Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » KInek milyen tapasztalat van...

KInek milyen tapasztalat van az MLM ről magyarországon? Érdemes e ilyesmivel foglalkozni?

Figyelt kérdés

2019. okt. 26. 01:29
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/352 anonim ***** válasza:
71%

"Szerintem ne ásd mélyebbre magad a gödörben..." egyik pillanatban azt mondod ellentmondás hogy azt irom nem tudom hol van az ellentmondásod, másik pillanatban beirod az ellentmondást. döntsd el végre hogy mit irtál te és mit más. itt csak te ásod magad egyre mélyebbre azzal, hogy játszod a hulyét. "Akkor mi alapján jelentetted ki, hogy nem igaz? " nem irtam hogy nem igaz. olasmire irtam hogy nem igaz amiről ez nyilvánvalo volt igy én is tudhatom nem csak te. az nem ellentmosád ha hazudsz, tanuld inkább meg a fogalmakat. arrol pedig nem tehetek ha nem veszed észre a saját ellentmondásaidat.

"Ha meghív valaki kávézni, akkor úgy tartja az illemszokás, hogy az fizet, aki meghív. Itt nem hogy meghívva nem lettem, de még nekem kellett fizetnem az övét is, mert ruppótlan volt, de azért 1 órán keresztül tolta a baromságát, hogy fél év alatt milyen sikeres lett a cégben, ezért lépjek be én is..." arrol végkép nem én tehetek, hogy így válogatod meg az ismerőseidet. érdekes, én még sose kerultem ilyen helyzetbe. talán mert nem presszokban hallgatok világmegválto terveket? (és máshol se)

2020. máj. 24. 02:01
 262/352 anonim ***** válasza:
100%

@Barbell Deadlift

Azt hiszem kezdem megérteni a gondolatmenetedet.

"nem tudott igazán elterjedni az MLM" Valószínűleg abból indulsz ki, hogy ha nem terjedt el jobban akkor az azért van, mert nem olyan jó. Ez hibás hozzáállás. Közgáz végzettséggel ezt illene tudni. De tovább görgetem: Ha nem terjedt el, akkor kevesen használják, tehát sokan nem használják, ergo sokan nem szeretik ergo rossz a megítélése ezért inkább jobb a tömeg véleményével egyetérteni, abból nem lehet baj.

Mégis miért lovagolsz azon, hogy mekkora az MLM cégek részesedése? Számomra ez egyáltalán nem mérvadó. Tegyük fel, hogy csak 100 millió forint összesen. Számomra az a lényeg, hogy ebből az összegből nekem mekkora rész jut. Miért érdekelne a globális összeg?

A tucatnyi zaklatódról meg az a véleményem, hogy bár lehetséges, hogy volt 12 ember, akik megemlítették neked az MLM kifejezést, de te ezt már zaklatásnak is vetted. (Ne felejtsd el, hogy aki régóta benne van a szakmában, az sűrűn találkozik ezzel a jelenséggel.)

"17/136...Elolvastam a válaszokat, és ez most mit bizonyít az állításaid közül?"

Ez is nagyon egyszerű. Ha újra elolvasod, akkor meg fogod érteni: semmi értelme bizonyítgatni bármit is olyan embernek, aki már előre eldöntötte, hogy mi az igazság. Úgysem veszi figyelembe. Van erre egy nagyon jó mondás: "Érzelmeket nem lehet információval felülírni". Erősen kétlem, hogy te más lennél (a statisztikákra alapozva), és bármilyen bizonyíték hatására megváltoztatnád a véleményedet. Te már rég eldöntötted, nem azért vagy itt, hogy tanulj, hanem hogy az igazadat bizonyítsd. Én erre nem szeretnék több energiát szánni. Ha neked ez a fontos, akkor tessék: Minden MLM sz@r és mindenben neked van igazad.

"Aki viszont bizonyított volna (mármint ügynökként), olyannal még nem találkoztam"

Figyelj, világosan leírtam, ezeken én már rég túl vagyok. Ha tényleg érdekelnek az adatok, akkor fektess bele energiát és kérd el attól, akinek már elküldtem. Ha ő nem válaszol, akkor írj privátban és elküldöm neked. Azt is felajánlom, hogy eljöhetsz hozzánk, megmutatom hogy élünk, bemutatom neked a csapatunk tagjait, ők is megmutathatják neked a jutalékukat. Megpróbálhatod őket is meggyőzni, hogy nem is működik az a rendszer, amiben évek óta dolgoznak.

