Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » KInek milyen tapasztalat van...

KInek milyen tapasztalat van az MLM ről magyarországon? Érdemes e ilyesmivel foglalkozni?

Figyelt kérdés

2019. okt. 26. 01:29
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
 241/352 anonim ***** válasza:
100%

-kép még mindig nem bizonyit semmit

-céget még mindig hiába ajánlunk ha a vonalban koklerek vannak

-a kérdés az volt hogy mi a tapasztalat az MLM-rol. Az nem tapasztalat, hogy mivel 12 rossz volt mind rossz, ez csak kitalácio, még mindig. Véleményt nem emlit a kérdező, hogy arra kiváncsi lenne, akárhogy is definiálod a véleményt. (Ugy nem definiálhatod hogy egy tucat másik kérdező kért véleményt tehát a mi kérdezőnk is) A kérdező tapasztalatrol kérdezett, nem véleményről, a tapasztalat lehet megalapozott vélemény, de ez a tucat alapján 13.-rol mondok véleményt, nem megalapozottság.

2020. máj. 23. 18:04
 242/352 anonim ***** válasza:
Amikor hazugnak nevezel - annélkul hogy ellenőrizted volna amit irok - , majd azt állitod egy kép bizonyitana valamit, akkor ép te hazudsz, kétszer is egymás után.
2020. máj. 23. 18:06
 243/352 Barbell Deadlift ***** válasza:
60%
Még mindig várom a képeket, az ajánlott korrekt, jól működő MLM vállalkozásokat, ahol a kisemberből is nagy ember lehet, és még mindig kérem, hogy értelmezd a kérdést (ismételten: "Kinek milyen tapasztalata van...?").
2020. máj. 23. 18:10
 244/352 anonim ***** válasza:

és egy foto neked bizonyiték. na ennyit ér a véleményed. azt is neten ismeretlenektől kuldött fotok alapján alakitod?

ajánlott MLM-ről pedig nincsen szo ugyanis senki sem tudja hogy a kérdéses ember dolgozni fog e, így ajánlani se tudunk neki MLM-et. munka nélkul pedig nem lesz se kis emberből nagy se nagybol nagy. az is elgondolkoztato vajon miért kisember éppen az a kisember. jobb lenne ha nagy ember csinálná ugyanis lehet hogy nem véletlenul nagy ember, hanem azért, mert tud valamit.

az egyik MLM ről szolo tapasztalat továbbra se az összesről valo tapasztalat akkor se ha a több százbol egy tucattal is volt tapasztalat.

2020. máj. 23. 18:40
 245/352 anonim ***** válasza:

@Barbell Deadlift

"Úgyhogy megkérlek, engedd el ezt a "mások viselkedése alapján ítélünk meg egy rendszert" dolgot, mert itt azért többről van szó."

Pedig eddig csak arról írtál, hogy mások hogyan viselkedtek: hogy megpróbáltak téged bepalizni, meg behülyítő előadásokat tartottak, meg nem fizették ki a kávét. Eddig egy szót sem írtál arról, hogy az MLM rendszerek működési elveiben hol van olyan hiba, ami miatt ne lenne érdemes kipróbálni.

Nem tudom pontosan milyen képeket és milyen összegeket szeretnél látni, illetve, hogy ki írt neked ilyeneket. Én tuti nem beszéltem húszmilákról. Nem csak neked, hanem senkinek sem. Gondold csak végig, mi értelme lenne. Szerinted milyen az az ember, aki elhiszi azt, hogy pár hónap alatt, kevés munkával TUTIBIZTOS 20 milát lehet keresni. Nem gondolná, hogy akkor mindenki azt csinálná? Sőt bármekkora összeget is ígérni.

Az már sokkal hihetőbb, hogy valaki elmegy egy előadásra és ott elmondják, hogy kitartó munkával 5-10-20 év alatt akár 20 milát is lehet keresni. Az illető meg hazamegy és már csak annyira emlékszik, hogy tutibiztos meg lesz az a pénz.

A legtöbb válaszomból te is mást értesz, mint amit én szándékoztam közölni (az most mindegy, hogy kinek a hibájából).

Ezt kellene már végre megérteni: tuti biznisz nem létezik kockázat nélkül. Ha lenne ilyen, akkor mindenki azt csinálná. Ha mégis tudsz ilyet, akkor szólj nekem is és hagyom a francba az egész MLM-et, hiszen én sem vagyok a saját magam ellensége. Én is kell etessem a gyerekeimet.

Szóval, a pénzlobogtatásra visszatérve. Nyilván sejted, hogy nem te vagy az első, aki kételkedik a jutalékban és valami bizonyítékot kér. Két ilyen kategória van.

