Mi lett a Momentummal? Tán nem találnak elég progresszív gondolkodású potenciális szimpatizánst, választót? Az emberek nem fogékonyak a haladó, előre mutató liberális eszmékre?
"Most a Vitya kommunista vagy neofeudális?"
Kommunista és feudális elemek is vannak a kormányzásában, a kettő keveréke.
Szerintem ez egy fizetett hirdetés.
Ne zavarjon, hogy a Momentum ilyen alkalmain az értelmesebb fideszesek (mint kiderült léteznek, ha nagyon kevesen is vannak) is ott vannak és beszélgetnek.
Én az Új Kezdetben (Gémesi György pártja) egyértelműen nagyobb potenciált látok. A momentumosok fiatal nyikhajok, nincsen politikai tapasztalatuk, volt 15 perc hírnevük, fejjel mentek a falnak.
Gémesi már 1 éve építi türelmesen, a "föld alatt" a pártját, okosan nem teszi ki idő előtt a kormánypárti össztűznek az embereit. Jelen helyzetben ez az egyetlen megoldás. Már most országos lefedettségük van, megvan mind a 106 képviselőjelöltjük és a szakértői gárdájuk is.
Látszik, hogy egy tapasztalt taktikus és emellett hiteles ember is...a Momentum egy momentumig élt...
Vannak, találkozókat is szerveznek csak már a média visszhang múlt el. Hír volt hogy párttá alakultak, aztán hetekkel később hogy fideszesek zavarják a rendezvényeiket. Most ugyanígy vannak, rendezvényeik is, csak épp nem tudsz róluk, mert nem követed a pártot. Ha történik valami "érdekes" ( pl.: Újra zavarják majd őket vagy valami ), megint hallani fogsz róluk.
A jobbikról, MSZP-ről, LMP-ről se nagyon hallani mostanában, mégsem szűnt meg.
Hmm... a Nolimpia-ügynek vége, nyilván annak volt nagy szele. Most országot járnak és - lehet teadélutánnak hívni ha ez neked így tetszik - beszélgetnek az emberekkel. Nem csak a fiatalokkal, hanem sok olyan emberrel is akik az elmúlt években, érthető okokból, nem vettek részt a politizálásban. Értelmes beszélgetések zajlanak, legtöbbször többszáz ember előtt.
Az a te ügyed, hogy minek fogod fel a Momentum jelenlétét, gittegyletnek vagy potenciális növekvő politikai mozgalomnak, azonban a tényeken - hálistennek - ez úgysem változtat. De azért kösz a kérdést. Ügyes vagy.
Én voltam néhány hete Budapesten a Szabadság tér közelében a Momentum pikniken, és ott Fekete Győr András azt mondta, hogy Október 23-ára terveznek valami (most idézem) "Gigantikusat", és egy 1848-as forradalmi hasonlattal is élt.
Úgyhogy türelem emberek, szerintem még hallhatunk róluk idén. Nyáron is biztos ott lesznek rendezvényeken és járják az országot.
Egyelőre mondjuk csak a környezetvédelem a fő arcuk, de talán elég is kezdésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!