Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megölte a szomszédom...

A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem az én kutyám volt a hibás,a kerítés alatt átbújt a szomszéd németjuhásza és az én kutyám pedig kivégezte,a szomszéd feljelentéssel fenyegetőzik meg azzal hogy agyon fogja ütni a kutyámat. Nagyon sajnálom ami történt,nem voltunk itthon,máskülönben megtudtuk volna akadályozni ezt a dolgot. Most mi fog történni,el fogják kobozni a kutyámat?
2011. jún. 25. 23:07
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/201 anonim ***** válasza:
29%

Hát igen lassan már én leszek a nevetséges mert feltettem a reális lehetőséget, hogy egy kutya aki megöl egy másikat, máskor is veszélyes lehet.

Nagyon vicces azon nevetni hogy a kutyám bántották, ugye? Jólvan, akkor mindez normális, ilyen a jó kutya, aki véd annak mindent szabad. Ne akarjátok megérteni miről papolok.

2011. júl. 11. 19:16
 142/201 anonim ***** válasza:
71%

A házőrző, amit azért tartunk, hogy megvédjen minket és ami a miénk, ha jól végzi a dolgát, akkor jaj annak, aki a territóriumára merészkedik!

Igen, vannak felelőtlen gazdák, mint a kérdező szomszédja, de ne általánosítsunk!

2011. júl. 11. 19:20
 143/201 anonim ***** válasza:
78%
Senki nem nevet a kutyádon! Sajnálom, hogy ez megtörtént. Ha biztonságos lett volna a támadó kutya portáján a kerítés, akkor ez nem történt volna meg, mert nem jutott volna ki az utcára!
2011. júl. 11. 19:23
 144/201 anonim ***** válasza:
29%

Biztonságos volt a kerítés. Kizárták véletlenül miután megfenyegettek hogy ne sétáltassak kutyát. Az egyetlen célja az volt hogy öljön, látszott rajta. Mellesleg tüzelt a kutyám, a másik pedig kölyök volt. De ez nem érdekelte.

És igaz hogy más még nem volt ilyen durva, de akkor sem normális hogy szinte minden nap megtámad valamelyik. Nem érdekel hol van a területe, sehol sem normális ha ölésre megy.

De nem is ez a kérdés.

Már leírtam a véleményem de nevetséges, hogy nem akarjátok megérteni. Szóval ha legközelebb veszélyben vagytok és a másik a hibás, nehogy megvédjétek magatokat, mert a másik dolga lenne!

2011. júl. 11. 19:30
 145/201 anonim ***** válasza:
63%

Nem láttad még a környéken se, de tudod hogy kizárták?

Na ez a nevetséges!

2011. júl. 11. 20:01
 146/201 anonim ***** válasza:
34%

"Attól mert a te kutyád normális nem jelenti azt, hogy a többség is az. Gondolom nem csak a székben ültetek és vártátok hogy a kutya nőljön mint a gaz magában, és a ti kutyátok nem ölt meg senkit a kertben sem."

De öltek a kutyáim. Macskát. És biztos vagyok benne, hogyha idegen kutya bejön, az se megy ki a saját lábán.

És a kutyáim szocializált, megnevelt kutyák, akik az idegen kutyát ha velünk együtt jön be a kertbe, nem bántják.

A nevelésről meg annyit, hogy az se csodaszer, a kutya ösztönkészletét ne mtudja felülírni. Pl. a pit kanomat se vihetem kutyás társaságba, a kau kanomat sem, az agár kanom is megölne bármilyen kutyát ha a mezőn látná meg.

És ezek kölyökkoruktól fogva jártak kutyás közösségbe, embert nem bántottak, de ez benne van az ösztönkészletükben.

2011. júl. 11. 20:05
 147/201 anonim ***** válasza:
76%

"Nem érdekel hol van a területe, sehol sem normális ha ölésre megy."

Nah emiatt a mentalitás miatt lesznek azok a kutyák, akik játszanak a betörővel...

