Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért nem bűn megölni egy...

Miért nem bűn megölni egy állatot?

Figyelt kérdés
Illetve, de az, viszont 99%-ban csak macska, kutya esetében. De egy malac vagy csirke mitől lenne más? Ugyanúgy érző lények, mint a kutya, vagy akár az ember! Mikor fog eljutni végre oda az emberiség, hogy ne gyilkolja az állatokat? Mikor fog arra rájönni az emberiség, hogy NEM KELL hús az életben maradáshoz? Minden ismétlem, MINDEN olyan dolog, ami a húsban van pótolható, akkor meg? Állítólag az ember a legokosabb faj a világon, de úgy érzem, hogy sokszor még a hangya is okosabb.

2020. szept. 17. 02:14
 61/99 anonim ***** válasza:
0%

Én csak a rossz válaszokat pontozom le. Nézd meg.

A válaszolót meg ugye ez nem érdekli, ezt írta. Nem? A többieknek szól.

"szintén egy nagyon komoly téma"

Nagyon szívesen beszélnék erről - normális körülmények között. Itt most nem az van, nekem meg nem hiányzik, hogy lemenjen a %-om, és mondjuk kérdést se tehessek fel.

Amúgy még egyetlen érvet nem hallottam tőled semmire sem.

Amit meg írok, elég nehezen érted meg, ahogy látom.

Ahogy látom, két kretén jár erre, vagy egy, 2 névvel: egy 60 és egy 68%-os.

Néhány helyen látszik az is, ahogy váltogatja a neveit.

Nem lenne nehéz ő(ke)t ellensúlyozni.

De ha ez nem érdekel annyira, hogy lépjél is, akkor viszlát.

Beszélgess vele. Majd, ha hajlandó lesz írni is valamit.

2020. nov. 5. 00:30
 62/99 anonim ***** válasza:
0%
Besz-rás... valaki még azon is fel van háborodva, hogy őt lepontozzák, kijelenti, hogy az ő válaszai jók (mire fel?) és azt is ,hogy ő csak a rossz válaszokat pontozza le. Mert ugye aki nem ért egyet vagy nem bólogat, az rossz választ ad. Az ember egy igencsak fasisztoid egóval megáldott faj, ez még az állatvédelmi kérdéseknél se megy másképp. A kutyát nem érdekli a pontozás, nem tudom , mi változik attól, hogy neked milyen pontjaid vannak, ettől lesz ötös az érettségid vagy mi ? Ráadásul pont egy ikyen topikban ezen hőbörögni önmagunkról kiállított szegénységi bizonyítvány.
2020. nov. 5. 00:36
 63/99 anonim ***** válasza:
24%

https://www.youtube.com/watch?v=8Ew_8Y5lyMM

Állatot megölni bűn, csak mi emberek nem vesszük tudomásul. Börtön csak ember megöléséért jár, ettől függetlenül életünk során rengeteg állat hal meg miattunk.

2020. nov. 5. 06:32
 64/99 anonim ***** válasza:
0%
8, levezetnéd, hogy miért nem bűn ?
2020. nov. 6. 03:22
 65/99 anonim ***** válasza:
36%
39,az, hogy te és sokan a nehéz fizikai munkára hivatkoztok, azért nevetséges, mert pl. a mi országunkban már nagyon kevés ember végez nehéz fizikai munkát (a legtöbb gyárban sem kell már vért izzadva melózni, szóval max az épitőipari dolgozókat lehet sajnálni, de sokszor ők is úgy lébecolnak ,ahogy tudnak), illetve ha végignézed a történelmet, rá fogsz jönni, hogy őseink,akik tényleg nehéz fizikai munkát végeztek, nagyon ritkáb jutottak zsírhoz, húshoz. A szegényeknek vért kellett izzadni és alultápláltak voltak, a húsos étel ünnepinek számitott, hisz a gazdagok kiváltsága volt. Mégis képesek voltak évizedekig robotolni alacsony húsfogyasztás mellett. Akkor ne az ősemberre hivatkozzunk már, aki félig állat volt és állatias életmódot követett. A másik : napjainkban elsősorban a harmadik világban élőkre hárul a kemény fizikai munka és pont ők azok, akik alig jutnak húshoz és keveset esznek , mint ahog régen is a rovotoló paraszt volt,aki akig jutott húrhoz, az urak meg zabáltak és nem dolgoztak. Akkor miért indok a húsevés mellett a fizikai munka ? Gondold végig, hogy a való életben pont, hogy a nehéz munkát végzők jutottak mindig is a legkevesebb húsos ételhez.
2020. nov. 6. 03:30
 66/99 anonim ***** válasza:
16%

