Mi az alsó társadalmi osztályba tartozunk a párommal?
Az én fizetésem:
160 nettó, nyelvet beszélek, pályakezdő vagyok, webfejlesztő
A barátnőm:
140 nettó, pályakezdő, eü asszisztens
Vidéki nagyváros. Szülők nélkül. Albérletben. 22 évesen.
Nem tudom eldönteni, mert az ismerőseim már kocsit vesznek, van aki már házat nézeget, a neten meg azt olvasom, hogy rengetegen 120-ból élnek. Mégis, rengeteg autót látok mindenhol és nyaralásos fotókat, főleg fiataloktól.
Elég komolyan elbizonytalanodtam, amióta jobban körbenéztem az országban és a társaságomban is.
A nyári fesztiválokra is mindig eljutnak stb.
Máshol meg azt hallom, hogy óriási a szegénység.
Nagyon messze vagy az alsóbb társadalmi csoportoktól, a jövedelmed kb. középre tehető, súrolod a felső-középosztályt. Ez nem azt jelenti, hogy olyan hű de jó a fizud, hanem hogy a nagy többség ennél sokkal rosszabbul keres.
Statisztikában a mediánjövedelem alapján (azaz hogy mennyit keres a többség) határozzák meg azt, hogy melyik társadalmi csoportba tartozol, és ti a nettó 150 ezres havi jövedelmetekkel a középosztály és a felső-középosztály között vagytok.
000 ezer - 065 ezer: alsó
065 ezer - 104 ezer: alsó-közép
104 ezer - 155 ezer: közép
155 ezer - 259 ezer: felső-közép
259 ezer - : felső
7:
Nagyon rossz felosztás. Vállalnak 2 gyereket, és feleződik, ha egy beteg családtagjukat veszik maguk mellé, még lejjebb megy. Nagyon sokféle felosztás van, de jellemzően a középosztályt nem a medián környékére teszik, az minden felosztásban bőven az alsó osztályban van. Ugyanis minden társadalomban az alsó osztály a legnépesebb. De a jövedelmen kívül a vagyoni helyzetet, vagy a kulturális szokásokat ia figyelembe szokták venni.
A te felosztásod szerint én a feleségemmel a felső osztályban lennék, szerintem meg alsó-középosztályban. A felső osztály meg nem alkalmazottakból áll, hanem sikeres vállalkozókból, és nagyjából a top 10 ezer tartozik ida.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!