A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?
"Nem fogom arra kérni a kutyám hogy fordítson hátat a támadónak, hogy az könnyűszerrel elkaphassa."
Ha egy kutya hátat fordít a másiknak,akkor az felér egy megadással. Soha nem támad meg kutya olyat aki hátatfordít neki.A kutyák nem emberek nem gerinctelenkednek.
Most mondd meg, komolyan ez a normális mentalitás?--->
"" Pl. a pit kanomat se vihetem kutyás társaságba, a kau kanomat sem, az agár kanom is megölne bármilyen kutyát ha a mezőn látná meg."
Hát komolyan én vagyok akkor az agybeteg. "
Igen, te vagy.
Ugyanis te akarsz minden fajtát labradorosítani.
Én amikor ezeket a kutyákat vettem, akkor tisztában voltam vele, hogy mit vállalok és ennek megfelelően kezelem őket. Nem várok el tőlük olyat, ami idegen a természetüktől. Ergo nem viszem se a pitet, se a kaut kutyás társaságba, ha mégis, akkor pórázon van és nem fogom a többi kutyával együtt labdáztatni, és az agár ha kinn van olyan területen, ahol számítani lehet vadra, kóbor kutyára, akkor pórázon van.
Nem fogok megtörni egy kutyát sem, mert nekem az a kényelmes. Ha meg labradorlelkű kutyát akarok, akkor veszek egy labradort és nem fogok más fajtát labradorosítani.
"Ha egy kutya hátat fordít a másiknak,akkor az felér egy megadással. Soha nem támad meg kutya olyat aki hátatfordít neki.A kutyák nem emberek nem gerinctelenkednek."
Cáfolnám.
08:53
Történt már ilyen, hogy idegen kutya bejött hozzád? Milyen fajtád van amúgy?
Amúgy írtam már korábban, hogy a szocializáció is viszonyítás kérdése. Mihez szocializált? Emberhez? Kutyához? Lóhoz? Medvéhez?
"Ha egy kutya hátat fordít a másiknak,akkor az felér egy megadással. Soha nem támad meg kutya olyat aki hátatfordít neki.A kutyák nem emberek nem gerinctelenkednek."
Cáfolnám.
Kifejtenéd bővebben????
Mit fejtsek ki? Nem így van. Semmilyen etológiai ok nincs erre. Nem minden esetben előzi meg a harcot a szőrborzolás, a pózolás és a morgás-vicsorgás.
Ne akard a kutyákat antropomorfizálni.
Történt már ilyen, hogy idegen kutya bejött hozzád? Milyen fajtád van amúgy?
Amúgy írtam már korábban, hogy a szocializáció is viszonyítás kérdése. Mihez szocializált? Emberhez? Kutyához? Lóhoz? Medvéhez?
9.47
Igen, történt. Azonnal megadta magát és nem is lett semmi baja. Komondorom van.
Ebben igazad van, hogy szocializáció kérdése. Erre írtam azt, hogy rendesen szocializált kutya nem öli meg a másikat, ha az megadta magát. Ha nem adja meg magát, akkor fordul elő ilyen. Én most kifejezetten kutya vs. kutyáról beszéltem.
Természetesen vannak olyan fajták vagy egyedek, amiket az ember direkt tesz/tett tönkre, egy arénás vagy egyéb módon verekedtetett kutya valószínű ki fogja nyírni a másikat. Bizonyos fajtákra jellemző, hogy ha a másik megadja magát akkor is megöli. A kérdező esetében ugye egy amerikai bulldogról van szó, amelyik bele eshet ebbe a kategóriába, elvégre a régi angol bulldog leszármazottja.
Ilyen téren még a magyar agarak veszélyesek, főleg ha vadásznak velük, de ők sem a saját területükön, hanem kint a pusztában, ahol a távolban megjelenő másik kutyát prédának nézi.
Ha megadja magát. Javítsuk ezt arra, ha van ideje megadni magát.
És ha a kutya már mielőtt megadta magát olyan súlyosan sérült, hogy elpusztul, akkor mi van?
Akkor a kutyád megölte, pedig megadta magát...tehát borul az elméleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!