Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megölte a szomszédom...

A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem az én kutyám volt a hibás,a kerítés alatt átbújt a szomszéd németjuhásza és az én kutyám pedig kivégezte,a szomszéd feljelentéssel fenyegetőzik meg azzal hogy agyon fogja ütni a kutyámat. Nagyon sajnálom ami történt,nem voltunk itthon,máskülönben megtudtuk volna akadályozni ezt a dolgot. Most mi fog történni,el fogják kobozni a kutyámat?
2011. jún. 25. 23:07
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/201 anonim ***** válasza:
31%
Én sem zártalak a szívembe, elhiheted. Én is megtaláltam a hozzád illő jelzőt, csak nálad kulturáltabb vagyok és nem írom le!
2011. jún. 28. 09:26
 102/201 anonim ***** válasza:
77%
Ja, és sokszor ésszel kell megoldani, megelőzni a bajt, hogy ne történjen olyan, ami miatt fájhat a szív!! Érted kedves? Felelős állattartó vagyok, aki holmi rossz kerítés miatt nem veszélyezteti a kutyái életét!
2011. jún. 28. 09:31
 103/201 anonim ***** válasza:
74%

"Ez a 71%-os "állatbarát" undorító ember. Kívánom neki, hogy az ő kutyájával történjen mindez, akkor majd okoskodhat a kerítésekről. Véleménye az van mindenről, szíve sajnos nincsen."

Egyem azt a csepp eszedet, meg a nagy állatbarát szívedet, hát nem most kívántad a kutyám halálát?

2011. jún. 28. 10:22
 104/201 anonim ***** válasza:
76%

Egy másik kérdésre érkezett válasz:

"Hasonló helyzetben vagyunk, csak a kutyák nálunk nem hallgatnak a gazdájukra, ha sétáltatja őket. Kaukázusi juhász és német juhászról van szó! Kutyákra eddig nem támadtak, de embert már megközelítettek veszélyes mértékben, ezenkívül széttéptek nálunk 3 kecskét. Ráadásul kertes ház, a gazdi persze nem ott lakik, 2 naponta jár ki, a kutyák néha simán átugorják a kerítést. A petárda jó ötlet, szoktunk magunkkal vinni, elijeszti a kutyákat. Nagy botokkal járunk mindig, ha arramegyünk, egyszerűen félelmetesek!"

2011. jún. 28. 11:47
 105/201 anonim ***** válasza:
78%

Sziasztok! Szerintem ez a vita baromság. Ha valaki bemegy egy kutyához az széttépi, így járt, akkor is ha kisgyerek, nekem már mióta járni tudok azt tanították h idegen kutya közelébe NE, pláne ne a kertjébe....

Szóval ez annak a hibája akié a kerítés. Mindenki a saját hajójának kapitánya. Sajnálom a kutyuust, mert nem ilyen életet és halált érdemelt vna, de ha nem volt keresni valója akkor nem volt. Nem gondolom,h a másik kutyát kellene meghurcolni. Tette a dolgát, védte a területét.

És ne feledjük nem ő ment át h kinyírja a másikat!!! A másik magának kereste a bajt, így járt!

2011. júl. 10. 19:09
 106/201 anonim ***** válasza:
100%

És a kerítésépítős vitához még annyit szólnék hozzá, h én sem építeném más kerítését, és feltételezem, h a kérdező nem gondolta h ez lesz belőle, mert mint írta eddig az nj meg volt kötve.

Én feljelenteném a szomszédot, h nem biztonságos a kerítése, ha nem csinálna semmit, persze megcsinálnám biztos, ami biztos, de nem ez a normális.

2011. júl. 10. 19:14
 107/201 anonim válasza:
76%
Jelentsd csak fel nyugodtan a szomszédot, velünk is történt már ilyen a staffim megrángatta a szomszéd kutyát, aminek persze nálunk is balhé lett a vége...megmérgezi a kutyámat stb. És amúgy meg ha az ő kerítése neki kötelessége megcsinálni, és ha kint van a kutya harap tábla akár a betörőt, vagy xy-t is szétkaphatja az udvaron ha nem te engedted be, nézzetek utána kicsit a dolgoknak. Egyébként pedig a kutya arra való hogy megvédje a területét/házunkat. Ne aggódj emiatt.
2011. júl. 10. 19:41
 108/201 anonim ***** válasza:
62%

Érdekes volt olvasni a véleményeket.

Annak idején volt egy németjuhászunk,aki szintén megölte a szomszéd kutyáját. Hogy kinek a hibája volt,tulajdonképpen kár lett volna ezen vitatkozni,bár igazából a szomszédé. Adott volt egy kutya,akit láncon tartottak,néha a gyerek elengedte,játszott vele,oszt jónapot. Ezen kívül a kutya a nap hátralévő részét azzal töltötte,hogy a mi kutyánkat idegesítette. Kértük sokszor a szomszédot,hogy legalább kösse át a kert másik végébe,de nem. Egy szép napon a kutya átjött,a miénk pedig megölte... A kerítés a minék volt,de új,előtte 2-3 évvel lett megcsinálva.Igazából a mai napig nem tudjuk,hogyan is jött át.

Mellesleg a kutyánk nem volt egy idegbeteg fajta. 2 másik kutyával élt együtt,soha nem volt konfliktusuk,ezen kívül séta alatt is bárkivel találkozott, rögtön barátkozott. Ha nem a saját területére jön át a kutya,ma is élhetne.

Szóval nem kell rögtön elítélni a kérdezőt.Pláne hogy itt a kerítés a szomszédé volt,nem az övéké...

2011. júl. 10. 20:01
 109/201 A kérdező kommentje:
Egyébként ezután a dolog után kb. 1 héttel,találtam reggel egy nagy zacskónyi patkánymérget az udvarunkon,szerencsére a kutyánk nem eszik meg akármit,válogatós-finnyás,ezért nem történt meg a tragédia szerencsére:) Azóta ez a nemnormális szomszéd hozott ide egy rottweilert,mi végül megcsináltuk a kerítést a saját költségünkön és még egy sor nádat is húztunk rá hogy ne lehessen átlátni.
2011. júl. 10. 20:09
 110/201 Bernis Rita ***** válasza:
85%

Sziasztok!

Nem akrtam belemászni ebbe a vitába,de ez a kerítéses cirkusz elég gáz.Kicsit kisarkítva a kérdést,akkor ha a szomszédnak az utcafronti kerítése rossz,akkor csinálsz neki egyet,vagy laposkúszásban közlekedsz,mert nem hajlandó megcsináltatni a kerítést?

A másik pedig ami ezzel kapcsolatban eszembe jut,hogy pl a farkas is megöli a másik farkast aki a területére lép.

És ha a szomszéd is olyan jóképességű,hogy a saját kutyája védelmében,a kerítés megcsináltatása helyett az a megoldás,hogy láncra köti,akkor sztem a szomszédot kéne először agyátültetésre elküldeni.Mert egyik csóró kutya sem volt ebben a dologban a hibás,hanem a gyökér szomszéd aki azért vesz kutyát,hogy valami "zörögjön" a kertben.Sajnálom szegény kutyit,hogy így ért véget az élete,de még talán szegény így is jobban járt,mint egy olyan gazdánál aki nem törődött vele.Mert a leírtak alapján ez a tragédia bármikor bekövetkezhetett volna.

2011. júl. 10. 20:59
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!