Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyasétáltatók! Miért sétálta...

Kutyasétáltatók! Miért sétáltatjátok a nagytestű kutyáitokat póráz nélkül? NAgyon idegesítő! És ha orrbarúgják a kutyátokat még ti vagytok felháborodva?

Figyelt kérdés

Lakótelepen lakunk, van egy yorkie kiskutyánk.Mindig pórázzal sétáltatom(!) hogy ne szökjön el, vagy ne menjen oda lóméretű kutyákhoz mert szédszedik. Erre a nagytestű kutyák gazdijai szemrebbenés nélkül póráz nélkül vannak!!! MIÉRT?? Én ha meglátom hogy közelednek egyből felveszem, de apa egyszer sötétbe sétáltatta, nekirohant egy kutya és ijedtébe megrugta...

Szerintem nagyon idegesítő....

2010. júl. 29. 12:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/123 A kérdező kommentje:
Na mégis megtörténnek ilyenek, és a yorkinak egy ilyen az életébe kerülhet...
2010. júl. 29. 12:58
 42/123 anonim ***** válasza:
90%
Ja, és még valamit arról, hogy a kutyaverekedések mennyire járnak vérrel. Mint azt már írtam, nekünk egy 30 kilós kan pitünk van, és kb 1,5 hónapja odajött hozzánk egy bulli keverék szintén kan kóbor kutya. Persze összeugrottak, mert el kellett dönteni, hogy ki a főnök, fél perc birkózás után, egy csepp vér nélkül eldöntötték, hogy ki a domináns, és innentől kezdve semmi gond nem volt. A kutyát hazavittük a lakásba, nálunk töltött egy éjszakát, és még csak egy morgást sem lehetett hallani. Ez a normális viselkedés két kan kutya között is. Ha az egyik megadja magát, akkor onnantól már nincs gond.
2010. júl. 29. 12:58
 43/123 anonim ***** válasza:
30%
Komolyan mondom, olvasom a válaszokat, meg a százalékokat, de nem értem, pedig itt is annyiszor volt erről szó. Szerintem egy felelős gazdi, akármilyen jámbor is a kutyája, póráz nélkül csak kutyafuttatón, vagy elhagyatott helyen sétáltatja a kutyáját. Nem jólneveltség kérdése! Nekem is van a családban olyan gyerek és felnőtt is, aki retteg a kutyáktól, és tudom, hogy képes 3 háztömböt kerülni, csak hogy hazajusson, ha épp szembetalálja magát egy póráz nélkül sétáltatott akármilyen kutyával. Legyünk már annyira toleránsak, hogy lakótelepen, ahol sok ember jár-kel nem sétáltatjuk az akármekkora kutyánkat póráz nélkül! És ezek után sokan csodálkoznak, hogy miért is utálják annyian a kutyásokat :(
2010. júl. 29. 12:59
 44/123 anonim ***** válasza:
34%

Most bocs, de akkor mi van ha vérzik, már bocs. A gyerekek az oviban nem szoktak búnyózni? Volt, hogy konkrétan betörött fejjel mentem haza. Ilyesmi mindenkivel előfordul, nem kell annyira vigyázni ám rájuk! Igen, nekem is kétszer megtépték a kutyámat, mindkétszer megbeszéltük, hogy nincs komoly baj, mindenki bocsánatot kért mindenkitől, és hazamentünk, letöröltük betadinnal. Kutyaiskolás pályafutásom során láttam már pár komolynak tűnő verekedést, egy kis vérzésnél komolyabb sérülés sosem volt. Még csak egy törés se. Pedig nekem már a 4 végtagomból 3-on volt gipsz, pedig én ember vagyok.

Egy kis vérző sebbe még senki nem halt bele szerintem, és így ahogy előttem mondták, emberek vagyunk, nem barbárok, aki normálisan áll a világhoz, az tudja kezelni az ilyen helyzeteket is.

Nekem is volt, hogy hátulról leverte a kutyámat egy vizsla, kicsit vérzett itt-ott, azóta is gyakran találkozunk, ha meglátjuk egymást, mindketten magunkhoz rendeljünk a kutyánkat, és kész.

45/123 anonim ***** válasza:
92%
Azért mert valaki túl sokat gondol a kutyájáról és nem ért hozzá még nem kell elkönyvelni hogy egy kutya sincs aki teljesen megbízható és a gazdája is mert tudja mikor kell vigyázni rá.
 46/123 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a yorkinak egy ilyen gazdátlan, és agresszív kutya támadása az életébe kerülhet, de ha felkapkodod a kutyádat, akkor te is nagyon súlyosan megsérülhetsz egy ilyen támadás esetén, mert ha rádugrik a kutya úgy, hogy a kezedben van a tiéd, márpedig rádugrik, mert nincs ami visszatartsa egy ilyen esetben, akkor sem a kutyádat, sem magadat nem tudod megvédeni. Nyilván én könnyebb helyzetben vagyok, mert kiadom a fogdmeg parancsot, ha ilyen van, és látom, hogy nem tudom elkerülni a dolgot, és közben keresek valamit segédeszközt...
2010. júl. 29. 13:01
 47/123 anonim ***** válasza:
89%

válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:52

77-es vagyok minden tiszteletem a tiéd,és igazad van hogy a kutya támadások 60%-ában a megtámadott kutya provokál és ez a rosszul szocializálás oka(statisztika,igaz az USA-ban volt a felmérés de Európait nem találtam) ,de véleményem szerint ha tudja a gazdi hogy van egy ilyen kutya amerre sétáltatja az ő "legjobb barátját" akkor tegyen rá pórázt ha ezt a másik kutyás megtette és olyan környéken amit ismer és tudja hogy általában nem jár ilyen kutya ott felőlem sétálhat póráz nélkül (ha nincs lehetőség parkra,kutyafuttatóra) és tényleg olyan jól nevelt.

2010. júl. 29. 13:01
 48/123 anonim ***** válasza:
100%

Válaszadás időpontja: ma 12:59

Itt arról van szó, hogy a kutyafuttatón vannak szabadon a kutyák, és ott történnek ezek a dolgok.

2010. júl. 29. 13:02
 49/123 Septimius ***** válasza:
81%
Nem az a baj, ha vérzik. Hanem az, hogy leszabták a bőrét, és nem gyógyult vissza rendesen, az arca eltorzult. Elvittük állatorvoshoz, 4000 ft, a hibás gazda nem fizet. Nem vihetjük kiállításra többet. Ez nem történt volna meg, ha belátja a hibáját. De minek is tépem a számat, úgyis lepontoztok, mert itt a póráz nélkül sétáltatók vannak többségben - ahogy a való életben is.
2010. júl. 29. 13:06
 50/123 anonim ***** válasza:
77%

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:06

4000Ft igazán nem nagy összeg ha azt nézed hogy egy oltás ára. Az már viszont igen, hogy 75000Ft-ot kellett nekünk füzetnünk azért, mert a kutya félrenyelt a csontot és csak Budapesten (egyébként fejér megyében lakok) tudták megcsinálni. Szerintem a kutya se fog belehalni hogy nem lehet kiállításon nyertes, de ettől még ugyanúgy a te kutyád és ugyanúgy szeretheted és nem csak kiállítások vannak a világon...

2010. júl. 29. 13:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!