Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megdőlt: Az ember nem falkavez...

Ratata kérdése:

Megdőlt: Az ember nem falkavezére a kutyának Mi a véleményetek az alábbi videóról?

Figyelt kérdés
[link]

2013. jan. 3. 23:09
 151/177 anonim ***** válasza:
71%
Értelemszerűen azzal külön foglalkoznak, amíg nem lehet csoportba engedni. Van egyéni foglalkozásra is lehetőség. De ott alapvető, hogy a gazdinak fel kell nőnie a kutyához.
2013. jan. 11. 15:33
 152/177 anonim ***** válasza:
80%

Azért ilyen szélsőségesen durva szituációkat ne olyanoktól kérdezz, akik tanfolyamra jártak, vagy max elvégeztek egy kikvezt.

Ha annyira érdekel, kérdezz megy egy terápiás oktatót. Ilyen helyzetben egész biztos, hogy ott lenne Mariann, vagy Kresi és Gábor is az elején.

Most mondhatnánk tippeket, hogy mi mit gondolunk, hogy állnánk hozzá, valószínűleg oda vezetne, hogy mindben találnál hibát és valószínűleg igazad is lenne.

2013. jan. 11. 16:08
 153/177 anonim ***** válasza:
19%
egy kan KÁJ-tól miért kéne elvárni, hogy önfeledten játszon más kanokkal??? Ez eléggé sátnit. nem családi kutyának lett kitenyésztve. Amugy pedig a falka ugymond gyógyitó erejét nem hinnám, hogy napjainkban találták ki. Ez egy ősidők óta működő dolog. Ugyanugy működik bárhol az állatvilágban, de ha jobban megnézzük még az embereknél is, csak ott közösségnek hivják.
2013. jan. 11. 16:16
 154/177 anonim ***** válasza:
58%

"egy kan KÁJ-tól miért kéne elvárni, hogy önfeledten játszon más kanokkal???"

Miről beszélsz? Szándékosan kötöszködsz? (Az eddigiek alapján nekem nagyon úgy tűnik!) Senki se állította, hogy neki bárkivel is játszania kellene. Ha odaviszik a gazdái, akkor valószínűleg elvárnak tőle valamit, de nem hiszem, hogy azt, hogy más kanokkal játszon. Az viszont lehet egy elvárás, hogy kezelhető legyen, a gazdi tudja irányítani és ne irtson ki maga körül random élőlényeket.

2013. jan. 11. 16:30
 155/177 anonim ***** válasza:
86%

Ha játszani nem is, de azt el eleht várni, hogy a gazda jelenlétében elviseljen maga körül kanokat is. Lapajról (aki a népszigetet őrzi) ez elmondható, és valamelyik terápiás szemináriumon még fotóztam is, mert magam sem hittem el, hogy egy halom kutya között milyen békésen fekszenek a gazdi lába alatt ketten is.

Szerintem egy pársztortól is el lehet várni, hogy ne legyen saját feladata a védelem, míg erre utasítást nem kap, vagy egyedül nem marad.

Persze nem egy olyantól, aki terápián indít, mert nem ismer "se istent se embert", de egy kölyökkortól jól szocializált és kézbentartott pásztorkutyától szerintem el is kellene várni, hogy a gazda jelenlétében ne balhézzon.

Na meg a gazdának azért ahhoz is legyen már joga légyszi, hogy beengedjen más kan kutyát a területére.

2013. jan. 11. 16:57
 156/177 anonim ***** válasza:
100%
nem kötözködöm, de olyan minek vesz KÁJ-t aki nem tudja kezelni. Az már régen rossz ha a gazdának iskolára van szüksége.
2013. jan. 11. 19:36
 157/177 anonim ***** válasza:
100%
# 156, teljesen igazad van, de sajnos az emberek nagy része nem tudatosan választ fajtát, vagy ha mégis, akkor se biztos, hogy ésszerűen. Ha meg elb@szta és rosszul választott, akkor örülhetünk ha legalább utólag van annyi esze, hogy segítséget kér szakemberektől.
2013. jan. 11. 20:43
 158/177 anonim ***** válasza:
a tegnap 16:16-os hozzászóló nem én voltam. Mármint nem az, akivel korábban vitatkoztál.
2013. jan. 12. 10:01
 159/177 anonim ***** válasza:
75%

Miért ne játszhatna egy kan KÁJ más kanokkal????:O

Na ebből látszik, mennyire nem tudod, mire képes egy kutya, ha kicsit máshogy van kezelve.

2013. jan. 12. 10:57
 160/177 anonim ***** válasza:
35%

de miért kéne neki játszani???? nem családi kutyának lett kitenyésztve. kőkemény juhászkutya.

Na ezért van ennyi fos, mert minden fajtából szobacicát akarnak csinálni!!!!!

2013. jan. 12. 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!