A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?
"Ez a 71%-os "állatbarát" undorító ember. Kívánom neki, hogy az ő kutyájával történjen mindez, akkor majd okoskodhat a kerítésekről. Véleménye az van mindenről, szíve sajnos nincsen."
Egyem azt a csepp eszedet, meg a nagy állatbarát szívedet, hát nem most kívántad a kutyám halálát?
Egy másik kérdésre érkezett válasz:
"Hasonló helyzetben vagyunk, csak a kutyák nálunk nem hallgatnak a gazdájukra, ha sétáltatja őket. Kaukázusi juhász és német juhászról van szó! Kutyákra eddig nem támadtak, de embert már megközelítettek veszélyes mértékben, ezenkívül széttéptek nálunk 3 kecskét. Ráadásul kertes ház, a gazdi persze nem ott lakik, 2 naponta jár ki, a kutyák néha simán átugorják a kerítést. A petárda jó ötlet, szoktunk magunkkal vinni, elijeszti a kutyákat. Nagy botokkal járunk mindig, ha arramegyünk, egyszerűen félelmetesek!"
Sziasztok! Szerintem ez a vita baromság. Ha valaki bemegy egy kutyához az széttépi, így járt, akkor is ha kisgyerek, nekem már mióta járni tudok azt tanították h idegen kutya közelébe NE, pláne ne a kertjébe....
Szóval ez annak a hibája akié a kerítés. Mindenki a saját hajójának kapitánya. Sajnálom a kutyuust, mert nem ilyen életet és halált érdemelt vna, de ha nem volt keresni valója akkor nem volt. Nem gondolom,h a másik kutyát kellene meghurcolni. Tette a dolgát, védte a területét.
És ne feledjük nem ő ment át h kinyírja a másikat!!! A másik magának kereste a bajt, így járt!
És a kerítésépítős vitához még annyit szólnék hozzá, h én sem építeném más kerítését, és feltételezem, h a kérdező nem gondolta h ez lesz belőle, mert mint írta eddig az nj meg volt kötve.
Én feljelenteném a szomszédot, h nem biztonságos a kerítése, ha nem csinálna semmit, persze megcsinálnám biztos, ami biztos, de nem ez a normális.
Érdekes volt olvasni a véleményeket.
Annak idején volt egy németjuhászunk,aki szintén megölte a szomszéd kutyáját. Hogy kinek a hibája volt,tulajdonképpen kár lett volna ezen vitatkozni,bár igazából a szomszédé. Adott volt egy kutya,akit láncon tartottak,néha a gyerek elengedte,játszott vele,oszt jónapot. Ezen kívül a kutya a nap hátralévő részét azzal töltötte,hogy a mi kutyánkat idegesítette. Kértük sokszor a szomszédot,hogy legalább kösse át a kert másik végébe,de nem. Egy szép napon a kutya átjött,a miénk pedig megölte... A kerítés a minék volt,de új,előtte 2-3 évvel lett megcsinálva.Igazából a mai napig nem tudjuk,hogyan is jött át.
Mellesleg a kutyánk nem volt egy idegbeteg fajta. 2 másik kutyával élt együtt,soha nem volt konfliktusuk,ezen kívül séta alatt is bárkivel találkozott, rögtön barátkozott. Ha nem a saját területére jön át a kutya,ma is élhetne.
Szóval nem kell rögtön elítélni a kérdezőt.Pláne hogy itt a kerítés a szomszédé volt,nem az övéké...
Sziasztok!
Nem akrtam belemászni ebbe a vitába,de ez a kerítéses cirkusz elég gáz.Kicsit kisarkítva a kérdést,akkor ha a szomszédnak az utcafronti kerítése rossz,akkor csinálsz neki egyet,vagy laposkúszásban közlekedsz,mert nem hajlandó megcsináltatni a kerítést?
A másik pedig ami ezzel kapcsolatban eszembe jut,hogy pl a farkas is megöli a másik farkast aki a területére lép.
És ha a szomszéd is olyan jóképességű,hogy a saját kutyája védelmében,a kerítés megcsináltatása helyett az a megoldás,hogy láncra köti,akkor sztem a szomszédot kéne először agyátültetésre elküldeni.Mert egyik csóró kutya sem volt ebben a dologban a hibás,hanem a gyökér szomszéd aki azért vesz kutyát,hogy valami "zörögjön" a kertben.Sajnálom szegény kutyit,hogy így ért véget az élete,de még talán szegény így is jobban járt,mint egy olyan gazdánál aki nem törődött vele.Mert a leírtak alapján ez a tragédia bármikor bekövetkezhetett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!