Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen az MLM...

Kürtőskalácska kérdése:

Szerintetek milyen az MLM mint üzleti modell?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek jó- e ez az üzletpolitika és ha igen míért ha nem míért?

jan. 3. 14:16
 191/225 VP44 ***** válasza:
24%

"Baromi egyszerű, ugyanúgy, mint bármelyik másik vállalkozó.

Kezdőként egyéni vállalkozás átalányadóval vagy szja-val"

Nah ne szórakozz már velem, általányadó ott ahol termékmozgás van????? Pont azokra az esetekre találták ki amikor nincs termékmozgás, mert összesen 12 millió a keret + az összes áfát is be kell nyelned, mert nem tudod nyereségből leírni. Öcsém ha kiszámlázol általányadóba 12 millió értékű terméket amin 20% a hasznod akkor éppen kijössz nullszaldóra és többet esélyed sincs számlázni, mert ha átléped 40% áfát fizetsz. Tehát úgy kell leszámláznod 12 milliót, hogy arra még 3 millió adót is fizetsz.

És ha lakossági ügyfeleid vannak minek választanád az általányadót? Pont azoknak találták ki a KATA szétb.szása után akik cégeknek is értékesítenek, aki lakosságnak csinál szolgáltatást az marad KATA rendszerben, mert harmadannyi az adó, de ahol termékmozgás van senki nem hasznàlja ezeket, mert egy normális vállalkozásnál a kiszámlázott termék ára miatt nem elég a keret, összesen 12 millió. Jajj istenem...

Üdítő változatosság volt az angol közhely, ami szintén a valós életben semmire nem használható közhely, de ha érted ügyes vagy, azt jelenti képzettebb vagy, mint az MLM-es értékesítők 90%-a, neked legalább van remény miután már egy rokon se veszi fel neked a telefont.

Nah én tényleg meguntam, jó volt ez az MLM pöce, a fellengzős félrebeszélős hazudozós kommentekkel, 0% információ tartalommal. Így még hálásabb vagyok az életnek, tanároknak, szülőknek, hogy tovább tanulhattam és nem ilyen sors vár rám. sok sikert a gyémánt bizniszhez, már csak pár hónap és ott parkol az a Ferrari!

jan. 11. 20:20
 192/225 anonim ***** válasza:
70%

"Nah ne szórakozz már velem, általányadó ott ahol termékmozgás van?????"

No, hát akkor, csak hogy tisztábban láss!

Egy átlag MLM-termékforgalmazó esetében nincs termékmozgás. Ő ugyanis, mint fentebb már többször írtam, nem ad el terméket. Vásárolni kizárólag saját felhasználásra vásárol, mint mindenki más is. Közvetlenül a cégtől, aki többnyire a gyártó is.

Amikor valaki csatlakozik "hozzád" munkatársként (vagy vevőként, mindegy), s vásárol, ő nem tőled vásárol, hanem a cégtől. A vásárlása után járó, rád eső jutalékot a cég havonta összesítve átutalja a számládra, te pedig számlát állítasz ki a cég számára.

Tehát, nincs termékmozgás, csak pénzmozgás. S mivel a cégnek számlázol, így nem lehetsz katás. Sőt, a legtöbben főállás mellett kezdik el ezt az üzletet, így szintén nem lehetnek katások.

Átalányadóról pedig annyit, hogy országszerte rengeteg kisbolt is átalányadós, pedig ott van bőven termékértékesítés. Csakhogy ők 90%-os költséghányadba tartoznak. Szóval, egy átlag, lakótelepi kisboltnak tökéletes választás az átalányadózás, nem véletlen, hogy sok közülük így adózik.

jan. 11. 20:40
 193/225 anonim ***** válasza:
70%
Másképp fogalmazva: te nem termékforgalmazó vagy, hanem alvállalkozóként (reklám) marketingtevékenységet végzel a cég (Amway, FLP stb.) számára, aki az általad hozott forgalomért cserébe jutalékot (sikerdíjat) fizet neked.
jan. 11. 20:53
 194/225 VP44 ***** válasza:
31%

Nahát egy értelmes válasz. Ettől függetlenül a teljes rendszert totál értelmetlennek tartom és fenntartom az üzleti tapasztalataim és az ismerettségi köröm, valamint az engem ért személyes megkeresések alapján, hogy a belépők 99%-a csak bukik vele, de ha ilyen stílusban zajlott volna végig a kommunikáció, nem pedig minden kérdésre az lett volna a válasz, hogy miért nem kell válaszolni, meg közhelypuffogtatások - tehát a kérdező teljesen hülyének nézése - akkor én sem olyan stílusban kommunikáltam volna.

