Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megölte a szomszédom...

A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem az én kutyám volt a hibás,a kerítés alatt átbújt a szomszéd németjuhásza és az én kutyám pedig kivégezte,a szomszéd feljelentéssel fenyegetőzik meg azzal hogy agyon fogja ütni a kutyámat. Nagyon sajnálom ami történt,nem voltunk itthon,máskülönben megtudtuk volna akadályozni ezt a dolgot. Most mi fog történni,el fogják kobozni a kutyámat?
2011. jún. 25. 23:07
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/201 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező!

Sajnálom, hogy csak így sikerült megoldani a problémát (saját költségen) és örülök, hogy a kutyádnak nem lett baja a bedobott méregtől. Az új kutyust is sajnálom, aki a szomszédodhoz került, mert biztos vagyok benne, hogy rá sem fog nagyobb gondot fordítani, mint szegény előző ebére.

Én voltam az egyik kerítéses vitatkozó. Sajnálom, hogy Ranmao nem értette meg miről hablatyolok, de a mai válaszolók álláspontja hasonló az enyémhez.

2011. júl. 10. 21:22
 112/201 anonim válasza:
esetleg mondhatnád a szomszédnek, hogy feljelented, ha bántja a kutyád!!
2011. júl. 10. 22:06
 113/201 A kérdező kommentje:

A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:22-nak :

Énis nagyon sajnálom az új kutyáját,nem fogja megnevelni azt sem,sőt még be sem fogja oltani szerintem,nem adok sokat a kiskutyának hogy elpusztuljon,azt hiszi hogy egy rottweiler neki való,meghogy felnő majd vizes kenyeren. Hát nem vagyunk egyformák,valakinek ez jön be valakinek meg amaz.

2011. júl. 10. 23:21
 114/201 anonim ***** válasza:
74%

szerintem a kérdezőt is sajnálni kéne mivel nem tehet a dologról gondolom ha otthon van nem hagyja hogy ez történjen

az hogy mérget rakott az udvarra az már inkább bűncselekmény mint az hogy a te kutyád a saját területén ,,megvédte,, magát

nálunk is volt hogy a kuvasz meg a németjuhász összeveszett ott voltak a gazdik nem tudák szétszedni őket mindkét kutya megsérült nem sokson múlott a halál

szerintem a kutya se akarta megölni csak védte magát...

2011. júl. 11. 00:05
 115/201 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem te nem értetted meg amit írtam.

Már ezerszer elmondtam, hogy szerintem is a SZOMSZÉD a hibás!

DE: 1, igenis nem teljesen normális ha egy kutya megöl egy másikat, már nem farkasokról van szó.

2, akárki hibája a kérdező nem ülhet ölbetett kézzel ha nem ő a hibás, mert ő van veszélyben és logikátlan lenne ha nem védené meg magát csak sipítozna hogy a másik a hibás.

Miért kell azt játszani, hogy ezt nem érted?

2011. júl. 11. 05:07
 116/201 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem nem vagy hibás, de

- ha a németjuhász megadta magát és a Te kutyád ennek ellenére megölte, akkor rosszul van szocializálva. Ismétlem, ha a németjuhász megadta magát.

- sajnos az amerikai bulldogban ez benne van, mégiscsak a régi angol bulldog leszármazottja. Az ilyen típusú kutyák az ember hatására eléggé "elkorcsosultak" és emiatt komoly szocializációra van szükségük. Nekik az agresszió szintjük jóval magasabb és sokszor sajnos agresszióval reagálják le a leglazább eseteket is. Az én kutyám ebben az esetben nem ölte volna meg a németjuhászt, csupán addig bántotta volna amíg az meg nem adja magát.