2011. júl. 11. 20:07
 148/201 anonim ***** válasza:
75%

Vannak kizárólag kedvencként tartott kutyák, és vannak olyanok is, akik bár kedvencek is, de feladatuk van. Vadászkutyák, terelőkutyák, stb. És a házőrzők! Bizonyos helyeken szükség van ezekre a kutyákra, mert hiába mondják sokan, hogy könnyű a kutyákat hatástalanítani, azért visszatartó erők a betörők ellen. Jó példa erre, hogy amíg betörtek a környező házakba, melléképületekbe, velünk semmi ilyen nem történt. Szerintem egy betörő is megfontolja, ha van választási lehetősége, akkor a könnyebben megközelíthető helyet válassza-e, vagy bajlódjon a kutya hatástalanításával, ami azért nem olyan egyszerű, mert előtte azért a kutya teszi a dolgát és riassza a háziakat. Nekünk 3 kutyánk van. 1 kuvasz és 2 jámbor mackó, de ha területőrzés van, akkor egymást támogatják. És igen, valószínű, hogy az idegent (állatot, embert) kiterítenék az udvaron, ha nem velünk jön be a területre.

Valószínű, ha kiszabadulnának az utcára, akkor az utca előttünk lévő részét is védenék, de ha egy utcával arrébb találkozna velük valaki, nem támadnának.

Azonban, ha kisebb termetű kutyáról beszélünk, ő is ugyanúgy elbánna a betolakodó másik kutyával, ha egy súlycsoportban lenne vele. A tacskó pl. a legjobb házőrzők egyike a kicsi mérete ellenére.

Mivel írásaidból azt szűrtem le, hogy nemigen ismered a kutyák viselkedését, leírásod az általad vázolt támadásokról nem elég részletes, könnyen elképzelhető, hogy nem ismerted fel a jeleket, amelyeket a kutyáid küldtek a támadó felé. Gondolok itt a testtartásra, farok, fül, merev testtartás, borzolt szőr, amivel esetleg felingerelhették az amúgy is domináns idegen kutyát. Ilyenkor elég egy mozdulat, hogy ebből kizökkentsük a saját kutyánkat, így a támadás elkerülhető. Persze lehet nem így volt, de elképzelhető. Mindenesetre a gazdája volt a hibás, mert nem tartotta biztonságos helyen a kutyát.

Nem kell elítélni minden ehhez hasonló ebet, és nem kell minden gazdát egy kalap alá venni. Az általad nem kedvelt kutyák nagyon hűségesek, ragaszkodóak, csak a szűk családot fogadják el igazán, ezért az ő ragaszkodásuk egy emberhez, családhoz, sokkal nagyobb mértékű, mint barátságosabb fajtársaiké.

Megkérdezhetem milyen kutyáid vannak?

2011. júl. 11. 21:24
 149/201 KiaraMira válasza:
100%

veszettség elleni oltás rendben van??

ha veletek, emberekkel, gyerekkel szemben nem mutat agressziót, akkor semmi gond! ő csak a saját területét védte! ha viszont emberekre támadna sajnos nem sok választásod lesz...:/

2011. júl. 11. 21:53
 150/201 anonim ***** válasza:
70%

21:53!

Ezt most kinek szántad? Ha nekem akkor válaszolok.

Nem csak a veszettség elleni, de minden oltása rendben van mind a 3 kutyánknak. Nem agresszív velünk szemben egyik sem, egymással sem, kicsi gyerek nincs, emberrel akit mi engedünk be, azzal nem agresszívek a kutyáink. Körbeszimatolják a vendéget és hagyják magukat ellenségeskedés nélkül megsimogatni. Utcára nem tudnak menni (sem a szomszédba), biztonságos a kerítés. A kutyákra figyelmeztető tábla kint van a kapun. Ha sétálni megyünk pórázon tesszük, nem húznak, senkit, semmit nem akarnak megtámadni.

Engedély nélküli behatolás a telkünkre csak saját felelősségre!

2011. júl. 11. 22:15
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!