Ez például érdekelt, köszönöm az egyenes választ és elismerem, hogy ebben a tekintetben én gondoltam rosszul, mivel ilyen szinten nem vagyok jártas ebben. Ha mindig így kommunikálnátok az általános megítélésetek sem olyan lenne amilyen.

jan. 11. 22:05
 195/225 anonim ***** válasza:
31%

[ma 13:39]: "Azért, ha valódi, naprakész és komoly kutatási eredményeket akarsz találni, azt ne a wikipédián keresd!"

- A wikipedia nem egy tudományos portál, de egy rendkívül megbízható enciklopédia. Te honnan szeded azokat a valódi, naprakész és komoly kutatási eredményeket, amik szerint az aloe fogyasztása bármit is használ? Megadsz pár medrxiv vagy arxiv linket?

jan. 11. 22:20
 196/225 anonim ***** válasza:
34%

[ma 22:05]: "(...) az engem ért személyes megkeresések alapján, hogy a belépők 99%-a csak bukik vele (...)"

- Nemcsak személyes tapasztalat. Sokszorosan kielemzett dolog. Borzalmasan rossz a sikerességi rátája ennek az őrületnek.

"Ez például érdekelt, köszönöm az egyenes választ és elismerem, hogy ebben a tekintetben én gondoltam rosszul, mivel ilyen szinten nem vagyok jártas ebben."

- Azért olyan nagyot nem tévedtél. A webshopra való átállás előtt nemcsak a "marketingtevékenységet" végezték a szorgos kis talpasok, hanem ők is juttatták el a terméket a végfelhasználóhoz. És igen, abban a formában történt, hogy ők maguk megvették, aztán próbálták továbbpasszolni. A webshopok világa ezt alapjaiban változtatta meg, de az értékesítés egy része persze most is így megy.

Adózás? Ugyan már... Képzeld el a következőt! A szomszédod rendel valamit utánvéttel a neten (semmi MLM, általános netes vásárlás), de nincs otthon, amikor a futár érkezik. Te jó szomszéd vagy, átveszed, kifizetsz érte 39000 forintot. Amikor a szomszédod hazaér, és átveszi tőled a rendelt árut, ad neked két húszezrest, mondván, hogy köszöni, ne adj vissza, vegyél egy sört a fáradozásért. Te a megkeresett ezrest feltünteted az adóbevallásodban? A szorgos talpas MLM-es nem játszik sokkal nagyobb tételben, és ő se adózik.

jan. 11. 22:42
 197/225 BeefEater ***** válasza:
24%

#192:

"Amikor valaki csatlakozik "hozzád" munkatársként (vagy vevőként, mindegy), s vásárol, ő nem tőled vásárol, hanem a cégtől. A vásárlása után járó, rád eső jutalékot a cég havonta összesítve átutalja a számládra, te pedig számlát állítasz ki a cég számára."

Akkor mi értelme ennek a piramisozásos szerencsétlenkedésnek? Odamegyek, rákattintok ami kell, beírom a kártyaadataimat, fizetek, kész. Nem léptem be sehova, de megvan a drága fogkrémem.

A cégnek ez miért jó, hogy minden vásárlás után jutalékot fizet? Azt, hogy az első után fizet, azt még megértem, sok nem MLM cég is csinálja. De azon túl miért éri ez meg nekik? A termék nyilván annyira szuper minőségű, hogy magamtól is meg fogom venni, tehát a marketingtevékenység itt már 0.

jan. 12. 10:19
 198/225 anonim ***** válasza:
62%

" Akkor mi értelme ennek a piramisozásos szerencsétlenkedésnek? Odamegyek, rákattintok ami kell, beírom a kártyaadataimat, fizetek, kész. Nem léptem be sehova, de megvan a drága fogkrémem."

És mi értelme a fogkremnek? Vizes kefevel ugyanúgy le lehet szedni a fogadrol a moslekot

jan. 12. 12:00
 199/225 anonim ***** válasza:
27%

[ma 10:19]: ""A cégnek ez miért jó, hogy minden vásárlás után jutalékot fizet?

- Kiváló kérdés. A válasz pedig az, hogy a cégnek azért jó, mert a valóságban a vásárlók legnagyobb része éppen azok közül kerül ki, akik maguk is üzletet akarnak csinálni. Azzal, hogy a jóságos cég lecsorgat 10-20%-ot, fenntartja a lelkesedést és a vásárlási aktivitást.

Képzeljük el ezt az MLM-es kommenttárs által példálózott Ferrarinál! Hogy a legyártott autók 90%-át a gyári dolgozók, illetve az autószalonok tulajdonosai és alkalmazottai veszik meg. Röhej.

jan. 12. 21:37
 200/225 anonim ***** válasza:
72%

"A cégnek ez miért jó, hogy minden vásárlás után jutalékot fizet?"

Ezt minden cég kifizeti csak valamelyik reklámra

Ugyanaz csak másképp oszlik el a pénz

jan. 12. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!