Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megölte a szomszédom...

A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem az én kutyám volt a hibás,a kerítés alatt átbújt a szomszéd németjuhásza és az én kutyám pedig kivégezte,a szomszéd feljelentéssel fenyegetőzik meg azzal hogy agyon fogja ütni a kutyámat. Nagyon sajnálom ami történt,nem voltunk itthon,máskülönben megtudtuk volna akadályozni ezt a dolgot. Most mi fog történni,el fogják kobozni a kutyámat?
2011. jún. 25. 23:07
 151/201 anonim ***** válasza:
79%

Áh igen, tényleg nem értek a kutyákhoz, csak 20 éve kutyázom, és egy kutyás nővér mellé születtem, versenyekre járunk és kutyaiskolába. Persze gőzöm sincs róluk. :) Szerintem te a tudást összetéveszted a saját véleményeddel amit a kutyákról alkottál. És mivel azzal nem értek egyet, ezért nem értek a kutyákhoz. Nekünk is volt kuvaszunk, komondorunk kettő is, pit keverék, dobi keverék, malamut, rotikeverék, újfundlandi, szamojed stb a családban de soha egyikkel sem volt baj és nem akartak ölni.

Ne mondd már, hogy még az én kutyám a hibás mert meg akarták ölni! Ez röhej! Persze lehet hogy nem úgy van de mégis az az első gondolatod, hogy mi vagyunk a hibásak, talán mert elfogult vagy az ilyen kutyákkal?

Akkor leírom mégegyszer. Pórázon voltak a kutyáim. Amit bánok is, mert ha nem lett volna mint máskor akkor menekülhettek volna. Sétáltunk éjszaka a sötét utcán. Majd amikor elmentünk a házuk előtt, a sötétségből hang nélkül előugrott a roti, gondolkozás nélkül elkapta a kutyám hátát és rázta mint a rongyot. Mi semmit sem láttunk előtte. Már milyen jeletküldhettek volna ha nem is látták? Milyen jelet küldhetett volna egy 3 hónapos kiskutya? Ismétlem kan volt, az én kutyám pedig tüzelt. Mennyi is egy roti? 50-60 kb a standard szerint. Az én kutyám 12kg!! Összes kutyám együtt fele akkora mint az a kutya volt. A harmadik kutyám össze volt kapcsolva azzal akit elkapott, ezért nem tudod elmenkülni, így a nyakába csimpaszkodott. Mondanom sem kell, a rotit egyáltalán nem érdekelte, de mégis egy pillanatra elengedte, így el tudtam oldozni őket és menekültünk amíg a harmadik "feltartotta" a rotit. A csípőjén akkora lyukak voltak a kutyámnak hogy a mutató ujjam belefért. Az utcán sehol senki. B*szott bárki is segíteni. Nem is a gazda, mert ő fenyegetett, hanem senki más sem. Mondok valamit. A rotival szemben lakott egy kaukázusi. Hatalmas állat. Amikor a postás ment, szinte ledöntötte a kerítést. Ezzel a rotival is összeverekedett mindig (barátok voltak a gazádik). DE azzal aki barátságos volt, ő is rendesen viselkedett. Úgy kezelte a kutyáim mint a hercegnőket. Ha találkozott valakivel akkor figyelt és kommunikált és nem gondolkozás nélkül tört előre. A foxi kutyatársa a hátán aludt télen mert kinti kutyák. És a környékbeli macskák is jó egészségnek örvendtek. Na ez a normális. Ja és nem a rotit "utálom" meg a többit aki támad. Hanem a gazdáit meg a hozzá hasonló embereket.

Ja és ismétlen, NEM szeretem a barátságos kutyákat. Véleményem szerint az az igazi kutya aki csak egy embert szeret és csak neki fogad szót. DE akkor sem tartom normálisnak ha valamelyik ölni akar és nem is azért tartom hogy védjen.

Most mondd meg, komolyan ez a normális mentalitás?--->

" Pl. a pit kanomat se vihetem kutyás társaságba, a kau kanomat sem, az agár kanom is megölne bármilyen kutyát ha a mezőn látná meg."

