Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyasétáltatók! Miért sétálta...

Kutyasétáltatók! Miért sétáltatjátok a nagytestű kutyáitokat póráz nélkül? NAgyon idegesítő! És ha orrbarúgják a kutyátokat még ti vagytok felháborodva?

Figyelt kérdés

Lakótelepen lakunk, van egy yorkie kiskutyánk.Mindig pórázzal sétáltatom(!) hogy ne szökjön el, vagy ne menjen oda lóméretű kutyákhoz mert szédszedik. Erre a nagytestű kutyák gazdijai szemrebbenés nélkül póráz nélkül vannak!!! MIÉRT?? Én ha meglátom hogy közelednek egyből felveszem, de apa egyszer sötétbe sétáltatta, nekirohant egy kutya és ijedtébe megrugta...

Szerintem nagyon idegesítő....

2010. júl. 29. 12:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/123 anonim ***** válasza:
82%

te beteg vagy, komolyan, kezeltesd magad ...

valószínüleg agresszív, neveletlen kutyát egy felelös állattartó sem sétáltat póráz nélkül

a te kutyád behivhatatlan és azért a többi kutyatartó a hibás? szerinted minden üngyibüngyi nem miniyorki felfalja a dögödet? talán neveld meg ...

probálná meg egy ilyen barom megrugni a kutyám, a lábát eltörném ...

2 db vérlabrador gazdája

2010. júl. 29. 12:12
 2/123 anonim ***** válasza:
87%

Én is póráz nélkül sétáltatom a németjuhászom, de ő engedély nélkül nem megy oda más kutyákhoz. Láb mellett sétál és csak a terepen futhat, ha megengedem.

Am azért sétáltatom póráz nélkül, mert már többször kötekedtek velem és úgy biztonságban érzem magam, ha ő szabadon megvédhet.

2010. júl. 29. 12:14
 3/123 anonim ***** válasza:
90%

Visszakérdezhetek? Ti törpekutyások, miér gondoljátok, hogy a flexi végéről támadó kutyátok viselkedésével minden rendben van? És ha a kutyám megvédi magát, még ti vagytok felháborodva.

Az elmúlt két napban két palotapincsi, egy máltai, és a csivava-tacskó keverék támadta meg a nagytestű kutyámat.

Na de félre az általánosítással, meg az ellenséges csoportok képzésével. Akiket én ismerek, és nagykutyások és póráz nélkül sétáltatnak, azoknak egy szóra ott terem a lábuk mellett a kutyájuk.

Az meg a legnagyobb butaság, hogy felkapkodod a Yorkid, inkább meg kéne tanítani neki hogyan kell megfelelően kommunikálnia más kutyákkal. Attól még ,hogy kicsi, ő is kutya ám! Ráadásul minden normális kutyából azt váltja ki a felkapás, hogy ugrik is utána. Én már megtanítottam az enyémnek, hogy nem szabad, de azért nem kis feladat azt mondani a kutyának, hogy ne is foglalkozzon vele, ha egy nála tizedével kisebb kutya fentről morog rá, meg ugatja. Minden ösztöne azt súgja, hogy fel kéne ugrani érte, baromi nehéz volt leszoktatni róla. Szóval ne lepődj meg, ha egy rosszul nevelt kutya már ugrik is utána.

2010. júl. 29. 12:15
 4/123 A kérdező kommentje:

HAHA.

Képzeld egyik ismerősünk sétáltatta a nem "üngyibüngyi" kutyáját és valami nagytestű kutya szédszedte..!! És én neveljem meg???! Nem is mondom h a gazdája enyhén megverte a másik kutya gazdáját.

2010. júl. 29. 12:15
 5/123 anonim ***** válasza:
89%
Azért sétáltatják póráz nélkül, mert jólnevelt, és behívható kutyák, és a kutyasétáltatón van lehetőségük, hogy lemozgassák őket. Egyébként miért is szednék szét a te kutyádat csak úgy? A nagytestű kutyák tizedannyira sem agresszívak, mint az ilyen kis minik, és általában ezek kezdik az acsarkodást, meg a támadást. A legtöbb nagytestű kutya pedig max felrúgja őket, de nem szokták szétszedni helyből, max ha már sokadszorra megy nekik a kistestű kutya, mivel benne nem látnak konkurenciát.
2010. júl. 29. 12:16
 6/123 Septimius ***** válasza:
33%
Nem, előzők, a kérdezőnek tökéletesen igaza van. Igenis sétáltassák pórázzal! Ez a szabály, sajnálom. Nekünk huskynk van, pórázon visszük, nem túl vérengző fajta. De már kb. 3-ször véresre marcangolták, mert egyesek nem hajlandóak megkötni az őrült kutyáikat. Sajnos én nem tudom az ölembe kapni, mert vagy 30 kilós a mienk. Persze utána még nekiállnak feljebb, orvosi költséget nem fizetnek- kb. két hete is 4000 ftba fájt nekünk az, hogy mások nem kötik meg a sajátjukat. És utána meg szabadkoznak, hogy jaijj, hát eddig még mindig visszajött. Na persze, mindegyik ezt mondta...
2010. júl. 29. 12:17
 7/123 anonim ***** válasza:
65%
Nyilván minden ok nélkül szedte szét igaz?
2010. júl. 29. 12:18
 8/123 A kérdező kommentje:

Yorkimra még kiskurába ráfutott egy labrador. AZóta fél a nagytestű kutyáktól. Ő nem is merne kötekedni.. Ma is levittem és ráfutott egy nagyobb kutya..Beolvastam a gazdájának rendesen.

Tanítom, barátkozik ő kutyákkal. Elősör yorkikkal, mostmár uszkárral is jóban van, kisebb kutyáknak egyből csóválja a farkát. Csakhát ha igy rárohangálnak a nagyobb kutyák akkor oda a nagy barátkozás....

2010. júl. 29. 12:20
 9/123 anonim válasza:
84%
Mert a kutya is egy élőlény, ami van agyilag olyan fejlettségi szinten mint egy ember(itt nem a matekra gondolok pl). Csak pusztán más intelligencia. Miért korlátoznék egy velem egyszintű lényt a szabadságában azzal, hogy pórázon vezetem. Egy jólnevelt, szófogadó kutya egy egyszerű vezényszóra a lábad mellett lesz...
2010. júl. 29. 12:22
 10/123 A kérdező kommentje:

12:17-esnél van ott az igazság szerintem. Én is pórázzal sétáltatom, elvárom hogy ők is.

Ha annyira halllgatnak a gazdijukra mért rohangálnak összevissza??

Meg azért a kutyába is ott az ösztön, bármilyen jólnevelt.

A játék is eldurvulhat...

2010. júl. 29. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!