KInek milyen tapasztalat van az MLM ről magyarországon? Érdemes e ilyesmivel foglalkozni?
Irtam par peldat, milyen alapon nevezed hazugsagnak?
Megint az aljas modszereid.
Aruld el, de komolyan. Miert vagy ennyire kikeszulve, ha mas mashogy latja?
Az egsz vilag igy mukodik, minden szubjektiv. En igy gondolom, te ugy. Es ez igy van jol. De te mar szabalyosan beleorulsz, ha valaki nem ugy gondol vmit, ahogy te. Elmondtad a velemenyed, ami nem teny, csak egy velemeny a sok kozul. Rn is elmondtam az enyemet.neked ez nem megy: elfogadni mas velemenyet. Ezt nagyon nagyon meg kene tanulnod, nem csak egy forum miatt, hanem ugy az elethez. Es en ezt unom a legjobban, hogy nem vagy kepes hagyni, hogy az embernek sajat velemenye legyen. Basszus, onallo embrri lenyek vagyunk, felnottek, mas-mas szemelyiseggel. Dolgozd mar fel vegre, hogy mi ezt gondoljuk, te meg amazt. Engedd mar elezeket az undorito kliseket, hogy mas velemenye nem mervado, meg mindent csak te tudhatsz jol. 20 oldal ota megy ez es semmi ertelme, mert nem vitazol, hanem az embert tamadod es ertektelennek meg butanak allitod be. Engedd el. Irj egy utolsot, de probalj meg most nem masokat fikazni, mert nem istenitik es nem kovetik a te nezeteidet. Ez mar kb egy ovodas gyerek szintje, mindenre ratrmfolsz, hogy "de az nem is ugy van, mer az en anyukam azt mondta!". Legyen a tied az utolso szo, en nem banom, csak konyorgom, probald mar okosan felhasznalni.
látom, hogy igen nagy felbolydulást eredményezett a véleményem a véleményről :)
Nincs ebben semmi különös, csak jobban át kell gondolni.
Bárkinek lehet véleménye bármiről, függetlenül attól, hogy van-e tapasztalata az adott témában, vagy nincs. De a vélemény nem kellene befolyásolja a vita végkimenetelét. (talán még a bíróságokon sem veszik figyelembe a véleményt, legalábbis hallottam olyat a filmekben, hogy : "kérem tartózkodjanak a véleménynyilvánítástól":) )
Vélemények helyett inkább érvelni kellene.
Ha akarok venni egy X márkájú autót, akkor nyilván elolvasom a fórumokon a véleményeket és mindegyiket súlyozom. Ha pl valaki azt írja, hogy neki nem volt soha X autója, de ismer valakit, akinek van és az tahó módon viselkedik, akkor ez a vélemény nagyon keveset fog nyomni a latba. Inkább azokat hallgatom meg, akiknek tényleg volt ilyen kocsijuk, és pozitív, vagy negatív tapasztalatai voltak vele kapcsolatban.
De még ekkor sem ez alapján döntök. Ez csak arra jó, hogy felhívja a figyelmemet bizonyos dolgokra, amiknek aztán jobban utánajárok és az alapján fogok dönteni.
Aki mások véleménye alapján dönt az majd meg fogja tanulni, hogy ne tegye.
Aki vitatkozni szeretne ezzel, az olvassa el újra figyelmesen a meghatározást:
"A vélemény egy személynek, a saját nézőpontjából kiinduló elgondolása a dolgokról. A vélemény, mivel az az individuumtól, annak perspektívájától függő, ezért szükségszerűen szubjektív.
A vélemény mindig előítélet, mert vélt jellemzők értelmezését jelenti, tehát tartalmazza a bizonytalanság tényezőjét. A vélemény megalkotója ezzel együtt a saját véleményét igazságként is felfoghatja, tagadhatja annak bizonytalan jellegét."
"Miert vagy ennyire kikeszulve, ha mas mashogy latja?" Mi abban a kikészulés ha válaszolok? (Ha meg nem akkor az a baj). Lehet te vagy kikészulve s emiatt hiszed azt hogy más is?
Mi más lenne mint hazugság az ha kijelented egyik cég ezt meg azt csinál akkor a másik is? Ez maga a hazugság egyik definicioja, valami alapján állítasz valamit valami másrol. Utána néztél annak a másnak? Még a nevét se tudod a cégnek, nemhogy utána néztél volna bárminek.
De ugy adod elő mintha utána néztél volna. Na ez maga a hazugság.
A szubjektivitás nem azt jelenti hogy egyik cégről tudsz valamit s kitalálod minden valamiben hasonlo cég ugyanazt teszi. A szubjetivitás azt jelenti, hogy - ebben a példában nézve - egy cégről tudsz valamit, de mesze nem mindent. na igy mondasz vélemény arrol a cégről az arrol szerzett tapasztalataid alapján. Na ez igy igaz is lenne s szubjektiv vélemény is lenne. na de ha téged valahol átvertek valamivel akkor minden hasonlo átverés még az is aminek a nevét se tudod, nemhogy mit csinál... ez nem szubjektiv vélemény hanem habzo száj, kikészultség, stb.
