Kutyasétáltatók! Miért sétáltatjátok a nagytestű kutyáitokat póráz nélkül? NAgyon idegesítő! És ha orrbarúgják a kutyátokat még ti vagytok felháborodva?
Lakótelepen lakunk, van egy yorkie kiskutyánk.Mindig pórázzal sétáltatom(!) hogy ne szökjön el, vagy ne menjen oda lóméretű kutyákhoz mert szédszedik. Erre a nagytestű kutyák gazdijai szemrebbenés nélkül póráz nélkül vannak!!! MIÉRT?? Én ha meglátom hogy közelednek egyből felveszem, de apa egyszer sötétbe sétáltatta, nekirohant egy kutya és ijedtébe megrugta...
Szerintem nagyon idegesítő....
Most bocs, de akkor mi van ha vérzik, már bocs. A gyerekek az oviban nem szoktak búnyózni? Volt, hogy konkrétan betörött fejjel mentem haza. Ilyesmi mindenkivel előfordul, nem kell annyira vigyázni ám rájuk! Igen, nekem is kétszer megtépték a kutyámat, mindkétszer megbeszéltük, hogy nincs komoly baj, mindenki bocsánatot kért mindenkitől, és hazamentünk, letöröltük betadinnal. Kutyaiskolás pályafutásom során láttam már pár komolynak tűnő verekedést, egy kis vérzésnél komolyabb sérülés sosem volt. Még csak egy törés se. Pedig nekem már a 4 végtagomból 3-on volt gipsz, pedig én ember vagyok.
Egy kis vérző sebbe még senki nem halt bele szerintem, és így ahogy előttem mondták, emberek vagyunk, nem barbárok, aki normálisan áll a világhoz, az tudja kezelni az ilyen helyzeteket is.
Nekem is volt, hogy hátulról leverte a kutyámat egy vizsla, kicsit vérzett itt-ott, azóta is gyakran találkozunk, ha meglátjuk egymást, mindketten magunkhoz rendeljünk a kutyánkat, és kész.
válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:52
77-es vagyok minden tiszteletem a tiéd,és igazad van hogy a kutya támadások 60%-ában a megtámadott kutya provokál és ez a rosszul szocializálás oka(statisztika,igaz az USA-ban volt a felmérés de Európait nem találtam) ,de véleményem szerint ha tudja a gazdi hogy van egy ilyen kutya amerre sétáltatja az ő "legjobb barátját" akkor tegyen rá pórázt ha ezt a másik kutyás megtette és olyan környéken amit ismer és tudja hogy általában nem jár ilyen kutya ott felőlem sétálhat póráz nélkül (ha nincs lehetőség parkra,kutyafuttatóra) és tényleg olyan jól nevelt.
Válaszadás időpontja: ma 12:59
Itt arról van szó, hogy a kutyafuttatón vannak szabadon a kutyák, és ott történnek ezek a dolgok.
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:06
4000Ft igazán nem nagy összeg ha azt nézed hogy egy oltás ára. Az már viszont igen, hogy 75000Ft-ot kellett nekünk füzetnünk azért, mert a kutya félrenyelt a csontot és csak Budapesten (egyébként fejér megyében lakok) tudták megcsinálni. Szerintem a kutya se fog belehalni hogy nem lehet kiállításon nyertes, de ettől még ugyanúgy a te kutyád és ugyanúgy szeretheted és nem csak kiállítások vannak a világon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!