Mit csinaljak hogy elmehessek dolgozni?
26 eves leszek tavasszal,es meg soha nem volt munkam,csak ilyen alkalmiak, munkakozvetito es egyeb lehuzos, cegeknel.
Volt olyan hogy nem fizettek ki. Tbmet nem fizettek nem jelentettek be.
Szeretnek dolgozni de ismertseg nelkul lehetetlen. Szuleim szegenyek en is az vagyok, es nekem nagyon nehez elviselnem azt hogy, ok tartanak el es mi lesz kesobb?
Semmilyen munkat nem talalok, amit talalok nehez fizikai munka 0 penzert, es volt olyan hogy korhazba vittek el, mert gorcsos beteg vagyok, beleertve az epulepsziat is.
Szakmam nincs, csak 12 osztalyt erettsegi kozepiskolat vegeztem el.
Nem vagyok annyira okos hogy egyetemen tanuljak, ami meg lekot szakma,az a viz es csatorna kozmuszerelo, illetve a gyogymasszor, meg a festo mazolo es tapetazo.
Ez a 3 ami engem erdekelne es munkat is lehet veluk talalni, de estin egyik iskola sem indit, ami pest megyeben van, nappalira meg azt mondta az iskola hogy nem jarhatok a korom miatt.
Tanfolyam meg irreallisan draga pl egy festo az oktav felnottkepzesi kozpontban 400 ezer ft alsohangon es csak 8 honapos.
Ott csak azok mennek akik mar dplgoznak a szakmajukban es csak papir kell.
Szoval nem tudom erre a mwgoldast, szuleimnek meg magamnak szeretnek segiteni, de normalis bejelntett 8 oras munka sehol nem talalok amit vegzettseg nelkul lehetne vegezni,es krsobb esetleg a ceg beiskolaz ,semmit nem talalok es nagyon el vagyok keseredve.
Mielott utaneztek valaminek, olvassatok el.
Csak a bejelentett lakcimhez igazodo munkanelkuli hivatalhoz lehet elmenni ami ahhoz a kirendeltseghez tartozik.
Mivel en dunakeszi vagyok es itt lakom,ezert gyorbe elmehetek de a munkanelkuli hivatalhoz nem tudok elmenni, mivel nemm ott lakok.
Sok fiatal en 17 ecesen kepzeld dolgoztam, bar nem volt kapcsolatom de minden delutan suli utan este 22:ig , diakmunkan.
Abbol vettem anno a gitaromat is, szamitogepemet is.
Itt pl. egy csomó betanított munka van. Nézz körül, hogy van e ami a te igényednek megfelel. (Bár nem tudom mire föl vannak igényeid)
Komolyan mondom, kínkeservesen olvastam végig a hozzászólásaidat. Ilyen életképtelen felnőtt férfit én még nem láttam :(
Mit gondolsz, a munkaadó mi alapján adjon neked magas bért? Hány nyelvet beszélsz és milyen szinten? Mihez értesz? Mennyi profitot fogsz neki termelni? A jó fizetéshez ezek is kellenek. Aki meg nem tanult, és nem ért kb semmihez sem, azoknak marad igenis az unalmas sori meló, vagy árufeltöltő, vagy hasonló, és nyilván nem csilliókért. Nehogy már azt gondold, neked kijár a jó fizu, ha kb semmit sem tudsz felmutatni. Nincs normális szakmád, nincs releváns munkatapasztalatod, viszont vannak dögivel elvárásaid a nagy semmire.
Nekem amúgy van még diplomás haverom is, aki szalag mellé kényszerült egy gyárba, mert nem talált a bölcsész diplomájának megfelelő munkát. 1 év alatt csoportvezető lett, mára meg már vmi magasabb pozícióban van, sokat is keres. Elkezdte a szamárlétra aljáról. Neki még diplomával sem derogált gyárban dolgozni éhbérért, mert nem akart a szülei nyakán élni. Te meg, aki mögött tényleg nincs semmi értelmes háttéranyag, nem mész el olyan munkát végezni, amit 0 tudással el lehet.
Ilyen ez. A tudást fizetik meg, nem az irreális igényeket. Én is kérhetnék felsővezetői bért, csak mert dejó lenne minden évben Balin nyaralni 3x, de nem teszem, mert nem vagyok hülye, és tudom, hogy köszönőviszonyban sincsenek a skilljeim a vágyott felsővezetői fizuval, el sem tudnám látni maximálisan azt a munkát (még).
Az a baj veled, hogy nem látod át a munkaerőpiacot. Te sem fizetnél egy kg fehérkenyérér tannyit, mint amennyibe egy kg pulykamell kerül. Amíg nem képzed magad, nem leszel kevésbé szerencsétlen, nem lesz releváns munkatapasztalatod, addig miért várod, hogy megfizessék? Majd ha lesz, lehet követelődzni.
A helyedben elmennék gyárba, a pénzből meg legalább nyelvsuliba eljárkálnék, és nem utolsó sorban a hozzáállásodon is lenne mit változtatni.
Ja a másik meg, az első OKJ ingyenek de van korhatár, az egyetemnél viszont nincs, csak olyan lusta vagy, hogy a nagy semmittevésben képtelen vagy felkészülni mostjuk egy ismételt érettségire. Ha lenne minimális motivációd, akkor leérettségéznél, nekem tök sok segghülye volt osztálytársam 4-esre képes volt megtanulni az anyagot, összeszedték magukat. És vannak olyan szakok, amik csak F-esek, nagyjából OJK szint. De látom, a felvi böngészéséhez és a saját lehetőségeid felméréséhez sincs eszed/lusta vagy... nem tudom, melyik.
