Miért erőlteti manapság mindenki -szülők, tanárok, ismerősök-, hogy egyetemre kell menni? Miért lett ez ekkora társadalmi elvárás?
Jah, azért megy egyetemre, hogy megtapasztalja a kolis életet és ne kelljen hitelt fizetnie.
A legvalószínűbb azonban, hogy kollégiumot nem kap (mert rohadt nehéz ám bekerülni) és veheti fel a diákhitelt az albérletre. Szóval pont az ellenkezője lesz.
“ kényelmes és jól fizető munkád ”
Ez a kényelmes és jól fizető munka pedig azt jelenti, hogy egy multinál kihajtják a beled fele annyi fizetésért, mint amit egy gázszerelő megkeres.
Figyelj, kérdező!
A szüleim most fasírtban vannak, olyannyira, hogy valószínű két-háromfelé megyünk, ezért nem tudnak majd teljesen támogatni, ahogyan anno nővéremet, meg, ahogy engem terveztek. Nem vagyunk gazdagok, de van félretett pénzük, amiket a jövőnk megalapozására/vész esetére félreraktak. Eddig készpénznek, tuti fixnek vettem, hogy fizetik az egyetemet, az egyik legjobb kollégiumot, és nekem csak az ingázásért, és hétközbeni kaja-piáért kell fizetnem a kártyámon lévő pénzből, meg az ünnepekre kapott összegekből. Viszont így muszáj lesz elmennem suli mellett dolgozni, ha tényleg át akarom élni azt, amiről korábban beszéltem, vagy nekik találni egy pénzbarát megoldást.
Naiv lennék? Lehet, de nincsenek nagy illúzióim. Nem gondolom, hogy villában fogok élni, elég egy családi/társasház is, mindegy, hogy vidék, vagy város, csak ne legyen rossz helyen, be tudjak járni dolgozni, ne kelljen félnem, hogy megkéselnek. Ezek szerintem nem olyan nagy elvárások, minden rokonom nak sikerült eddig.
Üdv.:90-es
Én még most is fizetem a diákhitelt, amit albérletre meg sulira vettem fel. Nem mondanám, hogy megérte elvégezni.
Egy szakmával már egyéni vállalkozó lehetnék, magas fizetésért, adósság nélkül. Sokan azt hiszik diplomával automatikusan jó fizetésük lehet. De ez nem igaz. Mondom apám több mint 2x-esét keresi az én fizetésemnek. De az a 640 is pocsék fizetésnek számít villanyszerelőként Szóval nem érte meg.
Ha most lennék 18, elmennék szakmát tanulni és húznék ki Németországba, ott már 1 millió a kezdőfizetés, eltöltenék pár évet és hazajönnék alapítani egy vállalkozást.
Multinál szar dolgozni. Én a magam ura akarok lenni.
Ahhoz hogy vállalkozzál ahhoz meg szakmai tudás is kéne.. egy gazdasági diplomával önmagában nem fogsz vállalkozni.. mert miből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!