Miért erőlteti manapság mindenki -szülők, tanárok, ismerősök-, hogy egyetemre kell menni? Miért lett ez ekkora társadalmi elvárás?
Épp ez a baj, hogy alkalmazotti létben gondolkodtok.. Vállalkozni kell... Egy hegesztő vállalkozó nem 250-300-at fog keresni, hanem havi 1 millát is akár. Mellesleg az a 250-300 diplomával is jónak számít.
Meg ezekkel a diplomákkal nagyrészt csak nagyvárosokban tudsz elhelyezkedni, vidéken nem.
Igaza volt a máltai lányoknak. Én is lehetnék egyéni vállalkozó már. Mi értelme van a karriernek, ha vállalkozó is lehetsz?
Uramatyám, rossz olvasni, komolyan.... szerinted aki vállalkozást épít az nem karriert csinál? 🤦♀️
Nyilván az igazan jó diplomások ki fognak lépni az alkalmazotti létből vagy be se lépnek oda és annyi pénzt keresnek vállalkozóként, amennyit te nem tudsz összekaparni gazszerelokent akkor se, ha hétfőtől vasárnapig éjjel nappal mész.
Már önmagában az, hogy azzal a két ostoba, kihaénnem csajjal jössz komolytalanná tesz téged :D
Ja, turisztika meg marketing diplomával biztos megkapsz majd havi milliókat..
Mi a baj a hozzáállásommal? Keveslem a diplomás fizetést és nem akarok albérletben lakni egy szaros pesti körlépcsős polgári lakásban
Nem olvastam el mindent, de....tény, hogy diplomák között is van különbség meg egyetem és oktatási színvonal között is (mert itthon a képzések egy része elavult ****).
De, ha vállalkozást indítasz lehet jól fogsz keresni (relatíve itthon), de max feketén, ha összedobsz haverokból egy brigádot. Ebből a csodálatosan **** országból kiindulva ennél tovább nem hiszem, hogy jutsz, már ha egyáltalán sikerül beindítani a dolgokat mivel neked kell egy stabil ügyfélkört felépíteni..és ahhoz minőségi munka kell és sok munkaóra. A másik dolog pedig, hogy nem az egyetemekkel van gond, hanem már megint az országgal....a fizetések azért ilyenek még multinál is, mert mi vagyunk a kis kína/india a környező országokkal együtt az EU szélén, ez van. A diploma ajtónyitásra igen jó, főleg külföld felé. Tehát van értéke, csak nem biztos, hogy pénzben mérhető, én pl. el akartam ezt érni és lenyomtam huszonévesen egy mérnöki diplomát. Ha nem akarod me "csak a péz a lényeg mindegy mit csinálok" akkor ne csináld, főleg ha nem érdekel akkor ne is folytasd. Csak tartsd észben, hogy a saját vállalkozás itthon az valszeg fekete lesz, ha lesz és 50-60 évesen már nem biztos, hogy olyan mocsok nagy kedved lesz ám burkolni reggeltől estig pl.
Nem tudom miért jön mindenki burkolással, egy szóval mem mondtam hogy burkoló leszek.
A mérnöki diploma jó, de büfészakot mi értelme elvégezni?
Kérdező: Kevesled a diplomás fizetést... Nem a diplomás fizetést kevesled, hanem azt, amennyit TE kapnál. Lehet, hogy most megdöbbensz, de egy gépészmérnök, egy logisztikus, egy péznügyi vagy egy turizmus diplomával rendelkező nem ugyanannyit keres kezdőként se 5-10 év tapasztalattal. Attól, hogy te a turizmus diplomáddal nem találtál olyan munkát, ahol a kezdő fizetés megfelelt volna az igényeidnek, attól még nem minden diplomás van így, nem minden diplomás számít 0 tapasztalattal, az egyetemről kikerülve nettó félmilliós fizetésre. Valószínű, hogy ha panaszkodás helyett elhelyezkedtél volna egy tűrhetően fizető munkahelyen, ahol van lehetőség a fejlődésre, tanulásra, előre menetelre, és jól dolgoztál volna, akkor pár év múlva már egészen jó fizetéed lett volna, majd újabb pár év múlva, új munkahelyen több tapasztalattal, gyakorlattal, magasabb pozícióban még jobb, stb...
Te ehelyett rögtön az elején eldöntötted, hogy neked ennyi fizetés nem kell, eltöltesz még 1-2 évet szakma tanulással, majd elhelyezkedsz 0 tapasztalattal és gyakorlattal valami kis kft-nél minimálbérért, és jössz újra ide panaszkodni, hogy nem fizetik meg a 0 tapasztalatodat, nem kapsz félmilliós fizetést ott sem.
Nem Kft-hez akarok menni, vállalkozni akarok.
A szakma az legalább piacképes. Turisztika diplomával meg nem lehet jol keresni
Vállakozni akarsz 0 tapasztalattal az iskolából kilépve? Biztosan sok ügyfeled lesz 0 referenciával, kezdőként. Mondjuk nem tudni továbbra sem, hogy mit tanulsz, egy víz-gáz szerelőnek nem kell referencia, egy asztalosnak már igen.
Ugyanabban a szakmában van még többszáz másik vállalkozó, közülük soknak már van állandó ügyfélköre, vagy ajánlják őt ha jól dolgozik, ismerik, te megjelensz kezdőként és majd milliókat fogsz keresni? Gondolom ez a terved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!