Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyasétáltatók! Miért sétálta...

Kutyasétáltatók! Miért sétáltatjátok a nagytestű kutyáitokat póráz nélkül? NAgyon idegesítő! És ha orrbarúgják a kutyátokat még ti vagytok felháborodva?

Figyelt kérdés

Lakótelepen lakunk, van egy yorkie kiskutyánk.Mindig pórázzal sétáltatom(!) hogy ne szökjön el, vagy ne menjen oda lóméretű kutyákhoz mert szédszedik. Erre a nagytestű kutyák gazdijai szemrebbenés nélkül póráz nélkül vannak!!! MIÉRT?? Én ha meglátom hogy közelednek egyből felveszem, de apa egyszer sötétbe sétáltatta, nekirohant egy kutya és ijedtébe megrugta...

Szerintem nagyon idegesítő....

2010. júl. 29. 12:08
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/123 A kérdező kommentje:
*az
2010. júl. 29. 18:15
 92/123 anonim ***** válasza:
100%

Jó néhány olyan kutyát ismerek, akit TERÁPIÁS célokra használnak, értelmi és testi fogyatékos, illetve nyugdíjas embereknél. Igenis vannak olyan kutyák, akiből nem jön ki az ösztön. Na és most figyelj: a terápiás kutyák közül jó néhány őrző-védőzik is. Tudod miért? Mert nincs annál erősebb ösztönhelyzet, mint egy megkezdett támadás. Annyit mondanak neki, hogy STOP és félbehagyja a megkezdett támadást. Amelyik kutya ezt tudja, az nem fog semmilyen más ösztönhelyzetben sem támadni. Mint ahogy meglepne, ha egy terápiás kutya támadna.

Persze, az elengedett kutyák nagy része nem ilyen, de tudomásul vehetnéd, hogy igenis vannak olyan kutyák, amelyikeknél nincs az az isten, hogy ne engedelmeskedjen a gazdniak.

Akkor is enyém az utolsó szó :) Punktum.

2010. júl. 29. 18:19
 93/123 anonim ***** válasza:
100%
a macskám a kutya táljából is szokott inni,a kutya hagyja neki.
2010. júl. 29. 18:22
 94/123 anonim ***** válasza:
18%

Már korábban is írtam több hasonló jellegú kérdésre.

MEG KÉNE ÉRTENI, HOGY KUTYÁT CSAK PÓRÁZON SZABAD SÉTÁLTATNI. EZ TÖRVÉNY. Azt hiszem ebben is mint minden sok más dologban el vagyunk maradva a nyugati fejlett társadalmaktól.

Én betartom a törvényeket meg sokan mások is, csak van néhány sznob ember. Számtalanszor volt már olyan, hogy póráz nélkül sétáltatták a barmok a kutyáikat, én meg feljentettem mindig az ilyen embereket, ugyanis nemegyszer volt, hogy miközben én sétáltattam pórázon a kutyámat, más kutyája odajött és megtámadott minket, és még bocsánatot sem kért, csak annyit mondott miért sétáltatom az én kutyámat, amikor ő sétáltatja az övét. Én meg szépen feljelentettem, megbírságolták, meg még be is nyújtottam a 130.000 Ft os állatorvosi számlát neki, mivel súlyosan megsebesítette a kutyámat, plusz meg elkoboztattam a kutyáját, és a jegyzőnél elintéztem, hogy soha a büdös életbe ne lehessen kutyája. Természetessen ennek az embernek nincs kutyája, márvagy 7 éve, ugyanis mindig ellenőrzik, hogy nem e tart kutyát. Tehát kutyatartási tilalmat is kiszabtak rá határozatlan időre.

Úgyhogy ahol lakom minden hónapra jut legalább egy feljelentés. Mostmár kezdik felfogni nagynehezen, hogy kutyát csak pórázon lehet sétáltatni. Ja meg hozzáteszem amelyik kutya megtámadott minket, életében egyszer sem volt beoltva veszettség ellen, és ezért a településünk jegyzője kiírtatta a kutyát. Úgyhogy vigyázzon az aki nem pórázzal sétáltat, mert a közterületisek figyelnek, meg mások is...

2010. júl. 29. 18:24
 95/123 anonim ***** válasza:
79%

Gratulálok. Milyen szép jövőt képzelhetsz el: pár év múlva a kutyák, természetes környezetüktől és életterüktől valamint fajtatársaiktól teljesen elszakítva, gazdájukhoz kötözve élhetik életüket az ember által teljesen mesterségessé alakított környezetben.

