Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért jut az egyik embernek...

Miért jut az egyik embernek sokkal több az életben, mint a másiknak?

Figyelt kérdés

Sosem voltam az a panaszkodós fajta, de az utóbbi időben kicsit kiborult a bili nálam. A legjobb barátnőm mesélte, hogy mihelyst befejezik az egyetemet a párjával =tehát 2 év), összeházasodnak. A párja hozzá költözik, dolgoznak 2-3 évet, lakást vesznek, aztán jöhet a baba - bevallom, ez volt a pont, amikor nagyon megirigyeltem őt. Módos családból származnak mindketten, teljesen természetes, hogy a szülők fizetik a lagzit, besegítenek a lakásban, nekik jóformán kisujjukat sem kell mozdítani mindezért.

És itt vagyok én: nehéz körülmények között, szegénységben nőttem fel, a családommal annyira nem jöttem ki, hogy 19 évesen elmenekültem otthonról, azóta jóformán a kapcsolatot sem tartjuk. Nagyon nagy álmom volt egyetemre menni, de hónapól-hónapra igyekszem megélni, egyszerűen nem telik rá. Évekig tanultam érte... hiába, senki nem támogat. Ez rettentően elszomorít, mert a nyomorult kis érettségimmel és szakmámmal kb. a fenekem kitörölhetem, és kénytelen vagyok olyan munkákat elválllni, amelyek igazán boldogtalanná tesznek.

A párom sem nagyon talál munkahelyet, mi még azt se tudjuk, miből lesz egyáltalán közös albérlet egyszer, nemhogy lakás és esküvő... teljesen kilátástalannak érzrm a helyzetem.

Eddig, évekig aszerint éltem, hogy igenis kibírom mindezt és addig küzdök, amíg igenis elérek egy szintet, ahol nincs napi stressz a sz*r meló, az anyagiak és a problémák miatt. Azt mondtam, erős vagyok és büszke lehetek arra, hogy nem török meg, de most mégis úgy érzem, nem bírom tovább. Belefáradtam már mindebbe.

Az, hogy egyeseknek rosszabb - hát basszus, más nyomora nem vigasz... És most még csak azzl érvelni sem lehet, hogy "lehet, hogy a barátnőd és a párja 2 év múlva szakítanak", hisz a lényeg nem ezen van, hanem azon, hogy alapvetően van esélyük egy normális, békés és nyugodt életre...

Hogy lehet feldolgozni az élet "igazságtalanságát"?

2012. nov. 27. 15:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Átérzem a helyzeted,az én életem sem volt eddig könnyű.De engem az biztatott egy kicsit,hogy azok,akik fiatalkorukban hozzám hasonlóan csóró kis senkik voltak vacak családi háttérrel,azokról most meg nem mondanád,hogy honnan jöttek.Csak ügyesnek kell lenni.
2012. nov. 27. 15:48
 2/10 anonim ***** válasza:
76%

Ahhoz képest, hogy mindenki elítéli a kommunizmust (velem együtt) mégis mindenki az igazságtalan különbségeket ecsetelgeti...

Nézd, ha a szülei megdolgoztak érte (vagy legalábbis a családból valaki, aki továbbörökítette a vagyont), akkor nincs ezzel semmi gond.

Az tényleg idegesítőbb, amikor a csaló jobban él, mint mondjuk egy orvos, de most ezt a fals helyzetet nem tekintve: természetes, hogy nem egyformán élnek az emberek.

Nincs ebben semmi igazságtalan - ez az élet.

(Mint mondtam: az igazságtalan, amikor valaki nem érdemei szerint gazdagszik meg! És az érdem nem feltétlenül adott emberhez kötődik, mert azért nem lehet senkit elítélni, ha pl. a család vagyonát megörökli. Azt lehet elítélni, aki kicsal vagy ellop vagyonokat.)

2012. nov. 27. 15:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, mindenkinek megvan a maga keresztje. Nem látunk bele mások életébe, nem tudjuk, mi terheket viselnek mások a tudtunk nélkül.