Utolso elegem van hogy ismeretlenul irkalnak olyan dolgokat hogy eletekeptelen meg hogy derogal nekem a munka.
Magamat akarom tonkretenni azzal hogy nem dolgozok? Magamnak artok es akarok artani hogy nem mentem el tanulni?
19 evesen erettsegi utan jelentkeztem okj kepzesre azt mondtak 2012ben, 2013ban indul nappalin ez a gyogymasszor 2-eves nappali kepzes volt.
Oke akkor varok egy evet addig is elmegyek dolgozni , elmentem 2012 oszetol 2013 juliusig dolgozni GYARBA.
20 eves voltam szamoljatok ki 1992.12. 8an szulettem.
Tehat 2013-20 eves voltam, 2013ben az gyokeres torvenymodositas miatt a korabbi 22-23 evrol levittek a hatart, 20 eves korra,tehat csak abban az evben krzdhettem volna. Ez volt 2013ban.
2016 ban felvittek 25re. 2016ban toltottem be a 24et. Es akkpr sem mehettem.
Most magamba mondanam azt hogy en vok a vilag legszerencsetlenebb embere, de erted akartam tabulni, akartam tanulni, akartam tanulni,es nem lusta voltam, nem itthonulest meg a munkanelkukseget akartam erre a koromra elerni,hanem igenis szakmat, meg munkat akartam volna.
De nem jott ossze. 20'evesen az ember meg felnott gyerek igenis az meg tanuljon.
Mostmar felnott lettem de az elmult 5 evemet itthon toltttem depressziosan, mert alkalmi munkakon eltem, nem az hogy nem aketam tanulni, nem emgedtek meg sem az iskola, sem a torveny hogy en uljek ott 20 evesen es vegezzek el egy 2=eves kepzest.
A mostani 20 eveseknek a torvenyvaltozas miatt 5evig tanulhatnak napplin mivel felvittek a korhatart
És ha azt mondják 10 év múlva indul, vársz 10 évig, vagy mi?
Miért nem mentél akkor máshová?
Miért nem tanultál akkor mást?
Miért nem dolgoztál addig is, hogy legalább munkatapasztalatod legyen?
Miért nem tanultál nyelveket? 5 év alatt 2 nyelvet meg lehet tanulni B2 szinten. Időd lett volna...
Ha nincs semmi a kezedben, miért válogatsz?
Miért gondolod, hogy neked jár a min. 130 ezres fizu, és a kényelmes 1 műszak, ha semmihez nem értesz és a hozzáállásod alapján még a betanított munkánál is bajban lennének veled, mert mindig csak kihúznád magad a munka alól. Igen, ez látszik már az első interjúnál.
Érdekes, hogy nekem van több ismerősöm, akinek csak érettségije van, mégis simán el tudott helyezkedni. Elkezdte az aljáról, mellette képezte magát és fejlődött. De te végülis eddig csak a töködet vakartad és másokat hibáztatsz, miért nem tanultál, miért nem dolgoztál. Ne mástól várd már, hogy megoldja az életedet!
Itt van kedves kommentelők!
2013:Igen, nappali képzési formában 21 éves korig ingyenes az első szakképesítés megszerzése: abban az évben jelentkezhettek utoljára, amelyben a 20. életéveteket töltitek be. Korábban 22 év volt a korhatár: azok, akik már elkezdték az ingyenes képzést, akkor fejezhetik be azonos feltételek mellett, ha nem szüneteltetik a tanulmányaikat, és nem ismételnek évet.
Akkor mindenképpen fizetnem kell?
Nem, az első szakképesítés megszerzése esti és levelező munkarendben - életkorra való tekintet nélkül - továbbra is ingyenes.
Más is változik?
Igen, jóval magasabbak lesznek a tanfolyami formában induló (iskolarendszeren kívüli) képzések óraszámai. Eddig az iskolarendszeren kívüli képzéseken nem állapítottak meg minimum óraszámot, az új OKJ-ban azonban a tanfolyamok óraszámának alsó határát az iskolarendszerű képzések óraszámának 40-60 százalékához igazítják, ami körülbelül az esti képzés idejének felel meg. A pénzügyi és számviteli ügyintézői képesítést például eddig 300-400 órával meg lehetett szerezni, jövőre ugyanehhez 960-1440 órát kell majd iskolapadban ülni: ez egy heti 12 órás képzés esetében 3-4 évet is jelenthet.
2015-2016:
Nappali rendszerű OKJ-s képzésre 25 éves korig lehet jelentkezni, de az esti rendszerű képzésekre nincs korhatár. Nappali tagozaton abban az évben kezdhettek utoljára tanévet, amelyben a 24. életéveteket töltitek be. A 2015. júniusi törvénymódosítás óta két OKJ-s végzettség megszerzése ingyenes – korhatár nélkül. Bár elméletileg 25 éves korig lehetne nappali képzésre járni – akkor is, ha már van OKJ-s papírotok – a legtöbb iskola a második szakmát már esti vagy levelezős képzésben engedi a diákoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!