Mitől függ hogy melyik fajta divat?
Arra lennék kíváncsi hogy mitől lesz vagy sem divat egy fajtából?
Pl. most megy a staff meg a yorki őrület pedig ezek macerás fajtak még is mindenki ilyet akar.
Aki szobakutyát akar az csak is yorki, csivava, francia buldog esetleg bichon, shi-tzu... a többi szobakutya fajta miért nem divatos? pl. lhasa apso, cavalier king, törpe snaci, papillon. Több mint 400 kutyafajta létezik, még is ha körül nézünk itt, ugyanaz a 10 fajta jön csak szóba.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:57
igazad van, én így gondolom...
A media hatasa is beleszol persze,pl. megnez egy filmet amibe bulldog van,es neki is olyan kell-de az adott szubkulturara jellemzo divat meg meghatarozobb.
Pl. mostanaban a yorki lett a tundibundi cicababak kedvence,ezert minden szoke p.csa olyat akar.Nem feltetlenul azert,mert egy celebnek is olyan van,sokkal inkabb azert,mert a baratnoinek is olyan van,jo divatkelleknek,ki lehet elni rajta a torz anyai osztonoket,oltoztetni,babaztatni,stb.
Ugyanigy van az "erokutyakkal",mint peldaul az amstaff.Aki kemenynek akar latszani,az ilyen jellegu kutyat vesz,es azert nem egy ismeretlenebb fajtat,mert az nem adna ugy at a vilag fele az uzenetet: "kemeny vagyok,gengszter vagyok,stb."
Aztan vannak a hagyomanyos "aranyos csaladi kutyak", mint peldaul a labrador vagy a golden retriever,ami altalaban a csaladosok tuti valasztasa,mert inkabb nem kiserleteznek ismeretlenebb fajtaval,ki tudja milyen,nehogy megharapja a gyereket.
Vannak meg a klasszikus "orkutyak" mint a nemetjuhasz vagy a rottweiler,hozzajuk a szaporitas miatt annyira olcson lehet jutni,hogy siman jo Pista bacsinak a hobbikertet orizni a ciganyoktol.
Mindezzel arra akartam celozni,hogy minden ismert,divatos fajtanak megvan a maga vasarlokozonsege,amelynek tobbsege nem "verbeli kutyas",nem jar kiallitasokra,nem tajekozodik mas fajtakrol,tehat egy adott celra egy-ket tipikus fajta a jo szamara.Raadasul az o igenyeiket szolgaljak ki a szaporitok,tehat ha egy fajta valamilyen okbol "bekerul a kepbe",az tuti gyorsan elterjed.
Amugy ezzel a kis szosszenettel nem az adott fajtak normalis gazdait akartam megserteni,csak az atlaghozzaallasrol irtam le a privat velemenyemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!