2011. júl. 11. 07:43
 117/201 anonim ***** válasza:
13%
A területvédelem jogos volt, az ölés az túllépte a határokat. A fajtában azonban mivel sajnos sokan erre használták, benne van ez a vonal. Ezért kell rá jobban vigyázni, mint egy átlag más kutyára. Nem lehet széttárni a kezünket, hogy a másik kutya kezdte. Ismerem a szövegeket: ő nem bánt senkit, csak odamegy megszagolni, csak játszik, csak stb. Csak próbálja meg a kérdező elképzelni, hogy mit érezne, ha az ő csodás, erős kutyáját nyírná ki valaki vagy valami, bármilyen körülmények között. Dühös lenne igaz? Talán bosszút is állna. Ez valahol érthető. Én is elképzeltem már, hogy miket csinálnék azzal aki bántotta a kutyámat. De soha ezek közül nem tettem meg semmit, mert tudom, nem a kutya a hibás, mindig az ember. Azzal meg nekem nem lesz jobb, ha őt bántom, a hülye meg nem tanul semmiből. Mindig abban bízok, hogy az élet megtanítja majd, és nem tőlem, de vissza fogja még kapni. Sőt ebben biztos vagyok.
2011. júl. 11. 08:17
 118/201 anonim ***** válasza:
75%

Ó, hogy itt mennyi internetkutyás van...mióta nem normális az, hogy az egyik kutya megöli a másikat? Az ilyen hozzátok hasonló majmok miatt korcsosulnak el a kutyák, épülnek le egyes fajták olyan ösztönei, ami miatt kitenyésztették őket. Ha rajtatok, csökkent értelműeken múlna, akkor minden kutyafajta valami labradorlelkű egyed lenne, különböző színű, hosszúságű szőrrel és különböző termettel.

Ahogy olvasom, itt az történt, hogy a kutyák már régóta nem szívelték egymást a kerítés két oldaláról. És hoigyjétek el: a kutyák is tudnak gyűlölni. Igazán gyűlölni. Ilyenkor ha harc van, akkor mindegyik ölni akar.

Ez még tudhat fokozódni, ha a harca a terület védelmében folyik. Egy komoly kutya ilyenkor sebet akar ejteni. És ez olykor sikerül annyira, hogy a másik belepusztul.

Tényleg, ahhoz mit szóltok, hogy egy vadászvérű agár is kinn a mezőn minden szőröst zsákmánynak tekint? A másik kutyát is. Az se normális?

2011. júl. 11. 18:11
 119/201 anonim ***** válasza:
86%

A kutya nem ember! Vannak ösztönei, amelyeknek egyike a saját territóriuma védelme, ahová betolakodót nem enged, pláne, ha az ellenséges szándékkal közeledik.

Megadás: Eme sajnálatos dolog a kutya saját területén történt. Nem tudhatjátok, hogy az elhunyt kutya alárendelte-e magát a másiknak. Szerintem nem, nem hátrált meg, nem szaladt haza ott ahol átmerészkedett a más portájára, hanem küzdött haláláig. Vagy ő, vagy a másik. Ilyen esetben az ösztöneik követése szerint, sajnos az egyiknek halnia kell! Nem emberek, kutyák!

2011. júl. 11. 18:13
 120/201 anonim ***** válasza:
85%

"Szerintem nem vagy hibás, de

- ha a németjuhász megadta magát és a Te kutyád ennek ellenére megölte, akkor rosszul van szocializálva. Ismétlem, ha a németjuhász megadta magát."

De bírom ezeket a varázsszavakat...rosszul van szocializálva. Mihez? Emberekhez? Kutyákhoz? Macskákhoz? Haszonállatokhoz? Mihez?

"- sajnos az amerikai bulldogban ez benne van, mégiscsak a régi angol bulldog leszármazottja. Az ilyen típusú kutyák az ember hatására eléggé "elkorcsosultak" és emiatt komoly szocializációra van szükségük. Nekik az agresszió szintjük jóval magasabb és sokszor sajnos agresszióval reagálják le a leglazább eseteket is. Az én kutyám ebben az esetben nem ölte volna meg a németjuhászt, csupán addig bántotta volna amíg az meg nem adja magát."

Aha. És ha a német juhász nem tud visszamenni, akkor a te kutyád mit csinált volna? Megvárta volna, míg a németjuhász eldől a vérveszteségtől és elkezdi nyalogatni a sebeit?

2011. júl. 11. 18:18
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!