Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megölte a szomszédom...

A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem az én kutyám volt a hibás,a kerítés alatt átbújt a szomszéd németjuhásza és az én kutyám pedig kivégezte,a szomszéd feljelentéssel fenyegetőzik meg azzal hogy agyon fogja ütni a kutyámat. Nagyon sajnálom ami történt,nem voltunk itthon,máskülönben megtudtuk volna akadályozni ezt a dolgot. Most mi fog történni,el fogják kobozni a kutyámat?
2011. jún. 25. 23:07
 181/201 anonim ***** válasza:
100%

Értem. Szóval az a jó őrző kutya, amelyik ha miután az ember elesett és a földön fekszik, akkor marcangolni kezdi, ráfog a nyakára és tépi harapja ahol éri, miután már életettelen test, akkor is ráncigálja. Gratulálok.

A komondor állomány valóban nem a legjobb, vannak ideggyenge kutyák a küllemtenyésztésnek köszönhetően, ahogy minden egyes más pásztorkutya fajtánál is vannak. A tavalyi ópusztaszeri pásztorkutyás találkozón volt nem egy KÁJ és Kau, amelyik elszaladt a rátámadó segéd elöl.

Vannak jó kauk, kájok és komondorok és vannak rosszak. A komondor és a kuvasz állomány sajnos beszűkült, mert a legtöbb magyar embernek nem tetszenek küllemre. Szép lassan ki fognak halni ezek a fajták. Idén összesen 39 törzskönyves komondor született eddig.

2011. júl. 13. 15:52
 182/201 anonim ***** válasza:

Azt pedig hogy emberrel mit tenne a kutyám, nem tudom, de szinte biztos vagyok benne, hogy az elfekvő embert nem bántaná, csak sakkban tartaná.

Utcán volt pár rizikós helyzet, mikor idióták túlságosan vehemensen közelítettek, hogy jajj de szép, meglehet simogatni és már nyújtotta a karját.

Vagy padra leülve 5 perc múlva már őrizte a területet és aki túl közel jött, arra kitámadott ha nem szóltam rá.

Kutyákkal pedig domináns, de nem bánt senkit ok nélkül.

2011. júl. 13. 15:57
 183/201 anonim ***** válasza:
100%

Tehát te ia azt mondod, hogy a komondor állomány gyatra.

Ahhoz, hogy tudd, hogy mit tenne a kutyád egy elfekvő emberrel, ahhoz el is kéne fektetnie egy embert.

A kutyának az ember elleni meg a kutya elleni harcát meg ne vedd egy kalap alá.

2011. júl. 13. 16:09
 184/201 anonim ***** válasza:

Inkább úgy fogalmaznék, hogy lehetne jobb is. Vannak jó kutyák és vannak rosszak.

Ismerek 5 olyan komondort, ami Ópusztaszeren ott lett volna legelöl. És amit eddig láttam pásztorkutyákról ösztönpróbát, ott nálam komondorok állnak az élen.

Viszont hozzáteszem azt is, hogy az utolsó helyeken is komondorok állnak néhány Káj-al közösen. Érdekes, mert a kaukat amiket láttam, sokkal homogénebbnek tűntek munka szempontjából. KÁJból láttam kiemelkedőt és szarat. Kauból viszont úgymondjam az összes átlag vagy átlag feletti, túl jót és túl rosszat sem láttam.

Ópusztaszerhez még hozzá tartozik, hogy a legtöbb kau és káj ami jól szerepelt nem volt steril, Ő-V képzésen már nem egyszer részt vettek, ami ugye pont hogy kiöli a pásztorkutyás viselkedést. A komondorok és a kuvasz is mind nyersek voltak.

2011. júl. 13. 16:16
 185/201 anonim ***** válasza:
A kutya vs kutya elleni harc pedig valóban nem alap. Én úgy gondolom, hogy a komondorok előnyben vannak a bundájuk miatt. Nem erősebb a harapása mint más pásztorkutyának, nem erősebb a fizikuma sem. Viszont a raszta bunda olyan plusz védelmet ad, ami miatt kevés esélye van ellene más kutyának. Persze nem legyőzhetetlen, de ha átlagot nézünk, akkor nagy valószínűséggel bármilyen fajtával hasonlítjuk össze, a komondor az esélyesebb. Ismétlem, a bunda miatt. Ahol sérülni tud, az az orr rész és a végtagok.
2011. júl. 13. 16:31
 186/201 anonim ***** válasza:
58%
Baliházi Cukorfalat, a te kutyád anyja nem éppen volt nyers...
2011. júl. 13. 16:47
 187/201 anonim ***** válasza:
0%

"Értem. Szóval az a jó őrző kutya, amelyik ha miután az ember elesett és a földön fekszik, akkor marcangolni kezdi, ráfog a nyakára és tépi harapja ahol éri, miután már életettelen test, akkor is ráncigálja. Gratulálok. "

szövegértési problémáid vannak, vagy csak megártott a meleg?

hol írtam én ilyet?

"A komondor állomány valóban nem a legjobb"

na, látod, hogy egyet értünk... csak nem értem, hogy miért kell olyan szavakat a "számba adni" amikre még csak nem is gondoltam...

2011. júl. 13. 16:49
 188/201 anonim ***** válasza:
0%

ma 16:16

nézegetem én is a pásztorkutyás ösztönpróbákat, lesem a videókat, de igazából csak egy olyan komondort láttam, ami még "istenes". kaut, ázsiát azért ennél többet, kuvaszt meg egyet se.

nem azt mondom, hogy nincs köztük egy sem, mert ezt nem tudhatjuk. de a javuk az gyatra.

2011. júl. 13. 16:53
 189/201 anonim ***** válasza:
Attól függ mit tekintünk nyersnek. Az, hogy részt vett a kuvaszosok ösztönpróbáján egy dolog. Lehet erre azt mondani, hogy nem nyers. De mégis más, mint azok a kutyák, amiket tudatosan heti 2-3x kutyaiskolában Ő-V foglalkozásokon készítettek fel arra, hogy ha rátámad valaki akkor harapja a kart.
2011. júl. 13. 16:53
 190/201 anonim ***** válasza:
58%
Ezt inkább folytassuk ott, ahol udvara van az ott fentinek...
2011. júl. 13. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!