Megdőlt: Az ember nem falkavezére a kutyának Mi a véleményetek az alábbi videóról?
Nem néztem meg, mert teljesen feleslegesnek tartom.
Megnézel néhány Cesar Milan-os részt amiben olyan kutyákkal foglalkozik akiknél elcsúszott a vezérség szerepe, és megnézed miután helyre rakta a dolgokat a gazdinál és a kutyánál és rájössz hogy ebben mégis csak van valami...
A kutyák és farkasok falkában élnek, nem hiszem hogy az ember annyira másnak számítana az ő szemszögükből.
Ha nem számít vezérségnek a parancsra cselekvés és engedelmesség akkor mi számít?
a "fater" mesterkiképző akik meg ezt kitalálták etológusok
(az etológus az állatok viselkedését tudományos módszerekkel, evolúciós alapokon vizsgáló tudós)
Ez már nagyon régen megdőlt, etológusok sok évvel ezelőtt bebizonyították már ezt. Egyrészt ezért is akkora hülyeség, amit sok módszer, emberke és maradi iskola, (mint a cerberos is) megállás nélkül hajtogat, hogy mindenki legyen falkavezér.
Az ember egyébként is családban él, nem falkában. Már ezzel kezdődik a gazdák butítása a "legyél falkavezér" típusú iskolákban! A falkában mindig csak az alfa párnak van döntési jogköre és az egész falka csakis az alfa párért létezik. Ezzel ellentétben a családban minden egyes tagnak van bizonyos hatásköre, amiben dönthet és mindenki ugyan olyan fontos. És a kutya tökéletesen képes beilleszkedni a családi felállásba is. Nem kellene jól hangzó szavakkal elterjeszteni a butaságot az emberek körében az ilyen iskoláknak! Engem mindig annyira irritált, mikor valamelyik cerberosos fannak az volt a válasza, hogy "legyél falkavezér"! (Egyébként még ha valaki az is lehetne, a kutya akkor is betöltheti a 2. helyet, a családban mindenki mást maga mögé utasítva. És azzal azért mindenki tisztában van, hogy az 1. és 2. helyen álló egyedek a falkában állandóan rivalizálnak. A 2. szinte semmi tekintélyt nem mutat az alfa felé!)
Hallgatás közben felmerült.
0, Területvédelem. Majd ha olyan dolog lesz, amitől a falkavezérnek meg kell védeni a falkát, akkor felkelek a szunyókálásból. Amíg ez nem jön elő addig „a sas nem kapkod legyek után” elv van.
1, Szaporodás dolog. Nettó hülyeség. Egyrészt, mert… csak. Lehet a falkavezér gazda nőnemű is, másrészt, ha megengedem neki, hogy szaporodjon, az a én dolgom. Btw, biztos nem tetszik az a nyüzüge, életképtelen szuka. Vagy akármi. A lényeg, mint falkavezér, le tudjam parancsolni a szukáról is, ha olyan kedvem van.
2, Étel. No comment. Amíg azt eszi, amit elé dobok, addig mi a kérdés? Mint falkavezér, én döntőm el, mint ehet, és mint nem. Majd ha bevásárol magának… + ha mégis az ő étele kellene nekem, akkor elveszem. ++ Érdekes, a domináns kutya is elveszi a másiktól az ételt, ha olyanja van, anélkül hogy megölnék. Tehát, nem tudom, milyen megfigyelésekre gondolhatott. Komolyan nem.
Extra kérdés: Mit jelent az, hogy a gazdái vagyunk? Mik a jogaink, és a kötelességeink, és mit várhatunk el a kutyával való kapcsolatban? Mert ez lemaradt.
Akárhogy is nézem, mondott egy csomó nem hülyeséget, de a végén kiderült, hogy csak a fogalmon rugodzik. Hiszen a kutya gazdái vagyunk (jogi fogalom) és az állattal kapcsolatban mi vagyunk a domináns egyedek, vagyis a falkavezérek. (Etológiai fogalom. ) A kettőt nem igazán kellene keverni, még akkor sem, ha ettől vita lesz, és növeli a nézettséget, az meg a bevételt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!