Én úgy gondolom, nem kell soha senkitől semmit irigyelni az életben, mert értelmetlen. Egyrészt a saját életedet mérgezed meg vele, másrészt teljesen céltalan és értelmetlen. A magad példájából is látod, hogy a más helyzetével való foglalkozás tett kétségbeesetté és céltalanná, amíg csak magaddal és a jövőddel törődtél, jobban érezted magad...

Másrészt tényleg mindenkinek kijut a rosszból is, nincsenek tökéletes és könnyű életek, még ha úgy is tűnik egy külső szemlélő számára. Van, hogy egyes szempontok szerint jobb a starthelyzetük, de más szempontok szerint meg akár többszörös hátrányból indulnak, csak Te erről esetleg nem tudsz. Nem minden a pénz, akármilyen közhelyesen is hangzik. És az, hogy ők terveznek, az egy dolog, egyáltalán nem biztos, hogy a helyzetük ellenére minden zökkenőmentes lesz, ahogy az sem törvényszerű, hogy Nektek sose mehet jobban a szekér. :)

2012. nov. 27. 15:52
 4/10 anonim válasza:
Előbb egy regényt írtam, és nem küldte el :(( Nem fogom még egyszer leírni, mert már nem tudnám ugyanúgy, de ha gondolod, olvasd el a The Secret c. könyvet, nekem nagyon sokat segített és változtatni tudtam a viselkedésemen/gondolkodásomon. Ne irigykedj a másikra, arra törekedj, hogy Neked egyre jobb legyen.
2012. nov. 27. 16:05
 5/10 anonim ***** válasza:

Igazságtalanságnak érzed de ha a helyében lennél nem így gondolkodnál.

A szülei jobbak voltak valamiben mint az átlagemberek, elértek valamit , megdolgoztak érte és gazdagok lettek.

Mindig lesznek erős és gyenge emberek ahogy gazdagok és szegények is.

Ezt el kell fogadnod ha nem fogadod el akkor megőrülsz.

2012. nov. 27. 16:14
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
Milyen igazságtalanságról beszélünk? Volt is valaha e Földön olyas valami, hogy igazság? Nem volt, nincs és nem is lesz. Ez az összes élőlényre értendő.
2012. nov. 27. 16:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem erről a perzsa mesehős Naszreddin Hodzsa története jut eszembe, amiben három fiú jött Hodzsához egy zsák dióval, és így szólt: - Osszad szét közöttünk ezt a diót olyan igazságosan, mintha Isten osztaná.

Hodzsa erre az egyiknek egyetlen szemet, a másiknak egy marokra való diót adott, a harmadiknak pedig mind, ami a zsákban maradt.

A fiúk csodálkoztak. Hodzsa bólintott és így szólt:

- Nem tetszik? Jó. Akkor majd elosztom úgy, ahogy ahogy az ember osztaná.

2012. nov. 27. 17:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Valóban nagyon igazságtalan az öröklés. Törvényesnek törvényes, de igazságtalan. Egyfajta születési kiváltság, mint a nemesi rang a középkorban. Igazságosnak az nevezhető, ha valaki érdemei, erőfeszítései szerint részesül a javakból. A módos szülő gyermeke olyasmit élvezhet, ami nem az ő érdeme, amiért ő maga nem dolgozott meg.

Kultúrtársadalmakban a politika csökkenteni igyekszik az anyagi különbségeket, mivel azok végső soron a társadalom felbomlásához vezetnek. Sajnos nálunk inkább növelni igyekeznek a különbségeket.

2012. nov. 27. 20:29
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem örülj vele. TUDOM, hogy nehéz, az én helyzetem hasonló a tiédhez.

Mégis örülj együtt a barátnőddel, márcsak azért is, mert nem rombolod magad az irigykedéssel.

Ne add meg magad a depressziónak, mert akkor végleg lecsúszol.

Milyen szakmád van? Beszélj angolul/németül jól?

2012. nov. 27. 21:04
 10/10 anonim ***** válasza:
legyél kommunista :)
2012. nov. 27. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!