Az egyik szeretne maga is pénzt keresni és ezért érdekli. A másik csak kötekedni szeretne és úgy gondolja, hogy majd ő aztán bebizonyítja a sok hülye MLM-esnek, hogy nem is keresnek annyit, amennyit mondanak. (Az ilyenek nagyon magabiztosak, mert azt hiszik, hogy ők az elsők, akiknek eszükbe jutott ez a módszer)

Egy dologra nem szoktak gondolni. Nem veszik figyelembe azt, hogy -mint nemrég már leírtam- egy MLM hálózat az egyben egy közösség is, ahol szinte mindenki ismer mindenkit. Közös rendezvények, közös családi összejövetelek, a gyerekek ugyanabba az óvodába járnak, vagy az unokatestvére gyereke jár ugyanoda. Tehát nagyon nehéz lenne egy ilyen környezetben kamuzni. Ha neked pl. most azt kamuznám, hogy 20 milát keresek és te erre azt mondanád, hogy: húú, az nekem is kell, akarok csatlakozni hozzád, akkor szerinted meddig tudnám titkolni előled, hogy mégsem annyi az annyi? Utána te vajon hogyan reagálnál erre? Hogyan lehetne belőled hosszú távon munkatársam? Ez nem így működik.

Sok emberrel találkoztam már a kötekedők táborából is. Hamar fel lehet ismerni őket. Főleg onnan, hogy sokat szecskáznak, csak hogy bizonyítsák, hogy nekik van igazuk.

Az ilyenek hiába kapnak meg minden egyes kért adatot, nem tudnak mit kezdeni vele. Hiszen, ha belátnák, hogy tévedtek és mégis működik az MLM, akkor az kognitív disszonanciát okozna náluk, azt pedig az emberi agy igyekszik elkerülni.

Erre egy nagyon jó példa egy másik GYK tag. Ő is akarta látni a bizonyítékokat. Én elküldtem neki minden adatot pontosan, cégnév, bevétel, kimutatások. Erre nemrég ezt írta:

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..

17/136 hozzászólás.

Őszintén szólva nekem már nincs sok kedvem ahhoz, hogy bizonygassak bármit is. Ha neked ehhez van kedved és energiád, akkor vedd fel vele a kapcsolatot és kérd meg, hogy küldje át a beszélgetéseinket. Én nem akarom megtenni az engedélye nélkül.

Arra megkérnélek, hogy ne tegyétek ki nyilvánosba, mert személyes adatok vannak benne. Ja és ne számíts húszmilákra, de azért meg lehet élni belőle.

Ha valamiért mégsem vállalná, akkor írj privátban és újra leírom az egészet.

2020. máj. 23. 20:05
 246/352 Barbell Deadlift ***** válasza:
60%

"és egy foto neked bizonyiték. na ennyit ér a véleményed. azt is neten ismeretlenektől kuldött fotok alapján alakitod?"

Valójában a fotó hiánya az, ami bizonyíték számomra. Mai technikával kb. 20 másodpercedbe telne bizonyítani, de már napok óta képtelen vagy erre. Sőt, nem csak te, hanem minden nagy mellénnyel okoskodó MLM ügynök, mert volt már egy pár, aki dobálta gondolatban a 20 ezreseket, de amikor bizonyítani kellett, akkor hirtelen nem értek rá, mert sok a munka (de előtte meg órákon át azzal hencegett, hogy csak napi 2 órákat dolgozik).

2020. máj. 23. 20:20
 247/352 anonim ***** válasza:
100%
hát ha neked az bizonyiték hogy egy kötekedő trollnak nem kuldok fotot, akkor tudom szintén sajnálni. felőlem olyan hulyeséget bizonyitasz ba magadnak olyan hulyeséggel amivel akarod. köpök rá hogy mit hiszel és mit nem. szerinted jelent az bármit is hogy mit bizonyit neked az ami nem bizonyit semmit? és ha bizonyitana bármit akkor mi lenne? ha nem keresnél egy másik kifogást hanem tényleg bebizonyitana bármit is, akkor ugyanugy semmi se történne. akkor most mi is van? ezt valahogy el kéne magyaráznod hogy tuajdonképpen miért is kellene neked bármit is bebizonyitanom nekem, vagy bárki másnak. mert ez a része nagyon nem tisza nekem. ha valakitől megkérdezed hány ora, utána közlöd vele, hogy bizonyitsa be? vagy mi??? ha már itt tartunk te mit bizonyitottál be eddig bárkinek? nekem pl. semmit se bizonyitottál be. akkor nekem miért is kéne neked bebizonyitani bármit is? az életben mikor bizonyitanak neked be bármit is? vagy te semminek se szoktál utána járni hanem másokat rendelsz oda hogy bizanyitsanak be ezt azt? nálad igy mennek a dolgok? vagy csak most teszel kivételt? összegezve: magyarázd el nekem, miért kéne nekem bebizonyitani neked bármit? ki mi vagy te nekem???
2020. máj. 23. 20:32
 248/352 Barbell Deadlift ***** válasza:
60%

"Pedig eddig csak arról írtál, hogy mások hogyan viselkedtek: hogy megpróbáltak téged bepalizni, meg behülyítő előadásokat tartottak, meg nem fizették ki a kávét. Eddig egy szót sem írtál arról, hogy az MLM rendszerek működési elveiben hol van olyan hiba, ami miatt ne lenne érdemes kipróbálni."

