Miért erőlteti manapság mindenki -szülők, tanárok, ismerősök-, hogy egyetemre kell menni? Miért lett ez ekkora társadalmi elvárás?
Munka van, csak épp nem a frissen végzett mekkmestert hívom ki, hanem inkább megvárom azt a szerelőt, akinek a kisujjában van a szakma és minimum 10 éve dolgozik benne, mert láttam már épp elég hany munkát ahhoz, hogy ne legyek hajlandó fizetni akárkinek.
Szóval a munkát nem fogod lespórolni, aki diplomásként mek tudott boldogulni, az szakiként is csak mekkmester lesz, akit majd kifizetnek a szegények, mert a többinek nem ő kell majd.
Ahogy 51es írja: attól, hogy hiányszakma még nem fognak bárkit megbízni a munkával. Pláne, hogy valószínűleg azért hiányszakma, mert komoly szakértelmet igényel, nem véletlenül nem mennek sokan ezt a szakmát csinálni. Egy fontos/drága/bonyolult munkát biztosan nem bíznék olyanra, aki tegnap lépett ki az iskola kapuján és máris vállakozóként, tapasztalat, refernciák nélkül jelentkezik, hogy majd ő megcsinálja nekem (jó drágán természetesen).
Tapasztalatot nem az iskolában szerez az ember, hanem egy mestertől aki mellett dolgozik évekig, alkalmazottként, ahol elkezdi az alap, egyszerűbb feladatokkal, majd egyre bonyolultabb, komplexebbeket kap ahogyan látják, hogy jól csinálja és tanul.
Mondjuk ez még mindig csak elmélet. Lehet mire a kérdező eljut addig, hoy megszerezze a képesítést túlkínálat lesz gázszerelőből is, mert belassulnak az építő/felújító projectek. Kíváncsi vagyok akkor mi lesz a kifogás, miért szar a fizetése.
Mostanában sok egyetemből kiábrándult emberke kérdése jelenik meg. Nem ugyanaz a kérdező vagy véletlenül, aki majd melósként kriptovalutába fektetésből akar meggazdagodni?
Rosszul választottam szakot, nem is érdekelt, el is adósodtam, nem is tudtam vele mit kezdeni
Nyilván jobb lett volna szakmát tanulnom.
Diplomás ügyfélszolgálatost is ismerek, me recepcióst.
Nem mindegy mit végzel el.
+ csak a diplomás hiszi azt, hogy szellemi munkát papír nélkül nem lehet kapni.
Van egyetemet végzett és melós között átmenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!