Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért nem bűn megölni egy...

Miért nem bűn megölni egy állatot?

Figyelt kérdés
Illetve, de az, viszont 99%-ban csak macska, kutya esetében. De egy malac vagy csirke mitől lenne más? Ugyanúgy érző lények, mint a kutya, vagy akár az ember! Mikor fog eljutni végre oda az emberiség, hogy ne gyilkolja az állatokat? Mikor fog arra rájönni az emberiség, hogy NEM KELL hús az életben maradáshoz? Minden ismétlem, MINDEN olyan dolog, ami a húsban van pótolható, akkor meg? Állítólag az ember a legokosabb faj a világon, de úgy érzem, hogy sokszor még a hangya is okosabb.

2020. szept. 17. 02:14
 71/99 anonim ***** válasza:
0%
Látom,szeretsz kötekedni, mindketten tudjuk, hogy egy bogárnak nem olyan fejlett az idegrendszere, mint egy malacnak,aki tanult biológiát, meg tudja különböztetni az állatvilágot idegrenszeri fejlettség, agytérfogat..stb. alapján és el tudja képzelni ,melyik hogy éli meg a fájdalmat, erőszakot. Nyilván a válaszom azt jelenti,a lehető legkevesebbet ártanám a többi élőlénynek, nem szeretnék mindenáron túlélni az ő élete kárán háborúban sem.
2020. nov. 8. 10:04
 72/99 anonim ***** válasza:
91%

"mert én háborús övezetben is előbb rágcsálnám a papírt,falevelet,bogarakat, minthogy megöljek egy állatot"

Nem vettem részt a vitában, de hatalmas kétszínűség ezt itt a nyugodt, békés Európában kijeleteni, olyan ember áltál aki a pár százalék kiváltágosok közé tartozik. Kicsit lejjebb az egóból.

2020. nov. 8. 11:14
 73/99 qkker1 ***** válasza:
74%

"Látom,szeretsz kötekedni, mindketten tudjuk, hogy egy bogárnak nem olyan fejlett az idegrendszere, mint egy malacnak"

Nem az a kérdés, hanem az, hogy állat-e?! Ezen a vonal elindulva, akkor halat is ehetsz, hiszen az is fejletlen!

2020. nov. 8. 17:48
 74/99 anonim ***** válasza:
0%
72, ebben a nyugodt békés Európában zajlott nem is olyan rég a délszláv háború is. Engem te ne nevezzél kétszinűnek, mert nem őríztünk együtt disznót sehol. Elmondtam, hogy én nem tartozom azok közé, akiket a háborús helyzet, az agresszió, a szegénység afelé nyomna erkölcsileg, hogy én is beálljak a gyilkológépek közé, hanem keresném a lehetőségét annak, hogy senki ne sérüljön meg. A sjaát életemet sem érzem annyira fontosnak, hogy megöljek másokat a saját túlélésemért, mert később nem tudnék együtt élni a bűntudattal, lelkibetegként meg felesleges élni, az nem élet.Milyen egóból kéne nekem lejjebb venni ?? Még én vagyo kaz egoista, mert le mertem írni, hogy nem minden emberből lesz oroszlán, gyilkológép, erőszaktevő ? Ha tanultál történelemet, bizonyára szoktál olvasgatni a civilekről, áldozatokról, akik rengeteg esteben úgy haltak meg vagy betegedtek le, hogy nem váltak kannibállá és dögevővé. Megkockáztatom, hogy az emberek több, mint fele háborúban sem válik vagy csak nagyon hosszú folyamat után gyilkológéppé. Te meg úgy beszélsz erről, mintha bizonyitott , természetes tény lenne. Afrikában is rengetegen halnak éhen úgy, hogy nem vadásszák le az útjukba akadó állatokat, pedig megpróbálhatnák. Sok ember ilyenkor egyszerűen lemond saját magáról lélekben. Ne gyere nekem az egóval, nem nekem nagy az egóm.
2020. nov. 9. 01:23
 75/99 anonim ***** válasza:
0%
72, még annyit, hogy a kutatók körében pl. az is erősen vitatott, hogy az állatok között egyáltalán létezik-e az öngyilkosság, összességében inkább rra hajlanak, hogy nem vagy egyéb okok miatt, illetve tudatosan nincs meg bennük. Ezzel szemben az emberek szoktak öngyilkosok lenni, kárt tenni magukban, anorexiásak lenni tudatosan, tehát számos olyan tevékenységet folytatnak, ami külöbözik az állatokétól, akik a túlélésre hajtanak és akarnak táplálkozni. Az állatoknak lelkiismeretfurdalásuk sincs.Nagyon mások vagyunk sok szempontból, mint ők, és nem csak azért, mert más a tudatossági és gondolkodásbeli szintünk.
2020. nov. 9. 01:33
 76/99 anonim ***** válasza:
32%
73, igen, lehet halat is enni,széles a skála aközött, hogy valaki minden nap disznótorost eszik és évente egyszer vagy soha nem eszik még tojást se. A lényeg hogy valakinek morális kérdés az, hogy milyen tuati szinten van egy állat, amit megeszünk és élőlényhez méltó élete volt-e. Mondjuk a halnak is fáj, ha horot akasztanak a szájába, szóval kérdés az is, hogy hogy halászták ki, szenvedett-e közben. Semmiképp sem tartom elfogadhatónak az álláspontot, hogy bármilyen állat megölése ne lenne bűn, és minél fejletebb a központi idegrendszere, annál inkább tudja, érzi ő is azt, hogy mit csinálnak vele. Számomra egyértelmű, hogy ahol élni akar valaki, de ervel megfosztják az életétől, vér folyik, rosszabb esetben halálfélelme és fájdalmai vannak, illetve nem élt olyan életet, amilyet megérdemelt volna és tehettek volna érte a gazdái, hogy jobban éljen, akkor az bűn és erőszak. Igen, a világ tele van erőszakkal és bűnnel, minden állat leölése bűn. Én is bűnös vagyok ebben nyilván. Ne gyártsunk erre kifogásokat.
2020. nov. 9. 01:49
 77/99 anonim ***** válasza:
86%

