Joga van az embernek megölni egy állatot azért hogy egy másiknak enni adjon?
Itt a fogságban tartott állatokról beszélek, mikor egereket, rovarokat, naposcsibéket adnak nekik..engem is érint sajnos
A mentett madárfiókáknak lisztkukacot, gilisztát, szöcskét, húst adok.
Igen, vagy szerinted adjuk oda élve, hogy szenvedjen? Vagy dögöljön éhen, amelyiknek enni adsz?
Meg mindig az a leghumanusabb, ha az ember végez vele gyorsan, fájdalom mentesen.
Igen értem, de ez más mint a tápláléklánc,mert nem azért ölök, hogy egyek. De az zavar, hogy megölök egy állatot azért, hogy egy másik életben maradjon.
Emiatt kicsit szarul érzem magam. Arra vagyok kíváncsi, hogy mások hogy éreznek ezzel kapcsolatban.
Nem nagyon értem.
Te nem más állatokkal etetee a mentett madarat?
Akkor rád nem vonatkoznak a dolgok, csak mindenki másra?
tudod, 5#, újraírtam 3x ezen válaszom. így megspórolok 4oldalnyi anyázást.
Majd megszívod ha aláírsz egy rossz szerződést, gondolom azt sem fogod tudni elolvasni.
mivel az ember felelősséggel tartozik azért az állatért amit magához vett, és gondoskodnia kell róla, nyilván nem hagyhatja éhen pusztulni a ragadozó/dögevő állatait.
Ha te ezt nem bÍrod lelkileg, gyomorral stb.. akkor tarts olyan állatot ami CSAK növényeken él. Pl.:tengerimalac.
(Én ezért nem tartok siklót, nincs szivem kinyÍrni az egereket..) De pl. a siklónak nem mondhatod, hogy nem ehetsz mert az gonosz dolog megölni egy másik állatot :)
És hát amit húst eszünk, azok is mind "ártatlan állatok", de akkor is haszonállatok. Namost mindegy, hogy disznó, csirke, kiscsibe, egér vagy szöcske, az egy másik fajnak ENNIVALÓ.
Esetemben madármentésről lenne szó. Állataim kedvtelésből csak gyerekkoromban voltak, a szüleim vettek nekem.
Minden fióka fehérjét kap(rovarokat) a szülőktől. Kivéve a galambok, ők begytejjel etetnek, azt 'vegán' is meg lehet oldani. De énekesek, varjúfélék, ragadozók mind húsevők.
Oda jutottam, hogy megkérdőjelezem a madármentésem jogosultságát, mivel másik részről áldozatokkal jár. Bár ölni csak gilisztákat, kukacokat szoktam. De csirkehúst muszáj vennem nekik. Én nem eszek semmiféle madárhúst.
Szóval ez a dilemmám.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy vegán szeretne-e lenni vagy sem.
De a ragadozó állatoknak enniük kell, méghozzá nem vegán módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!