Kutyasétáltatók! Miért sétáltatjátok a nagytestű kutyáitokat póráz nélkül? NAgyon idegesítő! És ha orrbarúgják a kutyátokat még ti vagytok felháborodva?
Lakótelepen lakunk, van egy yorkie kiskutyánk.Mindig pórázzal sétáltatom(!) hogy ne szökjön el, vagy ne menjen oda lóméretű kutyákhoz mert szédszedik. Erre a nagytestű kutyák gazdijai szemrebbenés nélkül póráz nélkül vannak!!! MIÉRT?? Én ha meglátom hogy közelednek egyből felveszem, de apa egyszer sötétbe sétáltatta, nekirohant egy kutya és ijedtébe megrugta...
Szerintem nagyon idegesítő....
Húha, ezt most nem olvasom végig, csak írok...
Szóval én is póráz nélkül sétáltatom a ló méretű kutyámat a kijelölt kutyafuttatón, amiről az arra járók 99%-a nem is tudja, hogy ez egy erre kijelölt terület. Engem meg az bosszant, amikor szembe jön egy pórázas kutya, és miatta illendőségből én is kénytelen vagyok az enyémet pórázra venni. Pórázon sétáltatni bárhol lehet, emiatt nem kellene kimenni a kutyafuttatóra. Amúgy az én lovamhoz nyugodtan odaengedheted a jólnevelt yorkidat, max játszanak egy nagyot, de megenni biztosan nem fogja! Tisztában van a méretével és nem tekinti vetélytársnak a kicsiket, ahhoz már nagyon sok kellene, hogy kárt tegyen bennük. Ezért jó, amikor vegyesen sétál minden fajta, méretű és ivarú kutya, mert megtanulnak normálisan együtt élni. Érdekes, nálunk nincs rivalizálás sem a kanok sem a szukák között. Csak a gazdik hozzáállásán múlik a dolog.
Sejtettem, h ezt a kérdést egy yorki gazdi írta. :)
Nekem spánielem van, ha póráz nélkül sétálunk, egyszer volt olyan, h egy nagyobb testű kutya szaladt felénk, elkezdték egymást ugatni, én rászóltam a kutyámra, aki jött tovább mellettem. A másik kutya ugatott tovább, de nem jött oda, viszont abba biztos vagyok, ha felkapom az ölembe a kutyámat, tuti odajön. Már csak azért is. (nem volt a gazdája a közelben) Egyébként simán elmegyünk egymás mellett más kutyásokkal, ha ismerős megállunk beszélgetni, a kutyák ismerkednek, szimatolják egymást. Egyszer történt olyan, h morogtak egymásra, a másik kutya gazdája is, én is szóltam a kutyámnak, odahívtam, leültettük, és nyugi volt. Azok a kutyák, amelyek támadnak, nem csak kistestű kutyára támadnának, ugyanúgy bármelyikre, azok nincsenek megnevelve, de azzal csak rosszat teszel, ha felkapod a kutyád, mert a másik csak bátrabb lesz.
a tatcsó-cockeres vagyok.
eszembe jut egy sztori. Unokanővéremnek van egy egy éves Samoyede spicce (kellőképp szocializált kutya, de a mérete miatt sokan iylesztőnek tartják). Unokanővérem élettársa el meri engedni, mert pórázon megbolondul. Igen, sokan nem nézik jó szemmel... Egyik nap nem volt otthon uncsim élettársa és hívott engem hogy vigyük el a kutyát sétálni mert majd megbolondul. összesen másfél órát sétáltunk a kutyával egy 1 méteres pórázzal. Én vittem végig. Akkora erő volt abban a kutyában hogy a séta végére belevágódott a szíj a kezembe, mert egész végig pórázon volt. De nem is ezt akartam kihozni a történetből. Hanem... Társasházaknál jártunk, és egy öreg nő jött szembe a fele akora kutyával mint a samoyede. Mi diregt ki akartuk kerülni, át akartunk menni az úton. Erre a nő elkezdett sietni hogy pont ne érjünk át és azt mondja: Hagyjuk őket had barátkozzanak és odaengedte a kutyáját. A kutya meg elkezdett morogni és ugatni.. Na az iylet én se tűröm el! Erre a samoyede azt hitte hogy játék, és elkezdett ugrálni (mégjobban húzott). Egyébként az az óriási dög szokott játszani az én kicsi kutyummal. Sose votl belőle semmi gond.
Kérdezőnk arra nem gondol,hogy mit sugall a kutyájánk az idegbeteg hisztijével,mi jön le ebből a kutyának?
Az,hogy amikor másik kutya jön,a gazdi idegbeteggé válik,ölbe kapja,a kutya pontosan érzi az emberen a feszültséget,tehát ebből úgy gondolja,neki is félni kell a nagyoktól,mert ellenségek.
Saját magad teszed tönkre a kutyádat.Kutya,falkaállat,szüksége van a fajtársaira.Attól,hogy mindent megadtok neki,a legalapvetőbb dolog hiányzik:a többi kutya.
Nálunk pont fordítva van!Német juhász kutyám van és soha nem engedem el csak a futtatón!
Pórázon sétáltatom a kutyámat és a kis testű kutyák rárontanak az enyémre!Nyilván azért mert a "kedves" gazdi szabadon sétáltatja a kutyusát mert az övé pici!Persze nem engedem hogy bántsa őket de tök idegesítő tud lenni hogy még csak nem is rohan a kutyájáért én meg védem az ő kutyáját hogy véletlenül se tudja elkapni az enyém!
Van egy pincsi aki rá rontott rendszeresen az enyémre és a hátsó lábába csipkedett bele a gazdi meg még büszke volt rá hogy milyen bátor a kutyája!Jó múltkor későn vettem észre a támadó pincsit és az enyém volt a gyorsabb!Megfogta és csak rázta és rázta aztán eldobta... Persze ekkor nem volt olyan vidám a gazdi és jött a duma hogy miért nincs rajta szájkosár!:)Érdekes azóta megköti a kutyáját...
Ezzel csak azt szerettem volna elmondani hogy nem kéne általánosítani!Nálunk a kis testű kutyusok gazdái a hunyók!Ha harapós vagy fegyelmezetlen lenne a kutyám akkor szájkosár is a séta kelléke lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!