Az baj, ha a portfóliómba minden féle van?
Tegyük fel, ha befektető lennék, akkor az hátrányt jelentene mondjuk tárgyalás vagy üzlet során hogyha a portfóliómba a számítástechnikai startuptól kezdve étteremláncon át minden féle tulajdon van?
Változtat valamin ha ezeket a cégeket nem felvásároltam, hanem én "építettem"?
Most akkor befektető, vagy vállalkozó vagy?
A befektető klasszikus értelemben nem építi fel a cégeket, hanem pont, hogy az anyagi hátteret adja, hogy valaki más felépítse.
Ha egy Warren Buffett szintű befektetőként tárgyalsz, akkor nyilván nem csoda, ha több lábon állsz.
Egyébként nagyon helyzetfüggő. Kivel tárgyalsz, és miért, mekkora a te tőkeerőd a másik félhez képest, milyen helyzetben/pozícióban vagy te és a másik fél? Millió kérdés
Ahog 6-os mondja.
A jelenlegi kérdésedre a válasz 42.
Ha kicsit specifikálod, hogy milyen forgatókönyre gondolsz (ki vagy te az asztal egyik oldalán, és ki ül veled szemben, miről tárgyaltok), akkor lehet valami tippet mondani
Szerintem kifejezetten jó hogy a portfóliódban sokféle részvény van, nézzük például most a korona hatását, turizmussal kapcsolatos társaságok óriásit estek (légitársaságok, hotel láncok stb), míg a tech cégek, kriptovalutak meg az egekbe mentek, így logikus ha sokféle részvényt teszel a portfólióba.
Viszont azt én se értem hogy milyen targyalasrol beszélsz, befektetokent kivel szeretnel tárgyalni?
8: akkor olvasd el pontosan! ő nem részvény portfólióról ír, hanem felvásárolt cégekehet, és nem alapít... gondolom ezek apróbb vállalkozások, és nem megvette a Microsoft mellé a MOL-t is :)
Nagyon általános az egész, egy kisgyerek ábrándozása, hogy hogyan lesz gazdag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!