Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyasétáltatók! Miért sétálta...

Kutyasétáltatók! Miért sétáltatjátok a nagytestű kutyáitokat póráz nélkül? NAgyon idegesítő! És ha orrbarúgják a kutyátokat még ti vagytok felháborodva?

Figyelt kérdés

Lakótelepen lakunk, van egy yorkie kiskutyánk.Mindig pórázzal sétáltatom(!) hogy ne szökjön el, vagy ne menjen oda lóméretű kutyákhoz mert szédszedik. Erre a nagytestű kutyák gazdijai szemrebbenés nélkül póráz nélkül vannak!!! MIÉRT?? Én ha meglátom hogy közelednek egyből felveszem, de apa egyszer sötétbe sétáltatta, nekirohant egy kutya és ijedtébe megrugta...

Szerintem nagyon idegesítő....

2010. júl. 29. 12:08
 81/123 anonim ***** válasza:
68%

Ha egy kistestű kutya ok nélkül nekiesik az én normális kutyámnak,bizony felrúgom a törpét és következő körben az idióta gazdáját.

Kistestű kutya is tud ám nagyot harapni!

Egy kutyasuli kistestű kutyáknak hirdetett tanfolyamot.Azt néztem,hogy jöttek a gazdik a törpékkel,és a 20 jelentkezőből csak egy volt,aki nem ölben vitte az autó és a suli közötti 50 méteren a kutyáját.

És ezek még a normálisabb gazdik,akik legalább az alapképzésre figyelmet fordítanak...

Sem sár nem volt,sem szabadon lévő kutya,mégis kapkodták fel szerencsétleneket.

2010. júl. 29. 15:33
 82/123 timido ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Nem vagyok nagyon tapasztalt kutyás, és nem is olvastam végig az összes választ, de amit te csinálsz, az egy NAGYON NAGYON NAGYON nagy hiba. Felkapod a kiskutyád...

Az én kutyám 3 hónapos, és csak egy hete járok vele sétálni. RENGETEG póráz nélküli kutya van, akik rögtön az én kutyám felé vágtáznak, és szagolgatják. Egy hete ez volt : Az enyém majd be fosott úgy rettegett tőlük, fülét farkát behúzta. A póráz nélküli kutyák ugatják őt, játszanának vele.

Én csak álltam ott és nem tudtam mit csináljak, felkapjam vagy hagyjam, vagy gyors rángassam el, vagy a többi kutyát zavarjam el...??

Végülis egy nagy semmit tevés lett. Odajöttek a kutyák gazdáik, és mondták, hogy nyugodtan engedjem el a pórázról, elfutni nem fog. de a kutyának SZOCIALIZÁLÓDNIA _KELL_. Ha most nem tanulja meg, hogy a többi kutya nem ellenség, hanem barát, akkor örökké ilyen marad. félős, mindenkit megugat, vad.. stb...

Ma :

Találkozunk idegen kutyával, vagy a barátaival. elengedem, együtt játszanak, nincsen vita, nem fél, és ő is visszadumál a többinek. Ja és én is póráz nélkül sétáltatom már, mert ha meglát egy idegen kutyát, nem rohan el félelmében.

Azt tanácsolom, te se kapd fel, mert egy gyönyörű ATISZOC kutyád lesz/van.

83/123 anonim ***** válasza:
84%
Nekem dobermannom van, mindig van nálam póráz, de olyan helyen, ahol alig vannak emberek(rét, mező ilyesmi) mindig elengedem, hadd rohangáljon. Emberekhez nem megy sose oda, nem érdekli őket, kutyákhoz ha menne, rászólok, és mellém jön. És így akár kilóméterekig mehetnénk egymás melett, mert ennyire jól nevelt. Volt aki beszólt, hogy tegyek a kutyámra pórázt, mert egy vadállat(Ő még nem látott olyat) Mondtam a kutyámnak, hogy lábhoz, és egybpl mellém jött, és a hapek csak csodálkozott, hogy az Ő yorkie, össze-vissza ugrált ugatott minket. Ja, és gyere, nyugodtan megrúghatod a kutyám! De egy szavamba kerül, és fél karral mész haza mentővel! Ennyi.
 84/123 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem, ha egy 30-40 kilós kutyát valaki pusztán fizikai erővel akar megtartani, az már régen rossz. Ugyanis semmi esélye. Az én kutyámmal is van, hogy nagyon húzza a pórázt mert oda akar menni, ahova én nem engedem. Ilyenkor, ha a pórázt fogva hátulról utasítgatom, semmire sem megyek, csak azt érem el, hogy még agresszívvá is válik. Ilyenkor határozottan elélépek, elengedem a pórázt és nyugodt, mély, tiszteletet parancsoló hangon azt mondom, hogy állj meg. Azonnal megáll.
2010. júl. 29. 15:43
 85/123 anonim ***** válasza:
100%

azért a nagykutyákat tényleg nem kell leszólni!

nekem németjuhászom van és még a macskákkal is jóba van nem hogy kistermetű kutyákkal!

2010. júl. 29. 16:01
 86/123 A kérdező kommentje:
nemkértem tanácsot hogy felvegyem vagy ne, hallgas az idiota gazdákra kedves egyik válaszoló. NEM HARAP!:) ez aranyos, ilyet már nekem is mondtak kár hogy pár centi kellett volna és nem él a kutyám. kössz nem.
2010. júl. 29. 16:28
 87/123 anonim ***** válasza:
85%
Általában a törpék gazdái szokták azt visítani,hogy a kutyájuk nem bánt,ha egy nagytestű,pórázon sétáltatott kutya tulajdonosa megkéri őket,hogy ne engedjék oda a neveletlen,agresszíven sipákoló,behívhatatlan kutyuskájukat a nagyhoz.
2010. júl. 29. 16:34
 88/123 anonim ***** válasza:
70%
15:33 az a baj hogy nem csak ilyen kutyák vannak. Te 1 hete sétálsz, én 10 éve és szinte minden hétre jut egy támadás, ami bizony nem játékból csinál a kutya hanem véresen komolyan, egy egyszer már majdnem meg is ölték a kutyám pedig még csak nem is olyan kicsi. Tehát sajnos nem kell olyan elbizakodottnak lenni.
2010. júl. 29. 17:37
 89/123 anonim ***** válasza:
89%

én inkább már nem írok semmit,imkább nézd meg ezt:

[link]

2010. júl. 29. 18:08
 90/123 A kérdező kommentje:
a ösztön bármikor kötörhet belőle,akármilyen barátságos, jólnevelt.
2010. júl. 29. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!