Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megdőlt: Az ember nem falkavez...

Ratata kérdése:

Megdőlt: Az ember nem falkavezére a kutyának Mi a véleményetek az alábbi videóról?

Figyelt kérdés
[link]

2013. jan. 3. 23:09
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/177 anonim ***** válasza:
100%
de azért ez visszafele is elsülhet. mert mit von le abból egy laikus, hogy falkavezér? sokszor azt, hogy leigázza a kutyát. mindenben alárendeli a legkisebb vétségekért földre nyomja, gyakorlatilag elveszi a kutya egész életterét. ha pedig ugy hozza kedve követel tőle. Hány kérdést irtak már ki, hogy a 3-4 hónapos kiskutyákat terrorizálják ezzel, itt mindenki legnagyobb megdöbbenésére.
2013. jan. 10. 10:39
 102/177 anonim ***** válasza:
Az ilyen emberek alkalmatlanok kutyatartásra. Ha annyira akar kutyát, menjen vele kutyaoviba, kutyaiskolába, szocializálja és ott megmutatják hogy kell bánni a kutyával.
2013. jan. 10. 10:46
 103/177 anonim ***** válasza:
74%

Lehet, hogy igazad van, kevés hagyományos kutyaiskolát ismerek, de azokban semmiféle hangsúlyt nem fektetnek a kutya-ember és kutya-kutya kapcsolatra, nem cél, hogy a kutya kutyaként élhessen, ha agresszív, akkor a szájkosárral megoldják a problémát és emellett olyan eszközöket adnak a gazdi kezébe a tanításhoz, ami a kutyák egy szűk csoportjánál működik csak. Jellemzően azoknál a kutyáknál, akiket korábban - ahogy említetted - funkcióra tenyésztettek és a nem megfelelő egyedeket kiszelektálták. Manapság a kutyatartás nem erről szól. Nem kiszelektálni akarjuk a kutyákat, hanem megjavítani, nem csak azokkal a kutyákkal akarunk kutyaiskolába járni, akik bírják a szöges fojtót, hanem a kis bishonnal is és a nagy lomha leonbergivel is. Ahova én jártam, ott meg tudták tanítani a kutyát ülni, feküdni, apportozni, visszajönni (behívás), de nem tudtak segíteni olyan apró viselkedési problémákban, ami egy családi kutya esetében fontos. Lehet, hogy szerinted semmi korszakalkotó nincs benne, de azok akik békésen és örömteli módon szeretnének családban élni a kutyájukkal, azok mégiscsak egy olyan lehetőséget kaptak ezáltal, ami korábban nem állt a rendelkezésükre. Ez egy modern válasz a modern igényekre.

Szerinted a bevezető kérdésben szereplő videó, ami lerombolja a korábbi mítoszokat de nem ad helyette semmi újat, mennyivel jobb? (Ha eltekintünk attól, hogy az elkövetője beszélni se tud.)

2013. jan. 10. 10:51
 104/177 anonim ***** válasza:
86%
Ahogy írtam jártam már normál és tükrös iskolába is sőt szeretnék majd a cerberosra is elmenni megnézi hogy ők mit csinálnak. De a tükörmódszert magát lesztek szívesek nem szidni amíg elmész egy tükrös iskolába ott szabadon vannak a kutyák mindegyik aki képzettebb. Ami más iskolákról nem igen mondható el.. sőt általában még szájkosaras acsarkodást is látni nem egy helyen.. A módszer maga nem váltja meg a kutyás világot de igenis sok embernek segít. Az árát meg lehet szidni de egy tanfolyamon van hogy 5en vannak jelen akik segítenek ami szintén nem mondható el más iskolákról persze vannak kivételek én csak saját tapasztalatot tudok mondani.
2013. jan. 10. 10:52
 105/177 anonim ***** válasza:
28%

# 101, neked is igazad van! Feltűnt már, hogy sokan csak egymondatos megoldásokat várnak? Mondjuk meg egyszerűen, hogy milyen varázslattal tudják megjavítani a kutyájukat! Kutyaiskolára nincs idő, nincs pénz, messze van meg egyébként is csak egy üzleti vállalkozás ami az ő megkárosításukra jött létre. Olyan megoldást kérnek, amivel nincs sok munka, nem kell megtanulni, nem kell utánajárni!

Uri Geller: MUKODJ!!!

2013. jan. 10. 10:57
 106/177 anonim ***** válasza:
66%

Látszik, hogy nem ismered az általad "hagyományosnak" nevezett kutyaiskolát, mert nagyon nem vagy képben. Nagyon is fontos a szocializáció, ez a legfontosabb mindenhol. A kutya-kutya, kutya-ember, kutya-falka kapcsolat. Szóval ne gondold, hogy ebben újat tud a tükörsuli.

