Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért erőlteti manapság...

Miért erőlteti manapság mindenki -szülők, tanárok, ismerősök-, hogy egyetemre kell menni? Miért lett ez ekkora társadalmi elvárás?

Figyelt kérdés
Egy szakmával manapság sokkal jobban lehet keresni....

2020. aug. 15. 21:13
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/115 anonim ***** válasza:
83%

Munka van, csak épp nem a frissen végzett mekkmestert hívom ki, hanem inkább megvárom azt a szerelőt, akinek a kisujjában van a szakma és minimum 10 éve dolgozik benne, mert láttam már épp elég hany munkát ahhoz, hogy ne legyek hajlandó fizetni akárkinek.

Szóval a munkát nem fogod lespórolni, aki diplomásként mek tudott boldogulni, az szakiként is csak mekkmester lesz, akit majd kifizetnek a szegények, mert a többinek nem ő kell majd.

2020. aug. 16. 18:07
 52/115 anonim ***** válasza:
86%

Ahogy 51es írja: attól, hogy hiányszakma még nem fognak bárkit megbízni a munkával. Pláne, hogy valószínűleg azért hiányszakma, mert komoly szakértelmet igényel, nem véletlenül nem mennek sokan ezt a szakmát csinálni. Egy fontos/drága/bonyolult munkát biztosan nem bíznék olyanra, aki tegnap lépett ki az iskola kapuján és máris vállakozóként, tapasztalat, refernciák nélkül jelentkezik, hogy majd ő megcsinálja nekem (jó drágán természetesen).

Tapasztalatot nem az iskolában szerez az ember, hanem egy mestertől aki mellett dolgozik évekig, alkalmazottként, ahol elkezdi az alap, egyszerűbb feladatokkal, majd egyre bonyolultabb, komplexebbeket kap ahogyan látják, hogy jól csinálja és tanul.

2020. aug. 16. 18:28
 53/115 anonim ***** válasza:
82%

Mondjuk ez még mindig csak elmélet. Lehet mire a kérdező eljut addig, hoy megszerezze a képesítést túlkínálat lesz gázszerelőből is, mert belassulnak az építő/felújító projectek. Kíváncsi vagyok akkor mi lesz a kifogás, miért szar a fizetése.

Mostanában sok egyetemből kiábrándult emberke kérdése jelenik meg. Nem ugyanaz a kérdező vagy véletlenül, aki majd melósként kriptovalutába fektetésből akar meggazdagodni?

2020. aug. 16. 19:05
 54/115 A kérdező kommentje:

Rosszul választottam szakot, nem is érdekelt, el is adósodtam, nem is tudtam vele mit kezdeni

Nyilván jobb lett volna szakmát tanulnom.

2020. aug. 16. 20:59
 55/115 anonim ***** válasza:
86%
Ahonnan én jövök nem divat az egyetem. Családban is és a lakó környezetemben is én vagyok az első egyetemet végzett. Édesanyámon és a nagyanyámon kívül nem is támogatta senki, hogy egyetemre menjek, mert minek stb. Mindenki szakmunkás. Burkoló, Kőműves, asztalos, varrónő, ilyen-olyan gépész, stb. Háát. Nem éppen keresik túl magukat. Az idősebb korosztály már kivan, elfáradtak. Akik vállalkozók, azok 70+ felett is dolgozniuk kell és kemény fizikai munka. A fiatalok közül meg a többség minőségtelen munkát végez. Úgy nőttem fel, hogy láttam mennyi munkát, fizikai munkát igényel ez az életforma. Ismerem magam, tudom mik az erősségeim és mik a gyengeségeim. Ezért mentem egyetemre és helyezkedtem el szellemi pozícióban. Az hogy jól keres valaki vagy se, az sok mindenen múlik. Eleve: pénzért csinálja amit csinál? Értem ezalatt, hogy milyen hivatása van. Fontos neki a pénz? Ha fontos, akkor mennyire jó szakember? Egy jó ügyvéd, keres annyit mint egy jó kőműves. Szellemi munkásnak szüksége van a fizikai munkásra és fordítva.
2020. aug. 16. 21:50
 56/115 anonim ***** válasza:
0%

Diplomás ügyfélszolgálatost is ismerek, me recepcióst.

Nem mindegy mit végzel el.

2020. aug. 17. 12:34
 57/115 anonim ***** válasza:
0%

+ csak a diplomás hiszi azt, hogy szellemi munkát papír nélkül nem lehet kapni.

Van egyetemet végzett és melós között átmenet.

2020. aug. 17. 12:37
 58/115 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem csak az egybites emberek hiszik azt, hogy csak a diplomás hiszi azt, hogy szellemi munkát papír nélkül nem lehet kapni.
2020. aug. 17. 18:51
 59/115 anonim ***** válasza:
13%
A diplomások 80%-a azt gondolja, hogy ő az isten egy darab papír miatt.
2020. aug. 17. 19:28
 60/115 anonim ***** válasza:
78%
Akadjatok már le a diplomásokról, magatokat égetitek, egy diplomás se bántotta itt a melósokat, ti meg megállás nélkül próbáljátok kompenzálni a kisebbségi komplexusotokat. Menjetek, keressétek meg a havi egy millát, és ne itt magyarázzátok a bizonyítványt.
2020. aug. 17. 19:33
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!