Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért erőlteti manapság...

Miért erőlteti manapság mindenki -szülők, tanárok, ismerősök-, hogy egyetemre kell menni? Miért lett ez ekkora társadalmi elvárás?

Figyelt kérdés
Egy szakmával manapság sokkal jobban lehet keresni....

2020. aug. 15. 21:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/115 anonim ***** válasza:
91%
Ja hogy már egyéni vállalkozót hasonlítasz alkalmazottal. Akkor ez így nem áll meg. Szellemi munkára is lehet vállalkozást építeni, nézz körül, nem kicsit meg lehet szedni vele magad.
2020. aug. 15. 22:05
 12/115 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, akkor hajrá, csináld, de ne akard megtéríteni a diplomásokat. Nekem nem lenne elég, hogy járom a házakat és kazánokat állítok be meg bütykölök. Az élet nem csak a pénzről szól, én szeretem a szakmám és élvezem, hogy összetett, bonyolult és szellemileg megerőltető. Pont emiatt, aki igazán szereti a szakmáját, egyre nagyobb lépcsőket tud megmászni, és ezzel a bére is kilő. Te 10 év múlva is ugyanennyit fogsz keresni, viszont aki mondjuk egy könyvelőből pénzügyi vezetőig jut el, az meg a te fizetésed háromszorosát fogja megkeresni. Ennyi.
2020. aug. 15. 22:05
 13/115 anonim ***** válasza:
10%
12-és álmodj kiraly lány
2020. aug. 15. 22:12
 14/115 A kérdező kommentje:

A könyvelés nem unalmas?

Ez nem megtérítés, egyszerűen nem értem, hogy miért erőlteti mindenki azt, hogy menjen az ember egyetemre.

2020. aug. 15. 22:16
 15/115 anonim ***** válasza:
76%
Én nem győzködlek tovább titeket, ha ti úgy érzitek, hogy ez az utatok, akkor hajrá, de aki lúzer volt diplomásként, az szakmunkásként se lesz milliomos, mert nem a szakma a lényeg, hanem az életrevalóság ;) na pá
2020. aug. 15. 22:24
 16/115 anonim ***** válasza:
6%

Diploma = életrevalóság?

Nem tudom nem lennének szakmunkasok ki festené ki a szobád vagy jarólapozná le a konyhád te szellemi ostobaság. Diplomások 90%-a egy lusta disznó. És még az életre valóságról papolsz beszarás. Szellemi kihívásokat keresik szegények.

2020. aug. 15. 22:51
 17/115 A kérdező kommentje:
Ja, a diplomások zöme nem is ért semmihez
2020. aug. 15. 22:53
 18/115 anonim ***** válasza:
90%

16-17

Itt dolgozunk kint Angliábam egy magtározó telepen 3-an egytemisták nyári munkán. Egy magyar szakos, egy tesi szakos és egy pénzügy-számvitel szakos egyetemista.

Éjszakai műszakban vagyunk este 6-tól reggel 6-ig, napi 120 fontot, 2 hónap alatt több mint 1,5 millió ft-ot keresünk. Elég kemény a meló. Nem esik ki a kezünkből se a lapát, se a seprű, se a csavarhúzó. Mind viszonylag szegényebb családból származunk, az én szüleimnél is apa karbantartó, anya gyári munkás.

2020. aug. 15. 23:14
 19/115 anonim ***** válasza:
13%
Igen a másik szemfényvesztés: Angliában kvrva sokat keresni...
2020. aug. 15. 23:39
 20/115 A kérdező kommentje:

Érdekes, egy gázszerelő nem szorul rá arra, hogy kimenjen Angliába magtározó telepre lapátolni.

Szóval ez is bizonyítja az igazam.

2020. aug. 15. 23:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!