Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek, ha ivartalanítaná...

Szerintetek, ha ivartalanítaná minden ember a kutyáját, kivétel a tenyésztők, megelőzhető lenne ez a sok menhelyi kutyus?

Figyelt kérdés
Nagyon sajnálom a menhelyi kutyákat, nagyon szomorú látni, hogy kis ketrecbe vannak bezárva és már egész kiskoruktól fogva, később sokszor el is altatják őket.Ők erről nem tehetnek, hanem a sok pénzéhes ember, akik abban a hitben élnek, hogy ő elfogja tudni adni a kutyáit,illetve fölösleges a kutyáit ivartalanítani, hiszen nem fog sem kiskutyákat nemzeni, sem pedig szülni. Szerintetek, hogyha minden ember ivartalanítaná a kutyáját, kivétel a TENYÉSZTŐK, akkor meg lehetne előzni ezt a problémát? :(
2012. dec. 3. 20:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lényegesen csökkennének a menhelyeken lévő kutyák száma. Egyrészt akinek kell kutya, inkább onnan hozna, másrészt, mert nem kerülnének be annyian. De ilyen sajnos sose lesz, hogy mindenki ivartalanít, de lényegesen lehetne javítani a helyzeten. Macskákkal kapcsolatban ugyanígy.
2012. dec. 3. 20:31
 2/8 AtyeszLL ***** válasza:
95%

Ez lenne az optimális megoldás, hogy csak az egészséges, és fajtiszta kutyák nyernének teret. Akkor talán olyan emberek vásárolnának kutyust, akik tényleg szeretik.

Sokszor hallom, hogy kutyát bérházba nem veszek, mert ott rossz neki. Szerintem futóláncon magányosan bármekkora udvaron rosszabb.

Sajnos sok ember van, aki a gyerek fellángolása miatt vesz kutyát. (slágerkutyát vagy kis termetű idegroncsot)

Persze SZAPORÍTÓtól, ami nem azonos a tenyésztővel, olcsón könyv nélkül.

És amíg erre lesz igény, addig szaporító is lesz rengeteg.

De van rosszabb is. Németországban divat lett, félszemű, vagy három lábú kutyákat örökbe fogadni, mert azon látszik, hogy segítettek rajta. Hamar elfogytak a háromlábú, félszemű ebek, ezért néhány honfitársunk úgy gondolta majd csinál Ő háromlábú, fél szemű kutyákat, ha a Németnek ez kell.

Gratulálok nekik.

2012. dec. 3. 20:34
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Menhelyi kutyák mindenképpen lennének, de valószínűleg kezelhető mértékűvé redukálódna a menhelyi kutyák száma.
2012. dec. 3. 20:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az ivartalanítás sok problémát megoldana, de ne gondoljuk, hogy a tenyésztők jófejségből, és nem pénzért gyártják a kiskutyákat. Őket is sokkal szigorúbban kellene ellenőrizni. Ezenkívül meg kellene tiltani, hogy a tenyésztés során bizonyos fizikai, viselkedésbeli stb. tulajdonságokat az állatok egészségének kárára erősítsenek fel, csupán azért, mert nekünk az úgy "jobban tetszik".
2012. dec. 3. 21:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy vissza lehetne szorítani a kóbor kutyák számát. Ha valaki kutyát tart és nem tenyésztő, annak ivartalanítani kéne a kutyáját. Nekem 2 kutyám van és két macskám. Ebből egy kutya és egy cica utcáról lett befogadva. Mind a négy állat ivartalanítva van. Azóta nyugodtabbak és a keverékem nem szökdös már el.
2012. dec. 3. 22:09
 6/8 anonim ***** válasza:
22%
Csökkenne, csakhogy én nem szeretném több kutyámat ivartalanítani (kanocskám már van, de kissé megbántam, mert alábbvett a hepciás jelleméből, amit imádtam), mivel teljesen fölösleges tortúrának tartom, lévén maximálisan oda tudok figyelni, míg a szuka kutyám tüzel, hogy ne történjen baleset. Így nem örülnék ha ez rendeletileg szabályozva lenne.
2012. dec. 3. 23:13
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én az idősebb kutyámmal terápiázni szeretnék. És mivel neki tök jó viselkedése van hozzá, ezért semmi képp nem akarnám heréltetni, hogy véletlen se legyen kevésbé domináns..
2012. dec. 4. 09:43
 8/8 anonim ***** válasza:
57%
Bár a lelketlen szaporítás rossz, szerintem sokkal nagyobb problémát okoznak az utcai mixek. Egy fajtatiszta v erősen fajtajellegű kutyát pikk-pakk kivisznek menhelyről is (ha fiatal és egészséges). Inkább azzal van a gond h sokan nem ivartalanítják, mert jajj szegény, aztán a szomszéd jajj szegény kutyája átlóg és ott is van a 10-12 kölyök, akik senkinek nem kellenek. Nagytestű keverékekre fokozottan igaz. Szaporítók végülis mindig lesznek, de ha már az utcai mixek számát le tudnánk redukálni, boldogok lehetnénk...
2012. dec. 4. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!