Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Miért nem bűn megölni egy...

Miért nem bűn megölni egy állatot?

Figyelt kérdés
Illetve, de az, viszont 99%-ban csak macska, kutya esetében. De egy malac vagy csirke mitől lenne más? Ugyanúgy érző lények, mint a kutya, vagy akár az ember! Mikor fog eljutni végre oda az emberiség, hogy ne gyilkolja az állatokat? Mikor fog arra rájönni az emberiség, hogy NEM KELL hús az életben maradáshoz? Minden ismétlem, MINDEN olyan dolog, ami a húsban van pótolható, akkor meg? Állítólag az ember a legokosabb faj a világon, de úgy érzem, hogy sokszor még a hangya is okosabb.

2020. szept. 17. 02:14
 31/99 anonim ***** válasza:
86%

És miből gondolod, hogy én nem enném meg a macskát? :)

A macska viszont másképp hasznos, ráadásul szépen meghízott macskát is nehéz találni. A csirke nem fogja meg az egeret.

2020. szept. 19. 15:21
 32/99 anonim ***** válasza:
84%
Kérdező, igen, a véleményedet elmondhatod, de az nem vélemény, hogy legyilkosozol másokat azért, mert nem veled értenek egyet.
2020. szept. 19. 15:32
 33/99 anonim ***** válasza:
79%
Mi is elmondhatjuk a véleményünket...
2020. szept. 19. 20:15
 34/99 anonim ***** válasza:
81%

Ez a vegetáriánusok kontra húsevők, örök téma. Mint a mélyen vallásosak és az ateisták. Folyton egymást győzködik, hogy márpedig az ő világképük a helyes és követendő.

Én meg elsősorban azt szeretném, ha végre az emberiség eljutna odáig, hogy nem kínozza, gyilkolja le a saját fajtáját. De ez valószínűleg sosem fog bekövetkezni.

2020. szept. 19. 21:05
 35/99 A kérdező kommentje:

#32-33 Ki mondta, hogy nem írhatjátok le a véleményetek? Jézus... Ja és csak azokat nevezem gyilkosnak, akik megölik az állatokat.

#34 Nem vagyok vega egyébként, szoktam húst enni néha, de ha tehetem nem eszek.

2020. szept. 19. 21:15
 36/99 anonim ***** válasza:
79%
Ezer szónak is egy a vége, hiába kampányolsz, nem fog attól semmi változni, az emberek ugyanugy azt esznek amit szeretnének.
2020. szept. 19. 21:17
 37/99 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező!

A tenyészett húst szabad enni? Annak nem fáj, amikor leölik.

2020. szept. 19. 21:19
 38/99 anonim ***** válasza:
86%
Senki, mivel mi magunk se írtunk ilyet..32-es voltam. Jelenleg nem gyilkosság húst fogyasztani, így ha ezért legyilkosozol másokat, teljesen irrelevanssa valik a velemenyed, mert nem ervelsz, hanem szemelyeskedsz. Ezért uncsi már és befejezhetned, köszike.
2020. szept. 19. 21:55
 39/99 anonim ***** válasza:
80%

> "Állítólag az ember a legokosabb faj a világon, de úgy érzem, hogy sokszor még a hangya is okosabb."

Ezt a közhelyet sokszor szoktam hallani, amikor vegán témán megy a beszélgetés, pedig gondoljunk csak bele, hogy mennyire nem igaz:

* Ha az ember nem háziasítja az állatokat, akkor a mai napig az erdőben kellene vadásznunk hústáplálék után.

* A hús luxus lenne, lévén nincs elegendő vad az erdőben egy teljes városnyi ember kielégítéséhez, ezen kívül veszélyes is a vadászatuk.

* Azt se felejtsük el, hogy nem minden szembejövő példányt lehet kilőni, hiszen fiatal, szaporodóképes egyedeken az utánpótlás múlik.

* Következő szembejövő probléma, hogy az öreg példányok viszont már nem optimálisak húsfeldolgozási szempontból, így ha ki is lövik őket, a feldolgozás után kevesebb húst adnak, mint amennyit egyébként tudnának. Nem optimális => több példányt kell kilőni => több állat pusztul el az ember miatt. Ezzel szemben egy háziasított állatot pont az optimális pillanatban lehet levágni.

Tehát tényleg a hangya volt az okosabb, aki ugyanannyi húsadagért 10-szer annyi munkával, 5-ször annyi veszéllyel 3-szor annyi állatot vág le? És akkor még nem is beszéltünk a vadállatok között terjedő betegségekről, lásd például sertés-pertis.

"Mikor fog arra rájönni az emberiség, hogy NEM KELL hús az életben maradáshoz?"

Nem hús kell, hanem fehérje. Az pedig a húsban van. Ördögi kör. :) Persze el lehet vegetálni zöldségeken is, de abból nem lesz izom, nem lesz mi építse a testet. Manapság sokan (velem együtt) a fotelben dolgozunk, kényelemben ülve teszünk meg kilométereket az utakon, így nem érezzük igazán, hogy mennyire fontos a fizikum, de hidd el, egy nehéz fizikai munkához elengedhetetlen a fehérjeforrás, mert anélkül az izmok leépülnek.

2020. okt. 5. 23:43
 40/99 anonim ***** válasza:
15%
A környezetemben mindenki mindenevő, viszont van jópár olyan, aki ritkán eszik húst - egyik barátnőm pl nemrég mesélte, hogy szinte sose, a férje is évek óta csak hetente egyszer. Én is leszoktam a gyakori húsevésről jópár éve. Szóval nem vagyok vega,vegán. De szerintem az állat megölése bűn, érdekes, hogy sokan hadakoznak a szó ellen. Már gyerekként is ez volt a véleményem, pedig nagymamám a világ egyik legkedvesebb embere, de tud csirkét vágni. És igen, ezzel együtt is azt gondolom, állatot ölni, vagy pénzt adni azért, hogy megöljék, bűn. Száz év múlva lehet, hogy már lesznek is erre vonatkozó jogi kategóriák. Az ember nem fog leszokni a húsevésről, de az állat sem egyezett abba bele sosem, hogy megöljük és az izmai megegyük, a bőréből kabátot csináljunk. Érdekes, hogy az emberi bőr felhasználásán és a kannibalizmuson meg mindenki szörnyülködik. Egyébként régi civilizációknál az is normális volt, ők azon lennének most elcsodálkozva, hogy mi szörnyülködünk a szokásaikon.
2020. nov. 4. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!