Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám megölte a szomszédom...

A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Nem az én kutyám volt a hibás,a kerítés alatt átbújt a szomszéd németjuhásza és az én kutyám pedig kivégezte,a szomszéd feljelentéssel fenyegetőzik meg azzal hogy agyon fogja ütni a kutyámat. Nagyon sajnálom ami történt,nem voltunk itthon,máskülönben megtudtuk volna akadályozni ezt a dolgot. Most mi fog történni,el fogják kobozni a kutyámat?
2011. jún. 25. 23:07
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/201 anonim ***** válasza:
62%
Ó hát engem nem kellett. Csak a kutyám gerince tört el majdnem és bedugtam az ujjam az egyik oldalán és a másikon jött ki ^^ De hát mi is az? A többi támadásba nem halt bele egyik sem, akkor már szóra sem érdemesek, igaz?
2011. júl. 11. 19:00
 132/201 anonim ***** válasza:
40%
18:52 akkor te se keverd bele a tudásom amiről gőzöd sincs. Szándékosan nem akarod megérteni amit írok, de hát a te bajod.
2011. júl. 11. 19:00
 133/201 anonim ***** válasza:
82%

A kutyák több körzetre osztják az őket körülvevő területet, és ezt különböző intenzitással védik, plusz sok minden függ a falkában betöltött helyüktől, és a falka mindenkori állapotától.

A legszűkebb terület a szálláshely területe. Ezt védik a legerősebben. Ha itt kapnak el idegent, azonnal megtámadják és lerántják. Ha viszont valaki a kutyák számára ismerős emberrel érkezik erre a kritikus területre, akkor nem támadják meg csak szemmel tartják.

A következő körzet a szálláshely tágabb környezete. Ha itt veszik észre az idegen embert azonnal ráfutnak, szorosan körbeveszik, de nem fogják meg ha az illető megáll, bár a falkában alúl lévők megpróbálhatják hátúlról megcsípni az embert. Nagyon kell figyelni, mert elég egy rossz mozdulat, és a felnőtt kanok is támadásba lendülhetnek.

A harmadik körzet a sétaterület. Ezt naponta bejárják, megjelölik. Ha itt találkoznak idegennel azonnal elébe mennek, de nem éles a helyzet.

A negyedik körzet a ritkán használt út. Ezen ritkán járnak, Ismerik de nem érzik magukénak, nem érzik a jeleiket. Itt majdnem közömbösek az emberrel. Szemmel tartják de ennyi.

Az ötödik körzet a teljesen idegen terület. Ilyenen ritkán járnak saját akaratukból, leginkább kanok egyedül szuka után koslatva. Itt teljesen közömbösek az emberrel, sőt ha lehet kitérnek előle.

2011. júl. 11. 19:01
 134/201 anonim ***** válasza:
40%
Persze gondolod én besétáltam a szűk területükre és ott integettem? :) Az is egy elég naív gondolat hogy ezeket a kutyákat sétáltatják. Mert errefelé nem.
2011. júl. 11. 19:04
 135/201 anonim ***** válasza:
82%

Perszehogy nem általános dolog, általános körülmények között.

De ha bemegy a területére egy idegen kutya, az nem mondható általános körülménynek.

A tapasztalataidat meg ne akard reprezentatív mintának beállítani...

2011. júl. 11. 19:04
 136/201 anonim ***** válasza:
68%
Honnan is tudod, mi a kutya szűk területe? Hm?
2011. júl. 11. 19:05
 137/201 anonim ***** válasza:
29%
Ja igen, tehát ezek szerint normális az hogy sétálunk az utcán és megtámad minket egy kutya akit nem is láttam még a környéken. Sőt szinte én vagyok a hibás mert zavarom a területét! :) Én kérek elnézést.
2011. júl. 11. 19:09
 138/201 anonim ***** válasza:
74%

19:01!

Na végre valaki! Így van!

Ranmi!

Bemásolom, amit már egyszer leírtam:

Egy házőrző (a miénk kuvasz), a saját területét védi otthon. Nagyon jól ellátja ezt a feladatát, senki és semmi idegen nem jöhetne be hozzánk, csak a jelenlétünkben. Jól szocializált, ami azt jelenti, ha sétálni megyünk, mert szoktunk, akkor nem támad semmire és senkire. Miért is tenné? Ott nincs feladata, a terület nem az övé, nem kell védenie. Állatorvosnál nyugisan viselkedik, az orvos még a szájába is benyúlhat, beadhatja neki az injekciót, stb.

Még hozzáteszem: Ha valakit beengedünk (mi a gazdái), akire a kutya acsarkodott, amíg az illető a kapun kívül állt, a kuvasz tudja, hogy abba kell hagynia az őrzést és tovább nem ellenséges, megsimogatható.

2011. júl. 11. 19:10
 139/201 anonim ***** válasza:
76%

Ha nem láttad még a környéken, akkor nem biztos hogy igaz rá az a kitételed, hogy kerti kutya, nem vitték kutyák közé meg nem nevelték.

Mert ha már láttad volna, akkor tudnád...:-DDD

2011. júl. 11. 19:11
 140/201 anonim ***** válasza:
29%

Nos csak egyet tudok érteni az előző nekem címzett hozzászólással: a tapasztalatod ne akard reprezentatív mintának beállítani.

Attól mert a te kutyád normális nem jelenti azt, hogy a többség is az. Gondolom nem csak a székben ültetek és vártátok hogy a kutya nőljön mint a gaz magában, és a ti kutyátok nem ölt meg senkit a kertben sem. De a kérdező erről nem adott információt.

2011. júl. 11. 19:13
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!