Hát komolyan én vagyok akkor az agybeteg.

"Nem láttad még a környéken se, de tudod hogy kizárták?

Na ez a nevetséges!" Mivel szinte minden nap megtámad valamelyik így bőven válogathatok azok közül akiket ismerek és akiket nem.

2011. júl. 11. 22:22
 152/201 anonim ***** válasza:
75%

Ismerek olyan kutyaiskolában remekelt kutyákat, akik otthon kezelhetetlenek és olyan tenyésztőt is, akinek a kutyái nem tudnak csak a ringben rendesen közlekedni, az utcán a gazda repül utánuk.

Igazad van, nem a kutyáid voltak a hibásak. Te azonban több ponton hibáztál.

1. Este sötétben olyan környéken nem sétáltatunk kutyát, pláne nem kutyákat, kölyköt!!!, amely nem 1000%-ig biztonságos. Éppen azért, mert nem veszed észre a veszélyt.

2. Ha már ilyen merész vagy, akkor min. egy paprika spray-nek kellett volna nálad lennie.

3. Valóban el kellett volna őket engedned.

4. Hátrahagytad az egyiket "menekültünk amíg a harmadik "feltartotta" a rotit", a falkavezér senkit nem hagy hátra. Te nem vagy az, bizonyítottad a kutyáidnak.

2011. júl. 11. 22:45
 153/201 anonim ***** válasza:
71%

"az az igazi kutya aki csak egy embert szeret és csak neki fogad szót"

Nálunk mind a 3 kutya ugyanúgy szót fogad a páromnak is és nekem is. A kuvasz is! Persze mindketten foglalkozunk velük, szinte mindent együtt csinálunk a kutyákkal. Az a kutya "egygazdás", amelyikkel csak egy ember foglalkozik rendesen!

2011. júl. 11. 22:55
 154/201 anonim ***** válasza:
70%
Én nem értem ezt az ösztön vitát amúgy. Az ember elvileg egy intellektuálisan az ösztönei fölé emelkedő lény, és mégis...ha éhezel az átír minden erkölcsi normát, és mint a huzat falod fel a legjobb barátod, szélsőséges esetben a gyerekedet is!!!! Akkor miért várjuk el a kutyáktól, h szélsőséges helyzetben minens kisdiákként funkcionáljon?
2011. júl. 11. 23:12
 155/201 anonim ***** válasza:
69%
Azért, mert a kutya nem gyerek! Az ősi ösztöneit el lehet nyomni, bizonyos fokig kordában lehet tartani, de kiölni belőle nem lehet! A kutya az kutya, sosem fog emberként viselkedni!
2011. júl. 11. 23:46
 156/201 anonim ***** válasza:
21%

Na igen mindenki hibás csakhogy igazad legyen és normálisnak könyvelhessük el a másik kutya viselkedését.

Már elnézést de nem hinném, hogy felelőtlen vagyok amiért egy UTCÁBAN sétáltam , ahol jogom van elmenni, ahol kocsik járnak, ahol gyerekek laknak, amitől két ucára iskola és óvoda van... Ha a szomszéd nőt támadja meg aki jön haza a gyerekével akkor is azt mondod rosszul tette hogy arra ment?

Azon kívül ne mondd meg nekem hogy mit csinálok rosszul a kutyáimmal. Nem voltál ott, nem ismered a kutyáim és engem sem. Nem fogok mentegetőzni. Nem fogom arra kérni a kutyám hogy fordítson hátat a támadónak, hogy az könnyűszerrel elkaphassa. Nem fogom lefújni a kutyát mert a sajátomra menne aki attól még védtelenebbé válna. Végsőként támadsz ilyen személyeskedésekkel csak hogy a többire ne kelljen figyelni. Tényleg senki nem látja azt az aprócska tényt hogy beteg az a kutya aki csak gyilkolni akar ok nélkül? Nagy a szád mert nagy kutyád van és azt hiszed sérthetetlen és szabályokon felüli csak mert neki "dolga van".

