Kutyasétáltatók! Miért sétáltatjátok a nagytestű
kutyáitokat póráz nélkül? NAgyon idegesítő! És ha
orrbarúgják a kutyátokat még ti vagytok felháborodva?
Figyelt kérdés
Lakótelepen lakunk, van egy yorkie kiskutyánk.Mindig pórázzal sétáltatom(!) hogy ne szökjön el, vagy ne menjen oda lóméretű kutyákhoz mert szédszedik. Erre a nagytestű kutyák gazdijai szemrebbenés nélkül póráz nélkül vannak!!! MIÉRT?? Én ha meglátom hogy közelednek egyből felveszem, de apa egyszer sötétbe sétáltatta, nekirohant egy kutya és ijedtébe megrugta...
El kell fogadni, hogy TÖRVÉNY ÍRJA ELŐ KUTYÁT CSAK PÓRÁZON LEHET SÉTÁLTATNI. Függetlenül attól, hogy szófogadó a kutya vagy sem. Én a kutyámat kiállításokra hordom, ott is azok a törvények vannak érvényben: csak pórázon lehet kutyával a kiállítás területén mozogni, a kutyapiszkot fel kell szedni, valamint nem illik másik kutyához még pórázon sem odavinni a kutyát, szólnak is érte. Igazából a közterületen is így kéne viselkedni. Én sem szoktam ismeretlen embernek megengedni, hogy a kutyáját odaengedje az én kutyámhoz. Bármi lehet. Miért nem érti már meg ez a kib@szott ország...
2010. júl. 31. 17:37
112/123 anonim válasza:
Na a kiállítási "kultúrát"csak hagyjuk!
Sokan kikötik és otthagyják órákra az akár agresszív kutyájukat is,a nézők meg lavírozhatnak köztük a szűk helyen,azon imádkozva,hogy pl.a kultúrált gazdi által kikötött és otthagyott kaukázusi ne érjen el az emberig.
Meg az új baromság,hogy körberakják ketrecekkel a ring környékét,hogy oda sem lehet férni,nehogy a hülye néző lásson is valamit a bírált kutyákból a pénzéért.
2010. júl. 31. 20:12
113/123 anonim válasza:
Éppen póráz nélkül sétáltattam a lovamat (kijelölt kutyafuttatón) és szembe jött egy mopsz, szintén póráz nélkül. A kutya és a gazdija egyaránt összecsinálták magukat, majd következett egy kis szaglászás, végül együtt sétáltunk tovább. Pár perc múlva már felbátorodott a kis mopsz és elkezdte piszkálni a kutyámat, hívta volna játszani. Erre a gazdi úgy reagált, hogy elkapta a kutyáját, mert szerinte az idegesítette a nagy kutyát és ebből baj lesz. Elmagyaráztuk neki, hogy ilyet nem szabad csinálni, főleg, hogy csak játszani szeretett volna a kicsi. A kutyák is tudnak kommunikálni egymással, ha valamelyiknek nem tetszik valami, akkor úgyis jelzi. Ezután még egy órán keresztül teljes egyetértésben sétált együtt a két jelentősen eltérő méretű kutya, annak ellenére, hogy akkor találkoztak életükben először.
2010. aug. 1. 07:32
114/123 anonim válasza:
Én meg most láttam egy nőt pórázon egy Rotival. A kutyán fojtó, a nőn bőrkesztyű (nyilván mert törte a kezét a sok rángatás), és így próbálta ide-oda húzkodni a kutyáját. Számomra ez sokkal de sokkal félelmetesebb, mintha a kutya szépen a lába mellett sétált volna póráz nélkül. Erősen illúzió, hogy ez a póráz bármit is ér, hogyha a kutya menni akar.
2010. aug. 1. 10:26
115/123 A kérdező kommentje:
nemérdeklnek az olyanok hgy nagykutyára ráfut a kicsi, nem ezt kérdeztem!!! az már egy tök más téma....
2010. aug. 2. 15:04
116/123 anonim válasza:
egyáltalán nem más téma.mi az hogy a kiskutyások elengedhetik a kutyát, a nagykutyások pedig nem? azt hiszed attól még hogy kiskutyád van nem ugyan azok vonatkoznak a kicsikre mint a nagyokra? mert akkor nagyon tévedsz!!! ez nagyon hülye gondolkodás mód!!!!
2010. aug. 3. 13:12
117/123 anonim válasza:
utolsónak igaza van, a szabályok mindenkire vonatkoznak ...
2010. aug. 3. 13:53
118/123 anonim válasza:
Kedves kérdező te egy álomvilágban élsz!
2010. aug. 3. 13:59
119/123 anonim válasza:
Egyáltalán nem más téma. Kutya-kutya. Sajonos ezt néha elfelejtik az ölebek gazdái.
2010. aug. 3. 14:13
120/123 anonim válasza:
Hát én csak azon vagyok felháborodva hogy a nagytestű kutyasétáltatók a neveletlen dögjeiket is póráz nélkül sétáltatják. Eddig 3x támadta meg a kutyámat egy nagyobb testű kutya akit póráz nélkül sétáltattak, úgy ha Német juhász rohant neki az enyémnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!