Hát én ezt mélységesen ellenzem. Százszor is inkább kötném vizsgához már a kutyavásárlást, és aztán tetetnék kötelező engedelmességi vizsgát minden kutyással, minthogy ezt a csodálatos fajt teljesen megfosszuk a szabadságáról.

Nem az a cél, hogy minden kutya meg legyen kötve, hanem az, hogy minden kutya behívható legyen egy szóval.

Persze, az jogos igény, hogy akinek nem megy 100%-ra a behívás, az ne engedje el, de azért ne az legyen már a cél, hogy kutyákat zsínóron rángassuk! Számomra a felelőség ott kezdődik, hogy megismerem az adott fajt, és megtanulom nevelni, ha nem megy segítséget kérek.

De örvendek, remélem akkor is ilyen törvénytsztelő vagy, mikor gyalogosokat kell átengedni az úton, tilos 30-nál gyorsabban menni, vagy éppen adót kell fizetned a bejelentett fizetésed után.

Ja még annyit, hogy mit csinálsz, ha elszakad a póráz, vagy kicsúszik a kezedből? Láttam már olyat, ahol gázolt egy autó, de szerencsére pont a kutya és a gazdi között ment el, így csak a póráz szakadt, a kutya meg az ember esett, de nem lett semmi baja. A te kutyádat ilyen helyzetben hogy hívnád magadhoz és juttatnád haza, ha egyszer sosem volt még SZABAD? NEm tudná hogy kell viselkednie, csak azt, hogy végre szabad, és elrohanna. Bármi történhet. Egy kutyának póráz nélkül is tudnia kell viselkedni. Azt meg csak úgy tudja megtanulni, ha nincs mindig megkötve.

2010. júl. 29. 18:39
 96/123 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem az 54%-os az utcára értette,de szerintem ha elkerített parkban vagy kutyafuttatóban vagytok elengedheted vagy valahol ahol kevesebb ember van mező,ilyesmi, De ha te 100%-osan megbízol a kutyádban és mindig hallgat rád akkor felőlem utcán is viheted póráz nélkül(aki fél a kutyáktól azt ez se nyugtatja meg). De ha jön egy olyan kutya pórázon amelyik vicsorít,morog rá mert a gazdája nem nevelte meg (de pórázon van) és nekimegy a kutyád viseld a következményeket ,ne menj el,ne neked álljon feljebb mert már számtalanszor láttam ilyet az utcán.
2010. júl. 29. 18:45
 97/123 Septimius ***** válasza:
60%
2010. júl. 29. 18:47
 98/123 anonim ***** válasza:
74%

18:24

már bocs de nem fogom minden áldott percben pórázon fogni szerencsétlen kutyát

beszoktam vinni elkeritett kutya futatóba és ott elengedem.multkor is hoztak oda egy másik kutyát is amit életembe nem láttunk még az elött és elvoltak,játszottak.

szocializálni kell a kutyát és kész.akkor nincs baj

2010. júl. 29. 19:02
 99/123 anonim ***** válasza:
100%
Én elengedném ha nem menne neki más kutyáknak, de sajnos így pórázon kell tartanom. Fogom majd kutyasuliba vinni. Már volt póráz nélkül is, de én jobban szeretme pórázon sétáltatni, mert így érzem, hogy ott van mellettem.
2010. júl. 29. 20:15
 100/123 anonim ***** válasza:
66%
Akkor még egyszer leírom: ha valaki csak a karizmai segítségével tudja visszafogni a kutyáját, ott már baj van! Miből gondoljátok, hogy ha egy felnőtt rottweiler beindul, akkor bármiféle póráz visszatartja? Még ha szájkosár van rajta, akkor is súlyos sérüléseket tud okozni, főleg egy yorkieban. Egyetlen megoldás van: a nevelés! Amúgy szerinted a munkakutyákat hogyan tudják bármiféle munkára használni, ha bármikor kitörhet belőlük az ösztön? Mennyire van biztonságban a vak ember, ha a vakvezető kutyából egyszer csak kitörhet az ösztön? Mutatok egy videót: http://www.youtube.com/watch?v=IC8mfRl6dAY az én kutyám van rajta. Bárki láthatja, hogy a szájába teszem a virslit és addig nem eszi meg, amíg arra utasítást nem kap. Látható, mennyire "előtörnek belőle az ösztönök". És nem valami kivételes kutyám van, bárkimeg tudná ezt tanítani a sajátjának, ha időt szánna rá. Nem is értem, hogy kutyát tartó ember hogy mondhat ilyet, hogy bármikor előtörhetnek belőle az ösztönök.
2010. júl. 29. 20:18
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!