Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért erőlteti manapság...

Miért erőlteti manapság mindenki -szülők, tanárok, ismerősök-, hogy egyetemre kell menni? Miért lett ez ekkora társadalmi elvárás?

Figyelt kérdés
Egy szakmával manapság sokkal jobban lehet keresni....

2020. aug. 15. 21:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/115 anonim ***** válasza:
89%

Ez milyen párbeszéd? Most komolyan, mintha nem tudnátok ember módra rendesen beszélni, csak kötözködni.

19.

1. Csak nyárra jövünk ki, amikor az aratás miatt túlóra van (heti 6x12 óra).

2. A szállást a cég biztosítja (lakókocsiban, a cég telephelyén), amiért csak havi 100 fontot von le.

3. Kaján kívül (amit házhoz hoz a Tesco) másra szinte nem költünk.

Így megéri. Azt én sem támogatom, mikor valaki kijön "sokat keresni", de ugyanúgy itteni minimálbéren van és nem jut az életben egyről a kettőre.

20. Te az a közigazgatási szakos vagy, aki állandóan itt kérdezget?

Azt vágod, hogy még csak diákok vagyunk? Szeptembertől folytatódik a suli. Nyári melóra jöttünk ki huszonpár évesen. Ezt csak arra írtam, hogy írtad, hogy a diplomások/egyetemisták lusták, nem életrevalóak, stb. Mi ez a fekete-fehérség komolyan, hogy csak így tudod látni a világot? Az egyetemisták és a szakik közt is van tróger és normális is.

2020. aug. 15. 23:54
 22/115 A kérdező kommentje:

Jó, életrevalók vagytok, de nem erre értettem. Hanem, hogy amit az egyetemen tanítanak, annak a legnagyobb része nem hasznosítható a gyakorlati életben. Megtanítanak sok mindent, amitől művelt leszel, de nem tudsz vele a gyakorlati életben mit kezdeni.

Nem vagyok közigazgatás szakos.

Rám is rámerőltették a szüleim az egyetemet, de nem kellett volna. Nem szeretem amit csinálok, nem vagyok jó benne, nem is keresek jól

2020. aug. 16. 00:01
 23/115 anonim ***** válasza:
80%
Pl megtanítanak érvelni és vitatkozni, de úgy tűnik nálad hiába is próbálkoztak... igazad van, bőven elég leszel gázszerelőnek.
2020. aug. 16. 00:13
 24/115 A kérdező kommentje:

Nekem nem való ez, hogy multinál legyek egy irodában, nem szeretem a csapatmunkát, nem vagyok karrierista.

"igazad van, bőven elég leszel gázszerelőnek."

A gázszerelő egy komoly szakma. Többet tesz a társadalomért, mint a multis aktatologatók. És egy vállalkozó gázszerelő sokkal többet is keres.

2020. aug. 16. 00:18
 25/115 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, te olyan szinten buta vagy hogy teljesen mindegy mit tanulnál / dolgoznál. Az a baj te feljössz ide égetni magad, még szerencse hogy névtelenül. :D
2020. aug. 16. 00:22
 26/115 anonim ***** válasza:
81%

De ez mire jo neked, hogy itt önigazolsz, hogy te jó döntést hoztál? Rendben, buksisimi, ügyes vagy.

És most hagyd szépen mindenkinek eldönteni, hogy mihez kezdjen az életével és ne szólj bele olyanba, amit soha nem láttál csak prekoncepcióid vannak.

2020. aug. 16. 00:24
 27/115 A kérdező kommentje:
Pont, hogy rossz döntést hoztam. Belémnevelték ezt, hogy egyetemre kell menni, a tanárok is ezt mondogatták mindig, hogy tanulni kell, mert nem lesz egyetem, a szüleim is erőltették. Azt hittem a diploma garancia a jó életre és a fizetésre, de nem így van. Egy multinál az élet stresszes, albérletben lakom Pesten. És mégsem keresek jobban, mint aki szakmát tanult. Vissza akarok menni vidékre, családi házat akarok.
2020. aug. 16. 00:29
 28/115 anonim ***** válasza:
64%
Akkor hajrá, actions > words.
2020. aug. 16. 00:43
 29/115 anonim ***** válasza:
40%
Én tudok mindkettőröl beszélni. Van diplomám és kétkezi szakmám is. A diploma az ad egy alapvető tudást de nem lehet vele egyből elhelyezkedni és jó fizetéseket kapni. Persze több év múlva igen meg rengetek elvárást várnak el cégek egy jó fizetésért plussz még éveket tehát majd kap az ember 5-10 év múlva magasabb fizut. A szakmával viszonylag könnyebb mert nem várnak el plussz tudást vagy képességet vagy nagy felelőségget ahhoz hogy jó fizetést kapjon az ember viszonylag rövid idő alatt. De mivel kétkezi munka meg fizikai részben nehéz is. Tehát én úgy voltam vele hogy a gazdasági diplomámat és a szakmámat ötvöztem úgymond tehát csináltam egy saját vállalkozást ami mindennél jobb. Mivel nagyrészt értek a gazdasághoz is meg ügye az adott szakmához is ezért elég jó pénzeket keresek már.
2020. aug. 16. 06:40
 30/115 anonim ***** válasza:
91%

Senki nem erőlteti, hogy egyetemre menjen az ember, de mindenki szeretne jobb életet a gyerekének, mert a szülők tanultak a saját hibáikból. Ezért vannak, akik szeretnék, hogy a gyerekük diplomás legyen, nem pedig, kocsmatöltelék alkoholista, vagy rokkant 50 éves korára.

Ahogy előttem is írták, idén rekord alacsony volt a felvételizők száma, szóval a kormány előbb-utóbb célt ér azzal a szándékával, hogy csökkenti az értelmiségi diplomások számát, ami így is nálunk az egyik legalacsonyabb az EU-ban.

Az meg hogy egyetem helyett menjen az ember szakmát tanulni az egyik legnagyobb marhaság. Akinek van affinitása arra, hogy értelmiségi körökben mozogjon, van igénye szellemi és szakmai fejlődésre, és egy olyan életvitelt szeretne magának, ami csak diplomával megoldható, nem kellene szakmunkásnak tanulnia.

Én az egyetem előtt dolgoztam már segédmunkásként, meg gyárban sor mellett operátorként is, mert úgy hozta az élet, de az a szellemi fertő és ingerszegény környezet, ami ott volt, az elképesztő. Én nem bírnám elképzelni az életem olyan emberek között, akiknek minden második szava az, hogy b***meg, meg a verjem a ****m anyádba és g**i, stb. Még a szakemberek is ugyanígy beszélnek. Meg nem mernek inni egy korty sört sem, mert olyan masszív alkoholisták, hogy attól az egy kortytól visszazuhannának az alkoholizmus legbelsőbb bugyrába. Ha nyugdíjig ilyen helyen kellene dolgoznom, inkább felkötném magam.

Az ilyen kérdéseknél mindig elgondolkodom, hogy van-e egyáltalán a kérdezőnek diplomája, vagy csak egy szakmunkás, aki egyetemet is csak kívülről látott max, és csak ekézni akarja a másik oldalt.

2020. aug. 16. 07:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!