Viszont én is kérnék cserébe valamit. Ha te bizonyítékokat kérsz tőlem (akkor kérnek bizonyítékot valakitől, ha nem hisznek neki), akkor én is megkérnélek, hogy hozd már magaddal a közgáz végzettségedet igazoló dokumentumot.

Szerintem ez így fair.

2020. máj. 24. 08:01
 263/352 Barbell Deadlift ***** válasza:
60%

"egyik pillanatban azt mondod ellentmondás hogy azt irom nem tudom hol van az ellentmondásod, másik pillanatban beirod az ellentmondást"

Az csak maximum szerinted ellentmondás, semminek nem mondtam ellent abban a kommentemben. Pont ez a problémám, hogy ellentmondásokról beszélsz, de még egy darab példát nem írtál...

"döntsd el végre hogy mit irtál te és mit más"

Te amúgy szoktad is értelmezni, amiket írsz, vagy csak ideböfögsz valamit? Ez a szöveget se logikailag nem illik bele a kommentedbe, meg amúgy is hülyeség: teljesen tisztán leírtam, bemásoltam (még a sorszámát is leírtam), hogy melyik hozzászólásaiddal van problémám, csak azokra kellett volna viszont reagálni, úgy látszik túl nehéz feladattal bíztalak meg.

"nem irtam hogy nem igaz. olasmire irtam hogy nem igaz amiről ez nyilvánvalo volt igy én is tudhatom nem csak te."

Ember, pár órája írtad ezt: "de bizony hogy a kérdést feltevő az igazságra kiváncsi. ezért kell neki leirni, hgy sokminden amit irtok nem az volt. ez is a válasz része". Majd megkérdeztem, hogy mi nem igaz az állításaim közül, és mi alapján döntötted el, hogy nem igaz, majd ezt írtad: "nem irtam hogy nem igaz" (261-es hozzászólás). Majd, van pofád ezután ezt leírni: (ugyan csak a 261-s hozzászólásban) " az nem ellentmosád ha hazudsz, tanuld inkább meg a fogalmakat"...te gondolkodsz is néha, vagy az MLM cégnél ilyen ördögi ármányokra nem tanítanak?

Tehát, kijelented, hogy nem igaz, amiket leírok, amikor rákérdezek, hogy mi nem igaz, kijelented, hogy nem tudod, mert nem tudsz utána járni, majd amikor megint visszakérdezek, hogy "de akkor honnan vetted, hogy hazugság", leírod, hogy "nem írtál ilyet", majd a következő mondatodban hazugnak titulálsz...akkor most döntsd már el: HAZUDTAM vagy NEM HAZUDTAM? Ha hazudtam, MIBEN hazudtam?

"tanuld inkább meg a fogalmakat. arrol pedig nem tehetek ha nem veszed észre a saját ellentmondásaidat."

Akkor előre menekülök, és segítek neked Móricka: az az ellentmondás, ha az egyik állításom logikailag ellentmond a másik állításomnak. Az a kijelentésem, hogy "egy tucat MLM-es vállalkozásba akartak már belerángatni", hol van ellentmondás Einstein? Várom a válaszod (persze hiába, érdemben úgysem fogsz válaszolni, csak lököd tovább a "nem, te vagy a hülye" szintű óvodás érveidet).

2020. máj. 24. 14:09
 264/352 anonim ***** válasza:
60%
Jaj de trukkösen idézel. A kiragadott mondatrésszel megforditod az irásom jelentését.
2020. máj. 24. 14:22
 265/352 anonim ***** válasza:
60%
Az is ellentmodás, ha a jozan észnek mond ellent az irásod.
2020. máj. 24. 14:24
 266/352 anonim ***** válasza:
60%
De nevezzuk inkább logikának, mert a jozan ész tévedhet de a logikai alapok nem.
2020. máj. 24. 14:24
 267/352 Barbell Deadlift ***** válasza:
60%

" Valószínűleg abból indulsz ki, hogy ha nem terjedt el jobban akkor az azért van, mert nem olyan jó. Ez hibás hozzáállás. Közgáz végzettséggel ezt illene tudni."

Hát csűrhetjük-csavarhatjuk, de egy profitorientált cég lényege a növekedés. Ha sehol sem érnek el átütő sikert, és csak nagyon kevés ilyen cég marad talpon, az azt jelenti, hogy nem ez a leggazdaságosabb kereskedelmi forma. Egyébként itt egy cikk, egy közgazdász írta (ott a neve, utánatudsz keresni), és kifejti az MLM vállalkozási forma problémáit: [link]

" Számomra az a lényeg, hogy ebből az összegből nekem mekkora rész jut. Miért érdekelne a globális összeg?"

