Mennyi munkanélküliként töltött idő után vállaltál volna el bármilyen munkát? A család noszogatott, ha nem láttak eléggé aktivnak a munkakeresésben?
Bármilyen munka alatt persze nem azt értem hogy elmész prostinak,hanem tegyük fel x végzettséged van,de csak mekibe vesznek fel vagy takaritani.
Mennyi idő után mondtál volna igent bármire ami legális?
A családod,főleg ahol kettesben éltek,párod noszogatott?
Vagy a környezetetekben mit láttok?
És sok évig hogy lehet valaki munkanélküli fiatalként? (50 felett még megértem,senki nem akar alkalmazni,pici babás nő detto)
Hó végén lesz 1 hónapja, hogy munkanélkül vagyok, és betegeskedem is (táppénz alatt rúgtak ki). Bármikor mennék dolgozni, ha találnék olyat, ahova felvesznek, és nem ingatlanközvetítő meg ilyen böszmeségek, mert sajnos eddig csak ilyeneket találtam. Ja meg kamu munkák, ahol fizess előre...
Elvileg fél hónap múlva aktuális lenne egy gyári munka, ha addig más nincs, elmegyek, az elmúlt 2 évet is gyárban töltöttem és talán most felvennének javító műszerésznek, akkor elég jól keresnék.
Párom nem noszogat, ő inkább azzal jön, először teljesen gyógyuljak meg, lecseszett, hogy miért nézek már munkát. Amúgy albérletben élünk, és albi annyiból jön ki, amennyi az ő fizetése, én valamivel jobban kerestem nála. De kapok még 74 napig segélyt, illetve van tartalékom annyi, hogy még egy ideig nem lenne gáz, ha nem tudnék elhelyezkedni, ám én bármit elvállalok.
"betegeskedem is (táppénz alatt rúgtak ki)"
Azt nem lehet.
Tehát ha elmész a munkaügyi bíróságra, akkor szép summát kaphatsz!
Én nem hagynám bent a cégnél azt a pénzt!
20:27: sok sikert a vizsgához,a középfukúhoz gratulálok,nekem mai napig nem sikerült (szerencsére igy is tudok jó helyen dolgozni)
20:28: és ha mégse vesznek fel hónapokon keresztük arra a munkára amire te "születtél"?
20:32: miért tartana fogva? a felmondási idő maximum 1 hónap,de ezt is elengedik sok helyen
"A gyártósort kihagytam, mert nem tudok állni sokat. Mekibe meg, mint dagadt disznót nem alkalmaznak, plusz, néha nem hallom rendesen, amit nekem mondanak."
Nem mindenhol kell állni a gyárban. Ahol én dolgoztam, ott minden munkakörben ültek a soron, magasított székeken (ilyen bárpultszerű, háttámlával)
20:35
sajnos betegszabi alatt is kirughatják ha próbaidős
illetve ha nem próbaidős,de lejár a szerződése,akkor nem hosszabbitják meg egyszerűen
"Azt nem lehet.
Tehát ha elmész a munkaügyi bíróságra, akkor szép summát kaphatsz!
Én nem hagynám bent a cégnél azt a pénzt!"
Sajnos nincs ilyenre lehetőségem, határozott idejű szerződésem volt, hó végén járt le és szépen nem hosszabbítottak. Még indokolniuk sem kellett. :S Plusz majd' egy évig nem fizették ki a magasabb bért, ami járt volna a munkakörömhöz, ami havi 30ezer forint. Mocskos cég és pontosan tudják, mit tehetnek meg. Elhiheted nekem, próbáltam kutatni a lehetőségeimet. :(
"20:28: és ha mégse vesznek fel hónapokon keresztük arra a munkára amire te "születtél"?"
Hajlandó vagyok annál is többet próbálkozni. Valamint mint írtam, a teljes spektrumon keresek munkát, amihez értek.
"20:32: miért tartana fogva? a felmondási idő maximum 1 hónap,de ezt is elengedik sok helyen"
MINIMUM egy hónap, max. 1 év.
Példa: engem behívtak egy reklámra, ahol a napidíj 200 E vagy 400 E Ft attól függően, hogy hány országban adják le. Azonnal kellett menni a castingra, és azonnal rá kellett érni 2 hétig a forgatásra.
Hiába csak 90E-t keresek állásban, és hülyeség azt választani a reklám helyett, ha köt a szerződésem.
"Sajnos nincs ilyenre lehetőségem, határozott idejű szerződésem volt, hó végén járt le és szépen nem hosszabbítottak."
Ja, akkor úgy értem, hiszen az papíron nem kirúgás. Sajnálom! Jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!