Amúgy ez egy nagyon fontos elvi probléma és hiba a tenyésztők részéről, hogy rengeteg a rossz idegrendszerű kutya. Az, hogy ezeket próbálják megjavítani a kutyaiskolákban dicséretes, de sajnos nem ennek kéne lennie a megoldásnak, hanem pontosan a nagyon is lényeges szelektálásnak. Persze a kutyaiskoláknak nincs beleszólása a tenyésztők munkájába, sajnos.

A "hagyományos" kutyaiskolákban ugyanúgy kezelik az ilyen családi élettel kapcsolatos problémákat. Továbbra is azt gondolom, hogy Te azt hiszed a tükörsuli egy korszakalkotó dolgot csinál. Nem. Ugyanaz a cél és a végeredmény, nincs különbség.

Elég sok kutyaiskolát bejártam már. A többség a fentiekre fontos hangsúlyt fektet és meg is oldják. Persze vannak felkészületlen kiképzők és segédek mindehol. Viszont sajnos voltam olyan kutyaiskolában is, ahonnan 1 alkalom után eljöttem. Az amúgy nagyon híres és világbajnok kutyákkal rendelkező fazon azt mondta, mikor a 11 hónapos kölyökkutya nem feküdt le azonnal a parancsra, hogy le kell nyomni erővel a földre és ha nem megy, akkor szögesnyakörv és úgy kell megrántani. Nos van ilyen is. A kutyái patentok, kb. pisszenésre azt csinálják, amit akar, de ez a módszer nekem barbár és ostoba. De ez azért ritka.

A bevezető videó nagyrészt baromság. És valóban nem tud beszélni az illető. :-)

A kutyaiskolákban a legfontosabbnak egyértelműen a szocializációt tartom. Utána pedig a játékos tanítást/nevelést. Viszont egy dolgot nem szabad elfelejteni. A munkakutya fajtákat és bizonyos egyedeket máshogy kell kezelni. Sajnos a legtöbb kutyaiskola úgy kezeli a kutyákat, hogy kutya=kutya. Nem nézi, hogy németjuhász, basset hound vagy kaukázusi. Az alapengedelmesség fontos. De azt ne mondják, hogy pl. az őrző-védő minden kutyának kell és fontos, mert nagyon komoly károkat tehetnek bennük. Itt jön be az, hogy az alapengedelmességen túl a kutyánál figyelembe kell venni, hogy milyen fajta, valamint hogy az adott egyed mire is képes, meddig lehet nála elmenni. Ez gyakorlatilag minden kutyaiskolában hiányzik, a tükörsulikban is. Persze megvan a miértje, mégpedig a pénz. Akkor van bevétel, ha minden kutyás beáll őrző-védőzni, mert a gazdit be lehet vele hülyíteni, hogy ez milyen jót tesz a kutyának.

2013. jan. 10. 11:09
 107/177 anonim ***** válasza:
78%
Játékos tanítás nevelés fojtó nyakörvvel meg ilyen olyan belekényszerítéssel a feladatok elvégzésébe. Nem vagyok ellene egyébként a rendes kutyaiskoláknak, de nagyon sok rossz van belőlük mivel nem igazán van értelmes kiképző képzés az országban. Nem azt mondom hogy mindegyik iskola ilyen de a nagy részük igen.
2013. jan. 10. 11:15
 108/177 anonim ***** válasza:
100%
Még csak nyakörv sem kell. :-) Nemhogy fojtó. De ez eléggé gazdafüggő, mert a legtöbben még játszani sem tudnak a kutyájukkal. Ami azért valljuk be, elég nagy gond. :-)
2013. jan. 10. 11:18
 109/177 anonim ***** válasza:
72%
de én általánosságba beszélek. Ha a kutya húz 10ből 9 kutyaiskolában azt vágják rá hogy vegyél fojtót attó majd jobb lesz. Pórázfegyelem lófaxt minek az.. A legszebb egyébként mikor ezt ovisoknak mondják..
2013. jan. 10. 12:05
 110/177 anonim ***** válasza:
Nincs csak pórázfegyelem. Fegyelem van . Akár pórázon, akár anélkül. A baj csak az, hogyha az embereknek póráz kerül a keze ügyében, a végén meg egy kutya, mindjárt azon keresztül akarják irányítani a kutyát. Belefeszülnek, kapaszkodnak bele, stb. Ennek ékezetes példája nagyon sok BH vizsga, amikor a kutya sokkal szebben viselkedik, amikor megérzi, hogy leveszi a gazda a pórázt.A póráz csak egy plusz segítő eszköz kellene, hogy legyen gyors beavatkozásra.
2013. jan. 10. 13:05
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!