Kutyasétáltatók! Miért sétáltatjátok a nagytestű kutyáitokat póráz nélkül? NAgyon idegesítő! És ha orrbarúgják a kutyátokat még ti vagytok felháborodva?
Lakótelepen lakunk, van egy yorkie kiskutyánk.Mindig pórázzal sétáltatom(!) hogy ne szökjön el, vagy ne menjen oda lóméretű kutyákhoz mert szédszedik. Erre a nagytestű kutyák gazdijai szemrebbenés nélkül póráz nélkül vannak!!! MIÉRT?? Én ha meglátom hogy közelednek egyből felveszem, de apa egyszer sötétbe sétáltatta, nekirohant egy kutya és ijedtébe megrugta...
Szerintem nagyon idegesítő....
uristen, szegény kutya, összetörik - biztos porcalánból van ... de idegbajt tudok kapni az ilyen gazdáktól
szocializáld normálisan a kutyád, aztán akkor tudja hol a helye
Azért az lássuk már be, hogy a cél nem az lenne, hogy olyan társadalomban éljünk, ahol a kutyák el vannak tiltva egymástól, és egész életükben az emberhez kötve mászkálnak, más kutyát max pórázról megszagolhatnak, de játszani, rohangálni nincs lehetőségük.
A cél inkább az lenne, hogy minden gazdi eljusson oda agyban, hogy a kutyáját igenis meg kell tanítania póráz és egyéb kötöttségek nélkül jóindulatúan, megfelelően kommunikálva, hívásra visszaérve, megálsszra megállva bármit is csinál, élni az emberi társadalomban.
Gondoljatok már bele milyen világhoz vezet, ha minden kutya a gazdájához kötve élhet csak.
nemhiszem hogy megfosztanád a szabadságától azzal hogy pórázzal sétáétatod.
Érdekes valaki tudja azzal.
Amugy meg ha nem vagy képes rá, legalább vidd olyan helyre ahol nincsenek kutyák.
Mi is szoktuk vinni erdőbe(mert ott nincs senki), ott mi is póráz nélkül visszük, mert ő is hallgat ránk..
vagyok oylan szerencsés helyzetbe,hogy mindegyik álláspontot látom.
volt német juhászom, boxerem sé most tacskó-cocker keverékem.
1. Német Juhászom sose sétáltattam póráz nélkül, mert nem tudtam megfelelően kordában tartani, nem volt megfelelően szocializálva, csak egy kutyát tűrt meg maga körül. Ebből következik hogy cska oylan helyen engedtem szabadon ahol nem volt másik kutya, ott megfelelően reagált minden vezényszóra. A boxeremet szívbaj nélkül tudtam póráz nélkül sétáltatni, nem támadott meg másik kutyát, csak közelebb ment ismerkedni, de felmérte a helyzetet és ha úgy látta a kutya félénk, agresszív nem ment közelebb.
Egyébként nálunk megszokás hogy a legtöbb ember póráz nélkül sétáltat minden kutyát (mini-kicsi-közép-nagy- és óriás kategóriában is). A cockeremet is póráz nélkül sétáltatom, teljesen megbízható. Az más kérdés hogy te nem engeded oda a többi kutyát a te kutyád közelébe és még fokozod is a kutyák izgalmát azzal hogy felkapkodod az ebet. Ha meg belerúgsz és megtámad akkor az csakis a te hibád lesz.
Azért mert oda megy hozzátok egy nagyobb kutya még nem kell megrúgni!!!!
Nekem egy Beagle kutyám van. Ő is oda megy kutyákhoz főleg kissebekhez.
"Lehet", h én is pipa lennék ha ijettedbe belerúgnál a kutyámba......
Ismerek olyan Yorkit, akinek nem probléma egyáltalán német doggal játszani, de ugyanígy kijön a vizslákkal, Labradorokkal, bármilyen kutyával, pórázt max villamoson tesznek rá, mert ott muszáj, de egyébként nem megy el a gazdi elől. Ha sok neki amit a dog csinál vele, akkor udvariasan hanyatt dől, és megadja magát, mire a dog abbahagyja.
És a kutyasuliban középfokon már simán előfordul, hogy a törpék a nagyokkal vannak egy csoportban.
És hidd el nekem, ez lenne a normális.
Második vagyok. Ha másik kutya nekimegy jogos, hogy megvédi magát.
Az én kb.50kg-os németjuhászomnak pár napja egy pincsi nekiment. Az én kutyám annyit csinált, hogy a lábával félrelökte, erre a gazdájának állt feljebb, hogy mit képzelelek magamról, hogy a kutyámnak megengedem, hogy ilyen kis kutyákat, mint az övé bántson. Csak halkan megjegyzem, ha bántani akarta volna nem ezt csinálja, hanem egy harapás és annyi lett volna a pincsinek.
Ha egy kutya folyton pórázon van, hogy tanítod meg rá, hogy visszajöjjön? Vagy csak a lakásban tanítod? Ott nem fogja megtanulni, hogy hol kell megállni az út szélen vagy hogy hogy kell viselkedni más kutyákkal.
Mellesleg, ha azért tartod pórázon a kutyádat, nehogy elszökjön, az már régen rossz. Lehet, hogy inkább neked kéne megnevelned a kutyádat, nem másokét hibáztatni mindenért.
Ha agresszív más kutyákkal, akkor persze, legyen megkötve, de egy normális kutyát nem kell folyton pórázon sétáltatni. Ha meg folyton visszarángatod, csak még agresszívabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!