Megdőlt: Az ember nem falkavezére a kutyának Mi a véleményetek az alábbi videóról?
Azért ilyen szélsőségesen durva szituációkat ne olyanoktól kérdezz, akik tanfolyamra jártak, vagy max elvégeztek egy kikvezt.
Ha annyira érdekel, kérdezz megy egy terápiás oktatót. Ilyen helyzetben egész biztos, hogy ott lenne Mariann, vagy Kresi és Gábor is az elején.
Most mondhatnánk tippeket, hogy mi mit gondolunk, hogy állnánk hozzá, valószínűleg oda vezetne, hogy mindben találnál hibát és valószínűleg igazad is lenne.
"egy kan KÁJ-tól miért kéne elvárni, hogy önfeledten játszon más kanokkal???"
Miről beszélsz? Szándékosan kötöszködsz? (Az eddigiek alapján nekem nagyon úgy tűnik!) Senki se állította, hogy neki bárkivel is játszania kellene. Ha odaviszik a gazdái, akkor valószínűleg elvárnak tőle valamit, de nem hiszem, hogy azt, hogy más kanokkal játszon. Az viszont lehet egy elvárás, hogy kezelhető legyen, a gazdi tudja irányítani és ne irtson ki maga körül random élőlényeket.
Ha játszani nem is, de azt el eleht várni, hogy a gazda jelenlétében elviseljen maga körül kanokat is. Lapajról (aki a népszigetet őrzi) ez elmondható, és valamelyik terápiás szemináriumon még fotóztam is, mert magam sem hittem el, hogy egy halom kutya között milyen békésen fekszenek a gazdi lába alatt ketten is.
Szerintem egy pársztortól is el lehet várni, hogy ne legyen saját feladata a védelem, míg erre utasítást nem kap, vagy egyedül nem marad.
Persze nem egy olyantól, aki terápián indít, mert nem ismer "se istent se embert", de egy kölyökkortól jól szocializált és kézbentartott pásztorkutyától szerintem el is kellene várni, hogy a gazda jelenlétében ne balhézzon.
Na meg a gazdának azért ahhoz is legyen már joga légyszi, hogy beengedjen más kan kutyát a területére.
Miért ne játszhatna egy kan KÁJ más kanokkal????:O
Na ebből látszik, mennyire nem tudod, mire képes egy kutya, ha kicsit máshogy van kezelve.
de miért kéne neki játszani???? nem családi kutyának lett kitenyésztve. kőkemény juhászkutya.
Na ezért van ennyi fos, mert minden fajtából szobacicát akarnak csinálni!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!