Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » Minden modellügynökségen...

Minden modellügynökségen kérnek pénzt a potenciális modellektől? Modelltanfolyamra, portfóliókészítésre, stb?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 3. 15:45
 1/8 Metionin ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy csak az alja kér pénzt, azok, akik lehúzzák a kis csajokat (meg a szüleiket), csinálnak pár képet aztán annyi. Az igazi ügynökségek sosem kérnek előre pénzt, általában innen lehet felismerni őket. Akik plázákban osztogatják a "legyél modell" szórólapokat, azok kamuk. Pár hete engem is megtalált 2 csaj valami "modellügynökségtől" egy bevásárlóközpontban, adtak jelentkezési lapot, mondták hogy milyen sikeres lehetek stb. Mondtam hogy amúgy 165 centi vagyok ha nem tűnt volna fel (ezzel soha a büdös életben nem lehetnék modell) de a csajok erősködtek hogy ó az nem baj! Nevettem rajta egyet, de a szórólapot elolvastam, az alján apró betűvel ott volt hogy a tanfolyam 90 ezer :D
2017. ápr. 3. 16:04
 2/8 A kérdező kommentje:

Értem, köszi szépen a választ.

Én is elmentem egy modellcastingra és ott kb. mindjárt avval kezdték, hogy 200 euró a modelltanfolyam, utána kiderült hogy a portfólió megyint egy 100 euró.

Megkérdeztem egy ismerősömet aki régen modellkedett, de ő egy másik agenciónál és ő is azt mondta hogy ott is kértek pénzt minden modelltől ahol ő modellkedett. Viszont őtet hívták is fotózásokra, ruhabemutatókra, reklámokra stb.

2017. ápr. 3. 16:21
 3/8 anonim válasza:
67%
Szia,én saját tapasztalazomat tudom leírni. 4 éve vagyok egy ügynökségnél,ahol a kezdést nekem is ki kellett fizetnem. azóta is náluk vagyok és volt belföldön és külföldön is munkám. Az ügynökségek csak akkor finanszíroznak meg mindent,ha Te olyan modell vagy,hogy egyből jók a méreteid,és aláírod a nemzetközi szerződést is. Illetve akkor kell utaznod mikor kiközvetítenek,azaz év közben is. Vannak reklám ügynökségek is,akik valóban tudnak adni munkákat alacsonyabb lányoknak és fiúknak is. Itt nem állják a betanulási költséget,és a portfoliót. De visszatérül ha olyan ügynökséghez jelentkezel aki sok munkát kap a cégektől. egyébként nem tudom miért gondolják az emberek azt,hogy a képzés és a képanyag ingyen kell,hogy legyen. Szerinted az ügynökségnek ezeket a költségeket nem kell kifizetnie? nem ismer és még azt sem tudja hogy Te valóban komolyan gondolod a modellkedést...Én belelátok a munkába és ez így van!
2017. ápr. 4. 10:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Második válaszoló, neked is nagyon szépen köszönöm a válaszod.

Nekem itthon mindenki azt mondogatja, hogy minden csalás ahol előre kérnek pénzt. Engem sajnos nem támogatnak itthon az álmaim megvalósításában...

2017. ápr. 4. 10:50
 5/8 anonim ***** válasza:

Az elöre pénzkérés azért lehet gyanus.

Barátnőm ment portfolio fotozásra,2x az egyik "csak" 30ezer forintot huzottle,elvették a pénzt aláirt egy rakat papirt,amikor a fotózás idöpontja volt 35-40másik lánnyal együtt várt a semmire,természtesen a telefont sem vettékfel.

A másik 75ezerbe került,ott volt fotózás,de én nem hozzáértő is láttam,hogy az is lehuzás volt,mert bár széplány a barátnőn nem modell.nem is hívták.ez 3éve volt.

De amúgy igaz,nyilván nem fognak állni egy teljesen random csapongó tini modell tanfolyamát és portfolio fotozását.

Pláne hogy apu és anyu bármikor le offolhatja a suli miatt...is.

Mert az veszteség.

2017. ápr. 7. 21:08
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm szépen a választ! :)
2017. ápr. 8. 11:28
 7/8 Joe.38 ***** válasza:
Munkavállaló az erejét, tudását jelen esetben szépségét adja. Ezért munkavállaló pénzt ad főleg, hogy profitot csinál ebből. Azaz munkavállaló termel nem csak magának főleg a munka adónak. Így bárhol, bármelyik munkaadó ha pénzt kér ( van rá példa) az átverés és lehúzás. Indokokat ( betanítás és egyéb jogtalan indokokat szoktak oda tenni, meg felhozni, de ez akkor is nonszensz,jogtalan) Munka adó nem fizet, ő neki fizetnek. Hisz mire fel? Szemét kihasználó átverő korszakot élünk jelenleg.
2017. jún. 2. 08:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. :)
2017. jún. 21. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!