Miért nem bűn megölni egy állatot?
Ez a tápláléklánc.
Egyszerűen mindenevők vagyunk.
Az oroszlán is ehetne füvet meg rügyeket ,de sok ezer antilopot stb.levadásznak.
Szerintem ezzel nincs semmi gond , attól függetlenül ,hogy én nem vagyok képes elvenni egy állat életét.( mert nem vagyok rákényszerítve)
De ha így nézed akkor a szúnyogot,legyet is agyon csapod ,pedig ők is ugyanolyan élőlények mint mi. Sőt , a fa amivel tüzet raksz is élőlény.
A lényeg az egyensúly, amit sajnos manapság nem igazán tart meg az emberiség.
24/F
#1 es vagyok
Hidd el ,ha rá lennél kényszerülve és éheznél már egy hete akkor képes lennél elvenni egy őzgida életét is , nem számít mekkora vegetáriánus vagy. Az ösztön mindenek felett áll ,akármit mondasz. Ha azt mondod nincs igazam még nem voltál igazán szomjas vagy éhes , tudod akik a fronton harcoltak megitták a saját vizeletüket vagy a havat ették -40fokban,mert nem volt más , sőt olyan is volt ,hogy a halott társukat megették, ez az ösztön.
De amugy is. Tipik húsevő érvek. ha eheznel;az ősember is húst evett, ha lakatlan szigeten lennel. Lol
21.szazadban elunk, nem ehezunk, nem vagyunk a dzsungelben, Nem vagyunk osemberek
Tudom jól,hogy nem éhezúnk stb. Csak elmondtam a véleményem erről az egész hús mizériáról.
Persze ,van más lehetőség is manapság, kinek a pap kinek a papné.
Nincs azzal semmi gond ha valaki vega vagy vegán.
Én úgy vagyok ezzel az egésszel ,hogy az egészséges táplálkozás része az állati eredetű termékek fogyasztása manapság.
A "bűn" egy erkölcsi/kulturális fogalom, ne keress benne racionalitást. Az ember előbb tenyésztett állatokat, mint vágott bele a földművelésbe, úgyhogy így alakult a történelem. Vannak vega népcsoportok is.
Amúgy több oldalról le tudom neked vezetni racionálisan azt is, hogy miért nem bűn a húsfogyasztás, szóval nem ilyen egyszerű a kérdés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!