Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megölte a szomszédom...

A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem az én kutyám volt a hibás,a kerítés alatt átbújt a szomszéd németjuhásza és az én kutyám pedig kivégezte,a szomszéd feljelentéssel fenyegetőzik meg azzal hogy agyon fogja ütni a kutyámat. Nagyon sajnálom ami történt,nem voltunk itthon,máskülönben megtudtuk volna akadályozni ezt a dolgot. Most mi fog történni,el fogják kobozni a kutyámat?
2011. jún. 25. 23:07
 171/201 anonim ***** válasza:
100%

Nem borul, csupán kötözködsz.

Azért egy amerikai bulldog nem 3mp alatt öl meg egy németjuhászt.

2011. júl. 12. 13:01
 172/201 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötözködök.

A komondorod se hagyná meg az idegen kutya életét saját területen, ha nem vagy jelen és a másik kutya nem tudna elmenekülni. Ő is menne addig, amíg a másik vagy ő el nem pusztul.

Bármennyire is azt gondolod, hogy szocializáltad.

2011. júl. 12. 14:17
 173/201 anonim ***** válasza:
Ok, hidd ezt.
2011. júl. 12. 14:33
 174/201 anonim ***** válasza:
100%

"A komondorod se hagyná meg az idegen kutya életét saját területen, ha nem vagy jelen és a másik kutya nem tudna elmenekülni. Ő is menne addig, amíg a másik vagy ő el nem pusztul."

Szerintem is megölné a komondor a betolakodó ebet, mert egy önállóan dolgozni tudó fajta, nem vár az engedélyre amíg nincs jelen a gazda. A "munkája" pedig, amire kitenyésztették:

"Feladata nem a terelés volt, hanem a kuvaszhoz hasonlóan a nyáj megvédése a ragadozóktól és a tolvajoktól, hiszen őseink legfontosabb vagyontárgya az élő állat volt."

Ha igazi komondor, akkor a territóriumát megvédi, bárkitől, bármitől és öl is.

2011. júl. 12. 14:53
 175/201 anonim ***** válasza:
75%

Na akkor elmondom, hogy a pásztorkutya feladata nem az ölés, hanem hogy megvédje a nyájat, a vagyont, a területet. Ha ez öléssel megy, akkor igen, ölnie kell. Ha viszont nem szükséges, nem fog ölni.

Nem egy kutyás történetet hallottam és nem csak komondorról, ahol a területét megvédték, de minimális kárt okoztak, mivel az illető megadta magát.

Az emberke éjszaka dolgozott, otthon egy szuka és egy kan őrizte a házat. Reggel megy haza, sehol a két kutya, nem üdvözlik ahogy szokták. Hátra megy, megkerüli a házat, és ott ül a két kutya, sakkban tartva egy emberkét, akinek vér csöpög a karjából, szakadt a ruhája, körülötte néhány vizelet tócsa. A földön ül és a két kutya nem bántja, mivel már meg se próbál elszaladni. Amíg próbált, addig bántották.

Másik. Családot meglátogatja a közeli rokonság. Ők ismerik a kutyát, nem egyszer voltak már ott. Bemennek, a kutya engedi őket. Gondolják, meglepik a rokonokat. Kiderül, hogy nincsenek otthon. Mennének le a teraszról, a kutya morog, ugat. Nem engedi őket. Ha próbálnak, egyből támad. Mivel a telefon a kocsiban maradt, meg kellett várni, míg a család hazaért néhány óra múlva.

Harmadik: betörő. Kutya elkapja, megráncigálja, 3-4 harapás a lábra és a karra, feldönti az embert, majd ráfekszik, az ember em mer moccanni többet, nem is kap több harapást.

Van egy pásztorkutyás teszt, amit Ópusztaszeren szoktak megrendezni minden évben. Inkább bátorságpróbának nevezném. A jó pásztorkutya az, amelyik a rá rontó segédet megharapja, bátran szembeszáll vele, harap, ereszt, harap ereszt. Sajnos már egyre több ŐV képzést kapott kutyát visznek ki, ami a pásztorkutyát eltéríti a normális pásztorkutyás viselkedéstől, ezért sok kitartja a fogást, ami rossz. Azok a jók, amelyikek ha leáll a támadó, nem mozdul, akkor nem harap tovább, elereszti a fogást. Ha újra mozdul, akkor újra harap.

2011. júl. 12. 15:18
 176/201 anonim ***** válasza:
100%

Vagy nézzük meg a verekedtetéssel szelektált pásztorkutyákat. Legjobb példa a kangal, mert azokat Törökországban a mai napig így próbálják szelektálni.

Összeengedik a két kutyát, majd egy idő után az egyik megadja magát a másik onnantól kezdve nem bántja. Behódoltak neki, ez volt a cél. Nem öli meg.

2011. júl. 12. 15:21
 177/201 anonim ***** válasza:
100%

"Ha ez öléssel megy, akkor igen, ölnie kell."

Ez így van. Nem tudhatod, ha nem vagy jelen, hogy az adott helyzet ezt megkívánja, avagy sem.

Igen én is sokat olvastam, kuvasz és komondor témákat, történeteket, fórumokat, tapasztalatom is van egy kicsi és sok mindenben igazat adok neked.

Remélhetőleg sosem kell olyan helyzetbe kerülniük a kutyáimnak, hogy ölniük kelljen.

2011. júl. 12. 15:53
 178/201 anonim ***** válasza:
mázlisták nekem nincs kutyám a panelba:(
2011. júl. 12. 16:44
 179/201 anonim ***** válasza:
56%
A viador pásztorkutyáknál is van olykor haláleset...nem kirívó ott ez a dolog.
2011. júl. 12. 19:08
 180/201 anonim ***** válasza:
72%

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 14:33

én elhiszem, hogy a komondorod nem ölné meg a bejövő idegen kutyát, vagy embert. ismerve a mai komondor állomány siralmas őrzői teljesítményét...

2011. júl. 13. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!