úgy mintha bunyó lenne, sokan hitték már azt hogy úristen mindjárt szétszedik egymást, pedig csak ijesztő hangokat adnak ki de amúgy látszik az egymásra kifejtette erőn hogy csak játszanak, és ez is csak pár egymással szembeni felágaskodásban esetleg birkózásban merül ki.

Ha megpróbálok beszállni egyből abbahagyják, illetve nem tudom belőlük előhozni hogy engem is tekintsenek kutyának, egyszerűen felveszik a megadó pózt és várják a simit.

Ha eldobok egy labdát vagy megpróbálom egy ronggyal kötélhúzásra bírni, csak néz rám bambán hogy "ez most miez itt".

Eleve ha odamegyek közéjük egyből visszafogottan csinálnak mindent.

Szerintem ez egy jó nagy rész genetika másrészt nevelésből adódóan tisztelnek.

Ám tényleg nem kéne mindent lepontozni amihez nem feltétlen értünk, pl funkcióját vesztené az a juhász amelyik leállna játszani a farkassal miközben azok elcsennek egy pár juhot, ezért van alapja annak hogy ők nem játszanak, illetve máshogy, csak a sajátjaikkal.

Én pl. pirosat csak akkor osztok ha valami abszurdumot írnak le.

2013. jan. 12. 15:28
 167/177 anonim ***** válasza:
74%

De ha én felállítok egy olyan szabályt, hogy most ne őrizzen nekem semmit,akkor meg a jó pásztorkutya nem őriz semmit.

Egyébként meg elég gáz, hogy nem tudsz a kutyáiddal játszani.

Az, hogy máris hátravetik magukat, nem normális.

Attól még, hogy te a sajátjaiddal ezt tapasztalod, nem jelenti, hogy ez így van és kész, fajtajelleg.

Csak annyit, hogy kevés pásztorkutyát láttál, és akiket láttál, azok is csak olyan szokásos "tanyasi üzemmódban" működtek.

Ennél jóval több van ezekben a kutyákban.

Természetesen egy normális pásztorkutya nem zsákmányos.

De ettől még ugyanúgy játszhat a gazdájával vagy más fajta kutyákkal.

(Farkassal meg miért is állna le ettől még játszani??? Ezt te sem gondolhattad komolyan...)

2013. jan. 12. 18:25
 168/177 anonim ***** válasza:
100%

"A jó pásztorkutya semleges területen közömbös addig, amíg nem érzi úgy, hogy őt vagy a falkáját meg akarják támadni. Viszont 10-20 perc álldogálás után az adott területet a sajátjának fogja tekinteni, amit elkezd védeni."

Csak tudnám, hogy ezt melyik tudatlan pontozta le. Szánalmas. :-)

2013. jan. 13. 16:37
 169/177 anonim ***** válasza:

Én nem pontoztam le, mert nem hülyeség, viszont nem fedi a teljes valóságot.:)

Mondjuk arra én is kíváncsi lennék, hogy mivel nem ért egyet ebben az állításban a lepontozó...

2013. jan. 13. 16:50
 170/177 anonim ***** válasza:

157-es, kérlek indokold meg személyes példával az állításod, milyen kutyáid vannak kor,nem,fajta.

Azért valamit jól csinálhattam mert pl. az ellenállás legkisebb jele nélkül el tudom tőlük venni a kaját, behívhatóak, és balhé nélkül sétáltatok.

2013. jan. 13. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!