Nézzetek meg minimum egy filmet az alábbiak közül :

H.O.P.E.What you eat matters

Dominion

The True Cost

What the health?

Forks over knives

Cowspiracy

Climate change the facts

A Plastic Ocean

Our Planet

Szerintem akinek van ideje rántotthúst enni, annak arra is kell időt szentelnie, hogy megnézi, hogy kerül a tányéjára. Ha ezek után valaki azt mondja,az állatokat megölni nem bűn, annak kívánom, hogy következő életében legyen ő is egy malac vagy szarvasmarha.

2020. nov. 7. 09:08
 67/99 anonim ***** válasza:
24%
66.sajnos egyes embereket ez nem hat meg...
2020. nov. 7. 12:30
 68/99 anonim ***** válasza:
10%
67, persze, az emberiség önzése a csillagokban van, a kultúra része évezredek óta a húsevés is, tudom én, hogy senkit nem érdekel. De ez felpumpálja az agyam, hogy még arra is kifogásokat gyártanak, gyártunk , hogy ez nem bűn meg nem számít gyilkosságnak. Hát, minek számít ? Aki elmúlt 18 és nem él már a gyerekkori mesevilágban, rendszeresen vesz tejet,húst,bőrcsizmát, az fogja fel, hogy állatot ölni is gyilkosság és bűn. Mi emberek számtalan bűnt követünk el életünk során, legalább kifogásokat ne gyártsunk már mindenre. Cseréljetek helyet az állattal és utána verjétek a melleteket, hogy ez nem bűn.
2020. nov. 8. 01:06
 69/99 anonim ***** válasza:
0%

2

Hidd el ,ha rá lennél kényszerülve és éheznél már egy hete akkor képes lennél elvenni egy őzgida életét is , nem számít mekkora vegetáriánus vagy. Az ösztön mindenek felett áll "

Az én nevemben légyszi ne mondd, mert én háborús övezetben is előbb rágcsálnám a papírt,falevelet,bogarakat, minthogy megöljek egy állatot, sőt ,lehet őt is kimenteném magammal és neki is próbálnék táplálékot keresni, hogy mindketten túléljünk. Ki bizonyitotta ezt,hogy háborúban mindenki dögevő,kannibál lesz ? Szerintem sokan igen,mások meg nem.Vannak, akik egy eszméért is képesek mártírhalált halni. Vannak keleti szerzetesek,akik évekig kvázi fényevők voltak saját döntésük alapján és mumifikálták magukat az utókornak. Sok emberben at erkölcs,a lelkiismeret mélyebb, mint az éhségérzet. Erről kutatókat kellene megkérdezni, hogy az éhezők kb hány %-a válik kannibállá,húsért gyilkossá és hány képtelen rá még háborúban is. Ez egy hülye érv, nme igaz, hogy mindenki automatikusan megeszi minden más élőlény húsát a halál küszöbén.

2020. nov. 8. 09:06
 70/99 qkker1 ***** válasza:
29%

"előbb rágcsálnám a papírt,falevelet,bogarakat, minthogy megöljek egy állatot, "

Bogarak merő véletlenségből nem állatok? Igaz, elég régen jártam iskolába, de én még úgy tanultam, hogy állatokhoz tartoznak.

2020. nov. 8. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!