Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért nem bűn megölni egy...

Miért nem bűn megölni egy állatot?

Figyelt kérdés
Illetve, de az, viszont 99%-ban csak macska, kutya esetében. De egy malac vagy csirke mitől lenne más? Ugyanúgy érző lények, mint a kutya, vagy akár az ember! Mikor fog eljutni végre oda az emberiség, hogy ne gyilkolja az állatokat? Mikor fog arra rájönni az emberiség, hogy NEM KELL hús az életben maradáshoz? Minden ismétlem, MINDEN olyan dolog, ami a húsban van pótolható, akkor meg? Állítólag az ember a legokosabb faj a világon, de úgy érzem, hogy sokszor még a hangya is okosabb.

2020. szept. 17. 02:14
 11/99 anonim ***** válasza:
37%

Evolucios es vallasi szempontbol sem allja meg a helyet a felvetes. Nincs mirol beszelni.

A klasszikus ertelemben vett "erzo lenyek" az entudattal rendelkezo emlosokre igaz, jelenlegi ismereteink szerint ez az ember es a delfin. A tobbi eloleny (emlos, hal, madar, hullo, rovar stb) osztonleny, nem "erez" hozzad hasonloan.

Irta valaki, hogy nem a husfogyasztas megallitasa a lenyeg, hanem az egyensuly megtartasa. De elobb azon kene gondolkodni, hogy a vilagon felhalmozott vagyonokbol megoldjak, hogy pl egyetlen ember se ehezzen.

2020. szept. 17. 06:51
 12/99 anonim ***** válasza:
22%

utolsó, te pl kutyát kb még fotóról se nagyon láthattál...de mindezt szépen elmagyaráztad a 0. fokozatú EQ-ddal.

Ennek fényében felköltözhetnél nyugodtan egy csemege pultra.

2020. szept. 17. 06:59
 13/99 anonim ***** válasza:
81%
EQ szöveg ez annyira elcsépelt. Én pl egy bogarat nem ütök agyon, inkább kiviszem, még ha 10x annyi fáradtság is, azon a szinten nem bántom őket, de ettől ugyanúgy eszek húst. Haszonállat, kész, ha nem én eszem meg akkor más, nem azért nem fogják levágni, mert én épp nem eszem meg a húst.
2020. szept. 17. 07:03
 14/99 anonim válasza:
96%
Én vega vagyok, DE még régen olvastam egy cikket, hogy a Földön nincs elég terület, ahhoz hogy az egész emberiség csak növényevő legyen.Elég lenne, ha simán mindenki változatosan enne, a fogunk is arra utal, hogy mindenevők vagyunk.Tehát maga a dnsünkbe van, hogy húst is együnk.Én nem csak az állatok miatt vagyok vega, hanem azért is, mert borzasztóan sok szemetett állítunk elő, csak a hús üzemmel.Mindenkinek más a gondolkodása és rá erőszakolni másra a te elveidet, bunkó és felesleges.Ezzel csak több ellenszenvet kapunk a húsevőktől, ami csak végképp taszítani fogja őket.
2020. szept. 17. 07:56
 15/99 anonim ***** válasza:
12%
Emberek, azért remélem azt tudjátok, hogy a husipar járul a legjobban hozzá a klimakatasztrofához. A tigrist meg ne hasonlitsuk az emberekhez.
2020. szept. 17. 09:03
 16/99 anonim ***** válasza:
81%
Persze a húsipar, ez is ilyen angol tudósok megállapították szint. Ja tudom a tehenek szétfingják a bolygót.
2020. szept. 17. 09:07
 17/99 anonim ***** válasza:
67%

En vega vagyok. Többek között azért, mert nem szeretem a húst. Számomra gusztustalan megenni 1 bomló tetemet vagy valamilyen testrészt, belsőséget meg annál inkább.

Viszont: ha felteszi az ember magának a kérdést, hogy "mi a szart főzzek már megint hétvégén?" és bemegy a boltba, akkor a legegyszerűbben elkészíhető, legmegfizehetőbb megoldás a hús.

Ha bármilyen nagyobb üzletben bemész egy vega/vegán részlegre, 2x-3x annyiba kerül, mint a nem vega. Ugyanez az étterem. Sokkal drágább a vega menü, holott semmilyen húst nem használnak fel hozzá.

Vagy a másik példa a tej: 1 liter növényi tej 500 forint, míg a tejutánzat (ami max akkor látott marhát, amikor te megvetted) 160 forint. Érdekes, külföldön ez (is) pont fordítva van.

Szóval: nem egyszerű a húsmentes étrend, a másik fele meg az, hogy sokan szeretik a húst.

2020. szept. 17. 09:50
 18/99 anonim ***** válasza:
75%

Húst kell enni mindenképpen néha: pl. gyereknek, nőnek, betegnek, ill. legalább pár havonta mindenkinek egy keveset, ha szeretne egészséges maradni.

Persze lehet, hogy nem látszik rajta azonnal, de hiánybetegségek lesznek később.

Állatot megölni akkor bűn, ha nincs hasznod belőle, vagy ha kínzod közben.

2020. szept. 17. 15:29
 19/99 anonim ***** válasza:
45%

Mikor fog a hozzád hasonlók agyáig eljutni az,hogy gyakorlatilag a növény is egy élő,érző lény,tehát azokat is megölöd,és igaz, a hús nem kell az élethez,de nem akarok csontsovány múmiaként éhhalálban elhalálozni!

A húsban sok dolog van amit nem nagyon tudsz pótolni!

2020. szept. 17. 19:49
 20/99 anonim ***** válasza:
5%
Utolsó! Te háttal ültél biológián? Mond neked valamit az, hogy idegrendszer? Én egy bizonyos IQ szint alatt be sem engedném köttetni a netet.
2020. szept. 18. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!