Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megdőlt: Az ember nem falkavez...

Ratata kérdése:

Megdőlt: Az ember nem falkavezére a kutyának Mi a véleményetek az alábbi videóról?

Figyelt kérdés
[link]

2013. jan. 3. 23:09
 131/177 anonim ***** válasza:
37%

de azt azóta sem sikerült kideriteni, hogy név szerint kik azok akik az idei FCI VB-re tükörmódszerrel készültek :) ezt örök homály fedi.

Ez ugy működik, hogy ha valamit látok máshol, ami érdekel, és ha kipróbálom még működik is, akkor használom. De ezzel még nem esküszöm fel az összes többi módszerre is, azzal az egy iskolával kapcsolatban. lehet, hogy össze lehet lopkodni 3-4 féle jó dolgot különböző módszerekből.

2013. jan. 10. 19:05
 132/177 anonim ***** válasza:
63%

#127, #128!

Igaz, hogy ma már a rendes munka kutyás iskolák nem olyanok, mint amit én láttam, leírtam, de hazánkban a kutyasulik 80%-a még mindig ilyen régimódi! Főleg vidéken! A legtöbb helyen félig képzett oktatók vannak, akiknek az etológiáról, kinológiáról fogalmuk sincs! Képtelenek értelmezni a kutyák jelzéseit és elavult módszereket használnak, amik leginkább a régi német képzésekhez hasonlítanak. Nem is érnek el vele semmit, persze, hogy ezektől nem fognak eredményes kutyák kikerülni.

2013. jan. 10. 20:25
 133/177 anonim ***** válasza:

ratata imádja provokatív kérdésekkel borzolni a kedélyeket:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3864723-miert..

2013. jan. 10. 20:27
 134/177 anonim ***** válasza:
79%
A rendőrségnél nem tükörmódszer szerint megy a képzés.
2013. jan. 10. 20:55
 135/177 anonim ***** válasza:
83%

# 132

Az a baj, hogy szerinted 2 véglet létezik: a tükör módszer meg a "hagyományos képzés" holott ez baromira nem így van. A # 126-os hozzászólásodból is nagyon jól látszódik ez a nézted. Annyiban igazad van hogy sok rossz kutyaiskola van, de ettől még nem lehet az összeset egy kalap alá venni és rájuk húzni hogy "hagyományos kutyaiskola" főleg úgy hogy nem is láttad melyikben milyen képzés folyik.

Ajánlanám figyelmedbe a Halásziban tartott munkakutyás tábort ahová az ország minden feléből érkeznek kutyások, itt láthatod őket tréningezni és így valósabb képet kaphatsz arról hogy merre milyen képzések folynak, így nem csak hallomásból alkotsz majd véleményt.

2013. jan. 10. 21:02
 136/177 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem vetted volna észre, azt írtam, hogy a normális munka kutyás iskolákkal nincs semmi gond, de a legtöbb iskola elavult módszereket használ. Ismerem a Grezsa-Molnár féle tábort, tavaly mi is kint voltunk, mert nekem is vannak céljaim, nagyon jó is volt a maga nemében, de ez a normális oldal! Csak hagyd el Pest megyét és nagyon nehezen fogsz olyan iskolákat találni, ahol ezt a vonalat követik! Látom a vidéki élet nagyon nem ismerős, itt mindenki próbál pénzt kihúzni mindenből. 30-40 évvel ezelőtti munka kutyások "tanítanak" és olyanok, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy mit tesznek és csak a TV-ből veszik a tudást. A mi városunkban 5 iskola van, ebből kettő tükör módszer szemléletű, az egyik a #121-es válaszomban leírt suli, egy másik a hozzá hasonló, póráz nélküli életet elképzelni sem tudó iskola és egy cerberos, de a tanítást nézve az sem áll távol a régimódi iskoláktól.
2013. jan. 10. 21:36
 137/177 anonim ***** válasza:
79%

ma 19:05

Ez az igazi módszer. Átvenni másokét, ami saját magamnak bejön. Viszont mindez inkább a munkakutyásokra igaz.A magasabb szinten versenyzők bizony kijárnak külföldi elismert kiképzőkhöz, iskolákhoz tapasztalat cserére, új módszerek megtanulására.

Azt hiszem, egy kedvencként tartott eb és egy munka vizsgára, netán versenyre készülő kutya nevelése, képzése teljesen más.

Sokban nem értek egyet a tükör módszernél, de az biztos, csak jót hozott. Hiszen az emberek tanulnak és kezelhető kutyával tudnak élni.

Talán abban hibásnak látom a tükröst, hogy kiemeli a póráz nélküliséget. Viszont ma hazánkban kötelező a pórázon vinni a kutyát. Így nagyon sokan kikérik maguknak, hogy pórázon vigyék pl sétálni a kutyát, amikor az működik amúgy is. Szóval, valahogy pejoratív értelme lett számukra magának a póráz szónak is.

2013. jan. 10. 21:41
 138/177 anonim ***** válasza:
100%
Csúnyán lepontozták az első válaszolót egyébént nem láttam még ennyi kommentet egy kérdésre:)
2013. jan. 10. 21:42
 139/177 anonim ***** válasza:
100%

# 137

Nekem egyáltalán nincs bajom a tükör módszerrel mert eredményes hobbikutyáknak, és szerintem az sem baj ha kihangsúlyozzák hogy póráz nélkül zajlanak a foglalkozások, egyszerű marketing fogás. Viszont amitől mér égnek áll a hajam az a "hagyományos" módszerezés, hogy aki nem tükrös az hagyományosan képez, és hogy ez a módszer rossz. Persze ilyenkor azokról a sulikról meg nem esik szó ahol normális, újszerű képzés folyik csak ezek az iskolák éppen tükrösek. Így marad a 2 véglet : Tükrös=jó, hagyományos=sz4r.

# 136

Egyébként én is vidéken élek (Kecskemét mellett) szóval van fogalmam a vidéki életről. Abban igazad van hogy aki megélhetésből vagy haszonszerzésből oktat az már régen rossz, főleg ha nem is ért hozzá.

2013. jan. 10. 22:21
 140/177 anonim ***** válasza:
26%

Egyetlen szóval sem mondtam, hogy a rendőrségen tükör módszerrel tanítanak.

Látom már annyira be vagy gőzölve, hogy tök mindegy mit olvasol, nem tudod felfogni.

2013. jan. 11. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!