Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért erőlteti manapság...

Miért erőlteti manapság mindenki -szülők, tanárok, ismerősök-, hogy egyetemre kell menni? Miért lett ez ekkora társadalmi elvárás?

Figyelt kérdés
Egy szakmával manapság sokkal jobban lehet keresni....

2020. aug. 15. 21:13
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/115 anonim ***** válasza:
100%

Hány multinál dolgoztál már? Én is multinál dolgozom, szerintem nem szar. Főleg, hogy márciustól kezdve egész eddig otthonról dolgoztam, 0 fizetéscsökkentés mellett. Nem mondták le munkáim, nem volt hatással a bevételemre a karanténosdi. Nincs túlóra sem, persze a munkaidőt nem kávézgatással töltöm, de nem is minimálbért keresek, pedig még bőven a hierarchia alján vagyok.

Te szakmunkával akarsz vállalkozni. Úgy gondolod ahhoz nem kell szaktudás? Valós tapasztalatot ugyanúgy nem fogsz összeszedni az okj alatt, mint ahogy az egyetemen sem szereztél. Persze lehetőséged mindkét esetben van rá, mert gyakornokként (igaz kevés pénzért) tudsz dolgozni a képzés mellett. Ha azt gondolod, hogy az okj elvégzése után azonnal tengernyi megrendelést fogsz kapni 0 referencia mellett és dőlni fog a lé, nagyot tévedsz.

Lehetsz a magad ura, csak az a baj, hogy fingod sincs róla mi hogy működik az életben és téves prekoncepciók alapján gyártasz elméleteket, ahelyett, hogy hallgatnál nálad tapasztaltabb (és nagyon úgy tűnik okosabb) emberekre. Gyere már vissza ide 5 év múlva, ha már menő vállalkozó leszel és meséld el mire jutottál. Vannak tippjeim, hogy mennyire fogsz sikeres lenni :)

2020. aug. 20. 11:45
 102/115 A kérdező kommentje:
És miért jó az, ha otthon dolgozol? Nekem igényem van arra, hogy mozogjak, megpusztulok egész nap a 4 fal között a gép elött. És azt hiszik, hogy a home office miatt 24 órán át elérhető avgyok
2020. aug. 21. 03:14
 103/115 anonim ***** válasza:
100%

Miért hinnék azt? én osztom be az időmet, persze vannak megkötések a megbeszélések miatt. De 8 óránál nem nagyon dolgoztam többet. Nem is kell, bent sem dolgoznék. Azt az időt, amit munkába ingázással tölt az ember, ilyenkor egy az egyben sportra lehet fordítani és meg is van a testmozgás. Még intenzívebb is.

Neked ilyen hozzáállással az állami szféra való. Reggel elmész, napközben csinálgatsz valamit, aztán ha lejárt a munkaidő kalap-kabát, hazamész. Elárulom, vállalkozóként is azt fogják gondolni, hogy 24 órán keresztül elérhető vagy. Ha meg nem veszed fel a telefont, nem lesz megrendelésed sem. Nagyon el vagy tévedve.

2020. aug. 21. 09:43
 104/115 anonim ***** válasza:
100%
103: a kérdező itt a gyakorin olvasta, hogy havi több milliós jövedelem üti a márkát ha átképzi magát szakmunkássá. Felesleges győzködni, totál el van rugaszkodva a valóságtól:D
2020. aug. 21. 09:49
 105/115 A kérdező kommentje:

Az teljesen más, mert vállalkozóként magamért dolgozok és nem a multi rabszolgája vagyok. És a fizetés még mindig 2x annyi. Apám is 600 felett keres villanyszerelőként, pedig le sem dolgozza a 8 órát.

Szóval ha kevesebb munkával kereshetek több pénzt, akkor miért ne válasszam azt? Csak mert divat multinál dolgozni?

2020. aug. 21. 15:27
 106/115 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező, egyik haverom 900-at keres egy multinál. Kap céges kocsit, telefont és laptopot ingyen.

Ja és egy klimatizált irodában, a legjobb technológiával felszerelve.

De igen, biztos jobb a napi 12-14 óra szakmunka amire rámegy az egészséged 40-50 éves korodra.

Balf*sz.

2020. aug. 21. 16:23
 107/115 anonim ***** válasza:
70%
A kérdező már eldöntötte mit akar, hadd csinálja, senki se fogja semmi másról meggyőzni és nem is kell. Ha ezt akarja, csinálja ezt, aztán majd rájön, hogy jól döntött-e vagy sem (bár van egy olyan érzésem, hogy ha kiderül, hogy nem jól döntött, akkor se fogja beismerni, akkor is valami/valaki más lesz a hibás).
2020. aug. 21. 17:57
 108/115 anonim ***** válasza:
0%

Meg mindig ott vagyunk leragadva, akinek nincs diplomaja az egyenlo a szalmunkassal?

Ennyire szuk latokoruek a diplomasok. Ajjajj

2020. aug. 21. 18:23
 109/115 anonim ***** válasza:
70%
108 Te miről beszélsz? A kérdező írta, hogy szakmát akar tanul és szakmunkás akar lenni.
2020. aug. 21. 18:26
 110/115 anonim ***** válasza:

Akkor miert megy itt vita? Tanuljon.

Talaljon olyat, amit elvez is csinalni.

2020. aug. 21. 18:27
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!