KInek milyen tapasztalat van az MLM ről magyarországon? Érdemes e ilyesmivel foglalkozni?
"nem én döntöttem, el hanem ti beszéltetek általánosságban az MLM-ről"
Igen, mert a kérdező is általánosságban kérdezett az MLM-ről. Nem azt kérdezte, hogy az XY mlm-es cég jó e vagy sem. Ha csak feleannyi energiát pazarolnátok a mellébeszélésre, lehet arra is jutott volna erőforrás, hogy értelmezzétek a feltett kérdést.
"sőt még a piramisről is a kettő összemosásárol összetévesztéséről konkrét cégnév vagy csoportnév nélkul."
Ezt már kifejtettem korábban, elég érthetően, még könyv címet is írtam, amit közgazdász írt a témában, a dolognak ezen részét én nem akarom tovább "köpülni".
"egy egy MLM ugynök alapján minősitettetek más céges háttérrel mást csopotban dolgozo más MLM ugynököket."
Akkor megint leírom: engem kb. egy tucat MLM-es bizniszbe akartak már belerángatni, ezen kívül a szűk ismeretségi körömben is hallottam történeteket más cégekről, arról nem beszélve, hogy beszélgettem már ex-MLM-esekkel is (és akkor az oktatóimmal való beszélgetésekről ne is beszéljünk) . Szóval itt azért bőven nem 1-1 esetről van szó, de ezt világosan leírtam már többször. De ha neked megnyugtatja a lelkedet, leírom: biztos létezik normális cég, ahol nem az emberek ámítása és lehúzása a cél, de a kérdés úgy szólt, hogy "mik a tapasztalataink", nem pedig úgy, hogy "létezik-e olyan ahol...".
"Most ugy teszel mintha én döntöttem volna el ezt holott ti viselkedtetek igy. Ez is csak egy ferdités hazugság, mintha én dönteném el, hogy ti hogyan viselkedtek..."
Neked nem fárasztó ilyen értelmetlenül mellébeszélni?
"Na pl. ezt se én döntöttem el, hogy valahol valamit hallasz majd kitalálod hogy mások máshol ezt csinálják, mikor azt se tudod kik mikor hol és mit csinálnak mondanak."
Megint ott tartunk, hogy te eldöntötted, hogy márpedig a mi véleményünk nem mérvadó. Pedig elég lenne csak visszaolvasnod a 100+ kommentet, és te magad is látnád, amiről beszélek.
" Mintha meg se "hallanád" mit is irunk hanem csak a betanult szöveget ismételgetnéd. Ép rád jellemző ez a mantrázás amivel MLM-eseket hajalamosak vagytok minősíteni. És ezt sem én döntöttem el, hanem te tetted."
Ebből a kommentedből is lerí, hogy kaptál már oktatást ilyen cégektől, mert folyamatosan csak a mellébeszélést nyomod és a dezinformálást nyomod. Most is próbálod az ellened felhozott érveket úgy beállítani, mintha ez a vitapartnereidre lenne igaz. Ezt tájékozatlan emberekkel még el lehet játszani, hogyha akadékoskodnak, és nem akarnak belépni hozzád, de ez jelenleg a lakosság kb. 1%-a.
@Barbell Deadlift
"szó szerint idézem"..."Én azt állítom, hogy egy vitában a vélemény SEMMIT sem ér"
Talán még jobban ki kellett volna fejtsem ezt a részt (is). Habár az a wiki cikk elég szépen elmagyarázza, azzal ugyebár nehéz lenne vitatkozni. Ha nem értesz egyet azzal a meghatározással, akkor megvitathatjuk az érveidet, a cáfolataidat (és nem a véleményedet)
Értelmes emberek közötti vitában a vitapartnerek saját, szubjektív véleménye az adott témáról nem lenne szabad befolyásolja a vita eredményét.
És ez teljesen független az MLMtől.
Te (és még páran innen) elmondtátok, hogy mi a véleményetek, mi a benyomásotok azokról az emberekről akik szerintetek kapcsolatban állnak az MLM-el. Általatok ismert emberek viselkedése alapján próbáltok megítélni egy rendszert.
A kérdező mit tud kezdeni ezekkel? Hogyan dönti el ebből, hogy érdemes-e ilyesmivel foglalkozni. Miért befolyásolná a kérdező objektív döntését, hogy te mit gondolsz az MLMeskről? (nyilván az én offtopic válaszom se lesz túl hasznos számára, bocs kérdező a szemetelésért)
Ez pl már nem vélemény: "aztán amikor ki kellett fizetni a 450 forintos kávét, ... mind a két MLM-es otthon hagyta a pénztárcáját". Az ilyenek már hasznosak lehetnek a kérdezőnek. Ha úgy ítéli meg, hogy igaz az állítás, akkor megvizsgálhatja hogy vajon tényleg az MLM sajátossága az, hogy el kell hívni embereket kávézni ha nincs pénzünk. Vagy bármely más vetületét.