Azért már meg elnézést hogy betartottam a szabályt és pórázt tettem a kutyámra! Komolyan mondom itt valami nagyon nincs rendben. Ha el merem mondani, hogy póráz nélkül sétálok sokszor, akkor mindjárt jönnek hogy az tiltott és fúúj oldd meg hiába nincs kutyafuttató, de ha pórázra veszem akkor meg azért vagyok rossz? Mindjárt azért leszek rossz hogy nem álmodtam meg előző nap a dolgot, tehát az én hibám.

2011. júl. 12. 00:03
 157/201 anonim ***** válasza:
21%

Azon kívül semmi sem biztonságos 1000%-ig. Mindig történhet valami. Igazad is van, holnaptól ki se lépek a házból mert megvan az esélye hogy a fejemre esik egy tégla!

Nem megyek olyan helyre ahol tudom hogy kóbor kutyák vannak vagy rossz a kerítés de nem vagyok jövőbe látó, hogy kitaláljam, valaki kint fogja hagyni a kutyáját!

2011. júl. 12. 00:04
 158/201 anonim ***** válasza:
83%

Tudod ezeknek a nagy kutyáknak, ha felelős gazdi kezében vannak, sokkal több szabályt állítunk fel, mint mások a kis termetűeknek. Hiszen ezt tudod is, mert neked volt már komondorod, kuvaszod, újfoundlandid.

Sajnálom a kutyáidat, komolyan, és téged is, borzasztó élmény lehetett a támadás.

A megoldás a felelős állattartásban van, amelyeket törvényekkel kellene betartatni. Ellenőrizni a kutyatartás körülményeit, amihez hozzátartozik a biztonságos kerítés is.

Azonkívül el kellene jutnia a leendő kutyatartóknak arra a szintre, hogy ne a külső alapján válasszanak kutyát, hanem aszerint, hogy mire akarják "használni", mérlegelve azt, hogy a kiválasztott fajta jellemével meg tudnak-e birkózni.

2011. júl. 12. 00:26
 159/201 anonim ***** válasza:
70%

Még annyit leírnék, hogy nekem is több, mint 20 éve vannak kutyáim. Spánielek voltak az elsők, volt rottweilerem, annak ellenére, hogy egyszer a kerítésünk lábazatára feltett lábbal békésen kifelé leskelődő spánielemnek elkapta egy roti a lábát, húzta kifelé az udvarunkból az utcára. Egy barom sétáltatta, aki azt sem tudta mit csináljon a kutyájával, teljesen leblokkolt. A spánielemnek az volt a nagy szerencséje, hogy nagyon vastag szőr volt a lábán, így nem sérült súlyosan. Mégsem haragudtam a rottweilerre, nem ő volt a hibás.

Az én rotim viszont nagyon jámbor jószág volt, és áldott jó kutya, ugatni is csak ritkán ugatott, akkor amikor arra valóban szükség volt. Az utcáról a kerítésen keresztül simogatták azon a kis részen, ahol be tudtak nyúlni. Volt egy nj.-om is, akit megmérgeztek 1 éves korában, meghalt.

Mindegyik kutyámat nagyon szeretem és szerettem, de a másokét is! A rokonok máltaiját és keverékeit is! Sosem engedném az enyémeknek, hogy más kutyákat bántsanak. Nem is volt még erre példa sosem. Sem embert, sem kutyát nem harapott meg soha egyik kutyám sem. Sem a kisebb termetűek, sem a nagyobbak!

2011. júl. 12. 01:04
 160/201 Bernis Rita ***** válasza:

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:22

Na azt ne mond már nekem,hogy a malamut nem ölt meg soha semmilyen állatot.Mert a malamut az tipikusan az a kutya akinek az ember szijjat hasíthat a hátából akkor sem csinál semmit,de viszont mindent megöl gondolkodás nélkül ami tőle kisebb és mozog.

2011. júl. 12. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!