Nem hagyom hogy saját véleményed legyen? Talán blokkolom a neted vagy mi? Tényleg nagyon ki lehet készulve. Vagy az a nemhagyás, hogy én is melléirom a véleményemet, s leirom, hogy olyasmiről irsz véleményt aminek a nevét se tudod, s ezzel megmutatom a véleményed hiteltelenségét. Lehet véleményed valamiről , amiről valamit tudsz. Igen. Na de arrol aminek e nevét se tudsz csak hasonlit valamire valamiben?
Szerintem menj rvoshoz mert ha ez szerinted vélemény leirásának nem hagyása akkor neked komoly orvosi gonjadid vannak, s jobb ha önként mész mielött visznek, mert megfojtottál valakit mert szerinted nem hagyta leirni a véleményedet.
A irományod végefele is te lettél vulgáris amiért valakinek más a véleménye mint neked, esetleg arrol van véleménye aminek a nevét is tudja, nem pedig én. Hm hm, és végul megkérdőjelezed az elmult 20 oldal létjogosultságát, de azért én nem akarom látni más véleményét nem pedig te. Szedd már össze magad. Ésnem én állítom, hogybuta az aki olyasmiről mond véleményt aminek a nevét se tudja, hanem ez a butaság egyik menyilvánusa. Ez hivatalosan is megvan fogalmazva, remélem nem kérsz rola linket. "Engedd el. Irj egy utolsot, de probalj meg most nem masokat fikazni," szoval én akarom elfojtani a véleményeket és nem te értem. És én fikázok aki nem is használtam se ezt se más vulgáris szavat. Probáld meg inkább te felfogni valahogy hogy nem te és a veled egyetértők az egyetlenek aki ide irhatnak, ugyanakkor olyan hangnemet utsz meg te is s még páran ami valoban megkérdőjelezi, hogy jogotok van e ide irni. Legyetek szivesek olvassátok el a szabályzatot s vegyetek vissza amig önként megtehetitek. Én nem azt mondom, hogy nem irhatjátok le a véleményeteket, akármennyire is hazug, én csak azt mondom, kulturáltan tegyétek azt. Tul nagy kérés? Amugy meg mindennek amit leirtunk utána lehet nézni, ezek hivatalos adatok. Ha vennétek a fradtságot akkor nem is irtátok volna le ide ezt e rengeteg téves infot s válaszolni se kellett volna rá s ez a 20 oldal se lenne. Ez lenne ugyanis a modja nem az, hogy vulgaritásba csaptok át ha elfogynak az érvek.
"Ne ajánlgassátok a dolgokat 2 hónapig. Ne keressétek meg az ismerősöket, ne tegyetek ki posztokat se fészbukra, se máshova. Ne küldjetek emailt, ne javasoljatok szóban.... 1-2 elvakul vásárlón kívül nem fognak megkeresni"
Most képzeld el ugyanezt úgy, hogy szinte az összes vásárlód "elvakult". És még meg sem keressenek, mert saját maguknak rendelnek a webshopból. Ezt viszont fel kell építeni, meg kell dolgozni érte.
"A vélemény, a megítélés több, mint pl. a minőség...lásd H&M"
Ez egy nagyon jó példa több szempontból is.
-Ebből is látszik, hogy hova vezet az, ha az emberek véleményekre hagyatkoznak.
-Sokan nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy egy MLM rendszerben, hogy a tagok általában egymással is kapcsolatban állanak, nem csak szponzorukkal. (legtöbb rendezvényen találkoznak egymással, egy társaságba járnak, régebbről ismerik egymást. Egy hálózat általában egy közösség is egyben)
Namármost, ha ha az egyik tag venne egy pólót, amit első mosásnál kinyúlik, akkor azt el fogja mondani a többieknek is (és ez nem csak vélemény, hanem tapasztalat), azután pedig a többiek már nem fognak olyat venni. (tehát jobban megérné pólót venni MLM rendszerből, mint reklámok alapján)
"Természetesen az arckrémet egy tökéletesen hibátlan bőrű nő képe mellett hirdetitek."
Általában a saját arcunkkal hirdetjük egy termékeket. A céges képeket fel sem szabad használni legtöbb rendszerben. Úgysem a katalógus alapján döntenek az emberek, az legfeljebb felkelti az érdeklődésüket.
"Próbáltam én is a mindenre jó propoliszos krémet 6000 forintért"
Miért próbáltad ki? Minek, kinek a hatására, véleménye alapján. Az MLM rendszereknek pont az az egyik előnye, hogy tapasztalatok alapján tudsz dönteni. Egyszerű a képlet: megnézed, hogy az a propoliszos krém hány ismerősödnek oldotta meg a problémáit. Ha találsz ilyeneket és úgy gondolod, hogy neked is segíthet, akkor kipróbálod. Ha nem találsz ilyen embert, akkor továbbállsz. Ha csak az érzésekre és véleményekre hagyatkozol, akkor teljesen mindegy, hogy MLM-ből, vagy TV reklámból választasz magadnak krémet.
"hogyan szervezték be a volt páromat, és hogyan mosták át az agyát, hogyan távolodtak el tőle a barátai"
Ne haragudj, de ez a párod hibája. Az MLM nem szabja meg, hogy hogyan viselkedj a barátaiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!