Megdőlt: Az ember nem falkavezére a kutyának Mi a véleményetek az alábbi videóról?
Egyáltalán nem csak mesterséges körülmények között vizsgálják a kutyákat.
Nagyon is vannak olyan vizsgálatok, amikor ők mennek ki a gazdákhoz.
A "laboratóriumi" körülmények azért vannak, hogy minél pontosabban csak az adott viselkedést tudják vizsgálni.
Vagy mégis hol gondoltad beméri azt, hogy egy képnek melyik részét nézik? A kutyafuttatón?...
A növendék farkasokhoz meg csak annyit, hogy a képen elmúltak 1 évesek. És egyik nő sem szenvedett balesetet, bár ők is tisztában voltak a veszélyekkel.
Kötekedni mindig lehet... csak van, hogy felesleges.
Azért megnézném, hogy ilyen lazán mosolyogva pózolsz egy pórázon tartott "növendék farkassal".
(2001-2003-ig nevelték őket. Buszoztak, metróztak, villamosoztak is velük...)
Egyébként ezekre miért van szükség? Az ember a kutyát kb. 15 ezer éve háziasitotta. mindig is alá-fölérendeltségi viszonyban álltak egymással. Nem nevezték ezt sehogy, együtt éltek békében, mert mindkettő ismerte a másikat.
Ezekkel a falkavezéres dolgokkal, csak megvannak zavarva az emberek. Véletlenül kimegy a kutya az ajtón előtte, és már összetojja magát, hogy uristen a kutya átveszi a falkavezéri poziciót!!! most komolyan, ez nem nevetséges???? És ráadásul nem vezet sehova. Arra forditanának inkább nagyobb figyelmet, hogy megismerjék a kutyájukat, legyenek minél több időt együtt, és egy frissen odakerült kutyánál ne a trükktanitás szerepeljen az első helyen, hanem a megfelelő kapcsolat kiépitése. És megfelelő fajtát kell választani, olyat amelyik illik hozzánk, és tudjuk kezelni. mert a nevelést könyvből és szabályok alapján nem lehet megtanulni. mert hiába tartja be valaki a szabályokat, ha a kutya érzi rajta a bizonytalanságot. Ugyhogy én azt mondom, hivjuk aminek hivjuk, a kutyanevelés eltolódott a modern iskolákkal a jó pénzkereseti lehetőség fele, az igazán problémás kutyákkal gyakorlatilag nem tudnak mit kezdeni. Falkavezér, nem falkavezér. én vagyok az irányitó, a gazda, a kutya azt teszi amit kérek tőle. A lényege ez.
Pedig mosolyogva tartanám én is, hidd el. :-)
Nem izgat, hogy miként nevezik, falkavezér vagy gazda. Egy a lényeg, mindkét kutyám tökéletesen uralom, pedig egyik sem a könnyen tartható fajták közé tartozik.
Nah megnéztem a videót.. Ez egy marhaság... A srác egy összetett mondatot nem tud végig mondani viszont arra rá jöttünk hogy a kedvenc szava a nemes.... És az egész csak egy hülye kötözködés a jelenleg ismert legjobb módszerekkel..
4percbe 4dolgot említ ami hülyeség. Az etologus konferencián tényleg volt erről szó de ez laikusoknak csak játék a szavakkal.. Tök mindegy hogy gazdának vagy falkavezérnek hívjuk, ugyan az egy VEZETŐ ről beszélünk. Csak a falkavezér érzékletesebb azért használjuk..
Arról nem is beszélve hogy próbálj meg tekintély nélkül behívni egy kutyát nem igen fog menni semmilyen helyzetben..
Pontosan. :-)
De amúgy ez az ember már egyes fajtákról is mondott nagyon nagy ostobaságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!