SOS! Fel lehet jelenteni a szomszédom? Vagy ilyen esetben mit lehet csinálni? SOS!
Van 4 rottweilere és kb 2-3 hete hozott még egy kiskutyát. A kiskutyát minden kis apróságért laposra veri. A másik 4 kutya szó szerint egész nap tépi egymást. Az egyiknek van egy nagyon csúnya seb a nyakán ott a bőr már alig van rajt, tehát már lóg neki és kilátszik a húsa. A másiknak a faránál van egy óriási seb ami miatt szegény kutya ülni is alig tud. A harmadik már nagyon idős neki valamilyen szinten ki van alakítva egy kis menedék a 3 kutyaház tetején és neki ott van a háza is, nagyon ritkán megy le onnan a többi kutyához, és ha le is megy egyből rávetik magukat. A negyedik kutya még viszonylag jó állapotban van, de sajnos rajta is van jó pár csúnya seb.
Hogyha otthon van a szomszédom akkor rendszerint ásóval, seprűvel és slaggal próbálja szétválasztani őket kisebb-nagyobb sikerekkel. Már aludni alig bírok tőlük mivel a pici kutyus különzárta szerencsére, de többször is átdugja a fejét a nagyokhoz és olyankor persze egyből a kicsit kezdik el harapdálni. Már próbáltam többször is beszélni vele, de általában azt mondta, hogy én vagyok a rossz gazda és törődjek a magam dolgával. A másik "kedvenc" mondata amit ilyenkor szokott mondani az az, hogy az ő kutyái teljesen egészségesek és jól neveltek.
Nekem 2 kutyám van egy 4 hónapos kínai kopasz kutya már oviba járok vele, szépen sétál pórázon, a behívással is haladunk, az alap parancsszavakat is ismeri már. A másik kutyám egy 2 éves Cseh farkaskutya, ő már iskolázott. Ha nem indokolt az eset nem szoktak ugatni, a nagyobbik kutyám is bent szokott aludni a házban(rossz környéken lakok és félteném őt kint) naponta 4-5 alkalommal viszem őket sétálni, le vannak mozgatva szellemileg illetve fizikailag is.
Ma este viszont megtörtént a baj! A nagyobbik kutyám kikérezkedett pisilni. Ez volt 2 órája. Kiengedtem és a vezetékes telefonom megszólalt tehát én bejöttem. Pár perc elteltével óriási hangzavarra mentem ki és azt láttam, hogy a szomszéd kutyái az én kutyámat marcangolják, a szomszéd pedig mászik át az ásóval. A szívinfarktus kerülgetett, teljesen sokkba estem és üvöltöztem. Próbáltam segíteni a szomszédnak és persze a kutyámnak. Nagy nehezen sikerült kiszabadítanom a kutyám a szomszéd átvitte a kutyáit és még neki állt feljebb, hogy nekem milyen agresszív korcs kutyám van. Egyből rohantam az orvoshoz szerencsére 3 utcára van tőlem és a házához el lehet menni sürgős esetekben. Azonnal a kezelése alá vette a kutyámat, viszont azt mondta, hogy nagyon súlyos az állapota és nem sok jót jósol neki.
Feljelenthetem a szomszédom akár név nélkül is? Vagy állat menhelyet hívjak? Mert ez már nem állapot ami itt folyik. Most mi lett volna, ha én is kint vagyok?!
Tegyél bejelentést az önkormányzat jegyzőjénél.
Az új ebrendelet szerint hivatalosan 1 portán maximum 2 felnőtt kutya lehet.
Miről beszélünk?
Igen fel!
Végig sem olvastam, mert felhúz. De január egytől elvihetik a kutyát, macskát a szomszéd, ismerős bejelentésére, ha nem kap ételt egész nap pórázon van, rossz körülmények...
Pontosan nem tudom, de azt hiszem állatvédők jönnek ki és ha nem engedi elvitetni a gazda rendőrt hívhatnak.
Ha nem tartasz a szomszédtól, hívd ki őket
Továbbá mindenek előtt csináltasd meg a kerítést.
Minimum a 2 méteres hullámpala barikád a szomszéd felől végig.
Te is, vagy hozzátartozóid is lehettek volna a támadás áldozata nem csak a kutyád.
Továbbá a jegyzőnél hintsd el azt is, hogy tudomásod szerint be sincsenek oltva a kutyák (az külön bírság).
VAgy közöld, a szomszéddal, hogy ezeket a lépéseket fontolgatod, amennyiben nem csinálja meg a hullámpala barikádot ő a saját költségére.
(aztán ha elkészült jelentsd fel ugyanúgy).
Köszönöm a gyors válaszokat. Akkor holnap az lesz az első dolgom, hogy elmegyek a jegyzőhöz!
Azt még ideírnám, hogy pár perce ismét átjöttek hozzám és így a kiskutyát sem tudom kivinni pisire és kakira, pedig jelez szegény. Fel sem tudom fogni, hogy hogyan tudtak átjönni, mert eddig egyszer sem történt ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!