Nekem, ha közgazdászként tekintek a dologra, inkább az a lényeg, hogy mindenki másnak mekkora pénz jut (mennyi energia befektetéssel).

" De tovább görgetem: Ha nem terjedt el, akkor kevesen használják, tehát sokan nem használják, ergo sokan nem szeretik ergo rossz a megítélése ezért inkább jobb a tömeg véleményével egyetérteni, abból nem lehet baj."

A kérdés szempontjából, hogy milyen a megítélése az MLM-nek, teljesen mindegy, hogy az indokolatlan népharag, vagy valós gazdasági problematikák miatt alakult ki ez közvélemény. Ha már a "miért" a kérdés, ott bele lehet menni a részletekbe.

""A tucatnyi zaklatódról meg az a véleményem, hogy bár lehetséges, hogy volt 12 ember, akik megemlítették neked az MLM kifejezést, de te ezt már zaklatásnak is vetted."

Fölösleges ferdítened, nem 12 emberről írtam, akik említették az MLM-et, hanem 12 konkrét esetben akartak rábeszélni vagy termékre, vagy arra, hogy lépjek be (és ezek mind tagjai voltak a hálózatnak, OVB, WorldVentures, stb..).

"Ez is nagyon egyszerű. Ha újra elolvasod, akkor meg fogod érteni: semmi értelme bizonyítgatni bármit is olyan embernek, aki már előre eldöntötte, hogy mi az igazság. Úgysem veszi figyelembe. Van erre egy nagyon jó mondás: "Érzelmeket nem lehet információval felülírni". Erősen kétlem, hogy te más lennél (a statisztikákra alapozva), és bármilyen bizonyíték hatására megváltoztatnád a véleményedet. Te már rég eldöntötted, nem azért vagy itt, hogy tanulj, hanem hogy az igazadat bizonyítsd. Én erre nem szeretnék több energiát szánni. Ha neked ez a fontos, akkor tessék: Minden MLM sz@r és mindenben neked van igazad."

Te is azét vagy itt, hogy az igazadat bizonyítsd, csak még nem jött össze, bizonyíték hiányában. Az nem bizonyíték, hogy belinkelsz egy korábbi kérdést, ahol még csak nem is látom a hozzászólásodat. Én elhiszem, hogy tényleg írtál neki, de hogy mit és mikor, az úgy látszik örök rejtély marad. Így nehéz bármit is elhinni.

"Figyelj, világosan leírtam, ezeken én már rég túl vagyok. Ha tényleg érdekelnek az adatok, akkor fektess bele energiát és kérd el attól, akinek már elküldtem."

Értem, tehát te nem vagy hajlandó bizonyítani, hanem írjak rá egy ismeretlen emberre, aki majd vagy elküldi, vagy nem :D Folyamatosan bizonyítod magadról pont azt a sztereotípiát, ami miatt az MLM népszerűtlen.

"Ha ő nem válaszol, akkor írj privátban és elküldöm neked. Azt is felajánlom, hogy eljöhetsz hozzánk, megmutatom hogy élünk, bemutatom neked a csapatunk tagjait, ők is megmutathatják neked a jutalékukat. Megpróbálhatod őket is meggyőzni, hogy nem is működik az a rendszer, amiben évek óta dolgoznak."

Hajrá, küld el. Habár egy fényképpel többre mennék, ahol a kanapédon fekve le vagy fényképezve, ahogy nekem írsz itt a gyakorin, és közben több millió ott van az öledben. (meg azt sem ártana tisztázni, hogy pontosan mit akarsz bizonyítani egy dokumentummal?)

2020. máj. 24. 19:23
 268/352 anonim ***** válasza:
60%
"Nekem, ha közgazdászként tekintek a dologra, inkább az a lényeg, hogy mindenki másnak mekkora pénz jut (mennyi energia befektetéssel)." akkor mekkora gond lehet neked a logarlécgyártás. pici a forgalma s ha keres is valaki vele, az nagyon keveset.
2020. máj. 24. 19:54
 269/352 Barbell Deadlift ***** válasza:
De nem is zaklattak még soha, hogy álljak be logarléc disztribútornak, mert hogy az az év biznisze és hatalmas "lehetőség".
2020. máj. 24. 22:39
 270/352 Barbell Deadlift ***** válasza:
Meg amúgy sem értem, hogy hogy jön ide a logarléc gyártás, hiszen a vitánk egy termék értékesítésének a módszeréről szól, nem magáról a termékről.
2020. máj. 24. 22:45
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!