Persze azok a válaszok is hasznosak lehetnek, amik mögött nincs saját tapasztalat.
Pl: hogy elmesélted, hogy az egyik jó barátoddal is megtörtént ez. Habár ennek már kisebb a súlya, hiszen egy harmadik személyről van szó.
Még az is hasznos, ha nem konkrét tapasztalatot ír le valaki, hanem egy felvetést, egy elméletet, egy kérdést. Pl: Az a "véleményem", hogy érdemes/nem érdemes MLM-el foglalkozni, mivel megvizsgáltam pár ilyen rendszert és a marketing tervük lehetővé tesz/nem tesz lehetővé olyan szintű jutalék kifizetést, ami fedezné a befektetett munkát, időt.
Nem tudsz leallni, nem tudsz a sajat igazadon kivul semmit elfogadni.
Ez mar betes, amit csinalsz.
Mentalisan nem vagy OK, allandoan kompenzalsz.
"
Megint ott tartunk, hogy te eldöntötted, hogy márpedig a mi véleményünk nem mérvadó. " nem én döntöttem el hogy az a vélemény nem mérvado ami kitaláciokra alapszik. tanulj nyelvtant és a szavak kifejezések fogalmak jelentését. egy kitalált gondolat ugyan miért lenne mérvado? az a mese kategoria. lehet jopofa lehet szorakoztato, még akár tanulságos is, d emérvado nem lehet.
"Talán még jobban ki kellett volna fejtsem ezt a részt (is). Habár az a wiki cikk elég szépen elmagyarázza, azzal ugyebár nehéz lenne vitatkozni. Ha nem értesz egyet azzal a meghatározással, akkor megvitathatjuk az érveidet, a cáfolataidat (és nem a véleményedet)"
Nézd, nekem nincs szükségem wikipédiás utánajárásra, hogy tudjam, mit jelent a "vélemény". De a kérdező még mindig a tapasztalatinkra volt kíváncsi, és mivel ez nem egy egzakt téma, ezért csak a vélt vagy valós véleményekből tudunk kiindulni (illetve egzakt lehetne, ha végre látnék egy képet, ahol a luxus nyaralódban ülsz, és éppen nekem válaszolsz, is mutatsz egy táblázatot, bankszámla kivonatokkal igazolva, de hát ugye ilyenkor jön az adu ász érvetek, amibe megpróbáljátok elmagyarázni, hogy erre miért nincs szükség).
"Értelmes emberek közötti vitában a vitapartnerek saját, szubjektív véleménye az adott témáról nem lenne szabad befolyásolja a vita eredményét."
Ébresztő, eddig ti is csak szubjektív véleményt fogalmaztatok meg, objektív tényeket még egyet sem. Még mindig várom a képet, ahol lóbáljátok a 20 millió forintot, a monitor előtt, ahol ez a kérdés szerepel. Azóta sem készült ilyen.
"Te (és még páran innen) elmondtátok, hogy mi a véleményetek, mi a benyomásotok azokról az emberekről akik szerintetek kapcsolatban állnak az MLM-el. Általatok ismert emberek viselkedése alapján próbáltok megítélni egy rendszert."
Ismételt mellébeszélés, szó sincs arról, hogy "szerintünk" állnak kapcsolatban az MLM-mel, akiket kritizálunk, én konkrétan leírtam, hogy még voltam is ilyen behülyítő előadásokon, de ha gondolod, cég neveket is írok, akiknek az ügynökei be akartak szervezni. Úgyhogy megkérlek, engedd el ezt a "mások viselkedése alapján ítélünk meg egy rendszert" dolgot, mert itt azért többről van szó.
"A kérdező mit tud kezdeni ezekkel? Hogyan dönti el ebből, hogy érdemes-e ilyesmivel foglalkozni. Miért befolyásolná a kérdező objektív döntését, hogy te mit gondolsz az MLMeskről? (nyilván az én offtopic válaszom se lesz túl hasznos számára, bocs kérdező a szemetelésért)"
Ha akarsz venni egy autót, téged miben fog befolyásolni az, hogy elolvasol beszámolókat az adott típusról? Vagy hatással lesz rád, vagy nem. De ha valaki leírja, hogy neki nem jött be az autó, mert újkorától kezdve zabálta az olajat, vagy pedig egyszer elkérte egy próbakörre és iszonyat gyenge volt a motor, akkor te beleállsz, hogy "márpedig neked nem eszi az olajat, meg neked elegendő a teljesítménye"? És ennek mi értelme lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!