Igen, tizedszerre írom le: a kérdés az volt, hogy kinek mi a tapasztalata. Az meg, hogy mi a "működési hiba", az megint egy külön téma, amiben megint csak nem fogunk egzakt tényeket állítani, mert én leírhatom, hogy "sokszor gagyi a termék", erre te meg rákontrázhatsz, hogy "de mégis van X millárd forint árbevétel évente", amire én is rátudok kontrázni, hogy "de a többi hasonló szolgáltatónak, akik nem MLM rendszerben működnek, háromszor ennyi a bevételük", és akkor folytathatjuk a kontrázgatást, de attól még a lényeg marad: nem tudott igazán elterjedni az MLM, hogy most ez azért van, mert szerintem gagyi az X cég terméke, vagy más miatt van (amit lehet, hogy egy olyan szakértő, aki napi szinten foglalkozik ezzel, sokkal jobban kitudja fejteni), az nem fogja hiteltelenebbé tenni az általános véleményemet, maximum kibővül a tudás táram, és lesz még egy érvem az MLM ellen.

"Nem tudom pontosan milyen képeket és milyen összegeket szeretnél látni, illetve, hogy ki írt neked ilyeneket. Én tuti nem beszéltem húszmilákról"

Olvasd vissza a régebbi válaszokat. Tényeken ne vitatkozzunk: valaki ezt leírta (nem mondtam, hogy te), és már évekkel ezelőtt, más fórumokon is jellemző volt az MLM ügynökökre a "7 számjegyű összeget keresek havonta, és nem egyessel kezdődik" duma. Sőt, bárki, aki eddig be akart palizni, tolta a nagypályás focit (a kávés példa csak egy a sok közül, ha akarod, mesélek még).

"Ezt kellene már végre megérteni: tuti biznisz nem létezik kockázat nélkül."

És ez most hogy jön ide?

"A másik csak kötekedni szeretne és úgy gondolja, hogy majd ő aztán bebizonyítja a sok hülye MLM-esnek, hogy nem is keresnek annyit, amennyit mondanak. (Az ilyenek nagyon magabiztosak, mert azt hiszik, hogy ők az elsők, akiknek eszükbe jutott ez a módszer)"

A kommented alapján te is elismered, hogy sok szkeptikus van. Én is sok ilyet ismerek, tehát ebben végre megegyezhetünk, hogy így van.

Aki viszont bizonyított volna (mármint ügynökként), olyannal még nem találkoztam, tehát a mondandód lényegét meg is fordíthatjuk: "A másik csak kérkedni szeretne és úgy gondolja, hogy majd ő aztán bebizonyítja a sok hülye kívülállónak, hogy itt aztán milliókat lehet keresni. (Az ilyenek nagyon magabiztosak, mert azt hiszik, hogy ők az elsők, akik megpróbálják bepalizni az embert)".

"Az ilyenek hiába kapnak meg minden egyes kért adatot, nem tudnak mit kezdeni vele. Hiszen, ha belátnák, hogy tévedtek és mégis működik az MLM, akkor az kognitív disszonanciát okozna náluk, azt pedig az emberi agy igyekszik elkerülni."

Én erre várok már idestova 20 éve (amióta először akartak bevenni ilyen dologba), hogy valaki bizonyítsa be, hogy működik a dolog, de látod, még egy nyamvadt képet sem küldenek az itt vergődő MLM bajnokok :(

2020. máj. 23. 20:43
 249/352 Barbell Deadlift ***** válasza:

"17/136 hozzászólás."

Elolvastam a válaszokat, és ez most mit bizonyít az állításaid közül?

2020. máj. 23. 20:45
 250/352 Barbell Deadlift ***** válasza:
60%

"hát ha neked az bizonyiték hogy egy kötekedő trollnak nem kuldok fotot, akkor tudom szintén sajnálni. felőlem olyan hulyeséget bizonyitasz ba magadnak olyan hulyeséggel amivel akarod. köpök rá hogy mit hiszel és mit nem."

Persze, köpsz rá, de azért biztos ami biztos, itt tombolsz napok óta :)

"ha már itt tartunk te mit bizonyitottál be eddig bárkinek? nekem pl. semmit se bizonyitottál be."

Én a kérdésre válaszoltam, amit neked a mai napig nem sikerült felfognod, konkrét példákat írtam le a negatív tapasztalataimról (írok még, ha akarod). Azt nem mondtam, hogy hinned is kell nekem, de eddig én voltam az, aki írt konkrétumot, ti még semmit, csak a félre beszélés megy, az is csak alsó közép szinten.

" szerinted jelent az bármit is hogy mit bizonyit neked az ami nem bizonyit semmit? és ha bizonyitana bármit akkor mi lenne? "

Ha bizonyítanál bármit, akkor ez a vita el sem kezdődött volna, és nem lenne Magyarországon a béka segge alatt az MLM megítélése.

2020. máj. 23. 20:49
❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!