74, ezekszerint egy dészláv háborút túlélőhöz van szerencsém..? Ugye, hogy nem.

Amíg nem kerülsz ilyen helyzetbe, nem tudhatod, mit tennél, hogy reagálnál. Ebből kifolyólag, igen, kétszínűség ilyet kijelenteni, és még aljasabb másokat lenézni amiatt, mert működik bennük a túlélési ösztön.

2020. nov. 9. 07:31
 78/99 anonim ***** válasza:
32%
Kikérem magamnak, hogy bárki kétszínűnek nevezzen, nem önfényezésből írtam, amit írtam, csak te nem szenteltél elég időt arra, hogy végig olvasd. Számtalan példát lehetne említeni arra, hogy az ember éhínég, szegénység, fenyegetettség közepette is ember marad vagy épp még annál is nagyobb gondjai vannak, hogy egyen valamit. A másik : ki nézett le bárkit ? A túlélési ösztönről én is tudok, csak te nem vetted a fáradtságot arra, hogy kinézz a cső szemüveged mögül és ráébredj, sokkal többféle reakció létezik az emberekben a túlélési ösztön vezérelte erőszaktevésnél. Ne bosszants tovább. Afrikában is kva sokan halnak éhen úgy, hogy sem embertársaikat, sem az állatvilágot nem ölik le azért, hogy túléljenek. Olvassgass az emberi pszichéről, viselkedésről, állati viselkedésről,etológusoltól. Amúgy szerinted az öngyilkosokban vajon miért nem működik akkor a túlélési ösztön ? Ne válaszolj, a kérdésem cak költői.
2020. nov. 9. 07:45
 79/99 anonim ***** válasza:
71%
Az előbbiek háziállatok, az utóbbiak haszonállatok. Van különbség. Nyilván nem fogok kutyapörköltet enni, de minden embernek van joga hozzá h eszik e húst vagy sem. Ez egyéni döntés. Az élelmiszeripar nagy része épül erre, szóval a lehetőség adott annak aki szereti a húst, de van lehetsőség azt mondani h nem, nem kérsz belőle. Ha már itt tartunk, azt pl honnan tudod h egy légynek v egy szúnyognak milyen érzései vannak? Fogod és lecsapod te is. Hiányosak az ismereteink, nyilván ők is éreznek, hiszen élnek. Gondolj csak bele milyen bánásmódot kapnak, mintha egy gigaóriás jönne egy agyoncsapná a kutyádat v a macskádat mert zarvarja. A légy is érző lény és kilapítják. Lehetne ezt a témát még fokozni nyilván, de nincs értelme. Én abban az esetben nem ennék többé húst, ha nem lenne aki levágja, mert én ugyan nem vágok le semmit. De hagy döntse el mindenki maga h milyen életmódot él.
2020. nov. 9. 16:12
 80/99 anonim ***** válasza:
0%

73-as

Igen,

Halat is szoktam enni,és fel nem fogom hogy mi a baj ezzel...

2020. nov. 9. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!