Miért nem használják a pesti kutyasétáltatók a pórázat? Nem divat? Már nagyon idegesítenek az össze-vissza szaladgáló kutyák. Féltem a mienket, akit mindig pórázon sétáltatunk az utcán.
Én nem használok pórázt, mert a kutyám az első szóra visszajön, igaz el sem megy tőlem 10 méternél távolabb.
De tegnap azt hittem lerúgom egy hapsi fejét... Bement a közértbe, a német juhászát meg kint lefektette, és az a dög rárohant az én kutyámra. A hapsi kirohant, hívta, a kutya cseszett rá. Na az ilyenektől én is agybajt kapok. Nem elég, hogy a kutya támad, nem fogad szót, de azért kint hagyja póráz nélkül.
Én sem sűrűn szoktam pórázt használni. Ha szembe jön valaki behívás, lábnál követés. Ha látom, hogy nagyon bizonytalan a szembejövő, akkor le is ültetem őket.
Ennek ellenére még így is van olyan, aki ezt látva is átcibálja a szerencsétlen kutyáját az utca túloldalára, vagy beszól, hogy a "póráz kötelező". Igazuk van, ezért nem is szoktam visszaszólni. Csak köszönök és mosolygok rajtuk, hogy majd szétveti őket az ideg. Szerintem ezen emberek elsősorban irigyek, hogy az ő kutyájukat még a futtatón sem lehet elengedni, olyannyira szarnak a gazdájukra.
Azt nehezen viselem, mikor egy póráz végén őrjöngő vakarcs gazdája szól rám, hogy vigyem arrébb a kutyáimat - akik mellesleg a közelükbe sem mennek, rá sem néznek - mert össze fognak balhézni, de ez már más téma.
Bárcsak lenne valami abból a "vizsgával póráz nélkül sétáltathatok" kezdeményezésből és akkor nem lehetne velünk kötözködni.
mert nem értenek a kutyákhoz, és hasonló barmok a legnépszerűbb pesti iskola oktatói akik ilyen törvényszegésre buzdítanak
kutyát úgy kellene tartani, hogy az másokat se zavarjon!!! és egyáltalán nem bánja egy kutya sem, sőt megnyugtatja őket a póráz használat-ha megfelelően használják
"kutyát úgy kellene tartani, hogy az másokat se zavarjon!!!"
Ez így van. Kérdés, hogy egy láb mellett póráz nélkül sétáló, illetve nyugodtan ülő, vagy egy póráz végén önmagából kikelve őrjöngő, a gazdájára magasról szaró kutya a zavaróbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!