Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Szerinted a bankok megfosszák...

Szerinted a bankok megfosszák a hiteleseiket a család fogalom minimumától?

Figyelt kérdés
Egy IGEN vagy NEM-et kérek csak.
2012. jún. 18. 22:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/147 A kérdező kommentje:

ok én megértem és igaza van amiket ír. De van egy dolog ami szerintem alkotmány és a demokrácia semmibevételével tesznek meg.

Amiket már írtam, hogy több neves ember mondja ezeket a dolgokat. Mi lehet belőle. De senki nem tesz semmit ez ügybe, mert azért családapa és családanya, hogy gyermekeit úgy nevelje ahogy azt ő szeretné és nem azt akarja, hogy ne tudja nevelni őket!

A végeredmény úgy is az amin én akadékoskodom, hogy nem engedik azt, hogy szabadon és semmi külső beavatkozás az most akár fizikai vagy zaklatás bárnilyen formáját kihsznlva nem szőlhat bele az életébe olyan embereknek akik nem tudják fizetni a hitelt.

Nincs az a paragrafus még ha aláírt is bármilyen szerződást, hogy zaklassa bármilyen formába. Pláne az nincs benne, hogy öngyilkos vagy vállás lehet belőle tudtommal.

Lehet élt volna 100 évig oszt kiugrik 40 évesen.

2012. jún. 19. 00:19
 22/147 tetro ***** válasza:

Sajnos az egész kérdés érthetetlen. "A család fogalom minimuma"? Mi ez? Mi köze hozzá a bankoknak?

A hitelt mindenki önkéntes alapon vette fel. Sőt, mindenki választhatott hogy forint vagy deviza alapú hitelt vesz fel. Aki alacsonyabb törlesztő részlettel de nagyobb kockázattal a deviza alapút választotta az hazardírozott. Akinek a stressz megingatja a család fogalom minimumát, annak nem kellett volna ezt a formát választanai.

Rengetegen viszont úgy döntöttek, hogy albérletben élnek. Mert a lakhatáshoz az is jó. Sőt, pont ugyanolyan jó. Értük persze nem aggódik senki. De ha már itt tartunk. Magyarországon már nagyon régóta jóval olcsóbb albérletben élni, mint hitelt fizetni. Aki ennek ellenére inkább a hitelt választotta, az nem is értem mit gondolt.

2012. jún. 19. 00:27
 23/147 A kérdező kommentje:

Ha akkor 2004-2006 között nem mondják azt az elörelátók, hogy EURO lesz 2007-ben, akkor biztos nem devizába vették volna fel az emberek. Az okosok!!!

De mivel elhúzták ezt a dolgot az emberek előt ezért mentek bele. Ha pedig valóban lett volna addigra EURO akkor meg a forint hitelesek sírnának! De azokra is vonatkozik ami épp a téma, mert vannak olyyanok is akik forintba van a hitelük és mert kirugták nem tudja fizetni.

2012. jún. 19. 00:27
 24/147 tetro ***** válasza:

"A végeredmény úgy is az amin én akadékoskodom, hogy nem engedik azt, hogy szabadon és semmi külső beavatkozás az most akár fizikai vagy zaklatás bárnilyen formáját kihsznlva nem szőlhat bele az életébe olyan embereknek akik nem tudják fizetni a hitelt. "

Ennek se füle se farka.

Az van benne a szerződésben, hogy vissza kell fizetni a hitelt. Az is benne van, hogy az árfolyam alapján változhat. Az valóban nincs benne, hogy ez kockázatot jelent. Az sincs benne, hogy aki a kockáztat az veszíthet is. Ezeket rengeteg ember mégis tudja magától.

2012. jún. 19. 00:30
 25/147 tetro ***** válasza:
Szóval neked a valódi problémád az, hogy a hiteleket vissza kell fizetni a nagy gonosz bankoknak, legyen az forint vagy deviza?
2012. jún. 19. 00:31
 26/147 anonim ***** válasza:

De sajnos a hitel nem fizetésével a másik felet feljogosítja az ember, hogy megpróbálja behajtani a pénzét. Ha teszem azt, én akarok venni egy autót a szomszédtól, és odaadom neki a pénzt, de ő nem küldi sem az autót, sem a pénzt, akkor igenis jogom van szólni, hogy ugyan adja már ide az autót. Vagy legalább adja vissza a pénzt. Mivel szerződést kötöttünk, és ő megszegte. És ha elsőre nem hajlandó odaadni, amivel tartozik nekem, jogom van többször is szólni érte.

Szomorú dolog, ha valaki úgy látja, hogy nincs más kiút, csak az öngyilkosság. De téved is az illető. Mindig van más kiút. Persze ismerek én is olyan családot, ahol anyuka a két gyerekét hátrahagyva külföldre ment dolgozni, hogy ki tudják fizetni a hitelt. Ez szomorú dolog. De sajna ők is aláírták a szerződést, és azt be kell tartani.

Valójában más megoldás nincs, csak az előre gondolkodás és a takarékosság. Ez persze nem segít azoknak, akik már belefutottak egy szerencsétlen hitelbe. Nekik már ezt meg kell oldani, nincs mese. Megoldás lehet a pluszmunka, a külföldi munkavállalás, akármi. De nem a válás vagy az öngyilkosság. Különben sem hinném, hogy bárki mellett ott áll a bank, hogy márpedig most lője főbe magát.

2012. jún. 19. 00:32
 27/147 A kérdező kommentje:

Teljesen egyett értek azzal amit mond!

Sőt!!!

De van egy olyan nyomás az emberek vállán aki ebbe nincs benne, nem is értheti meg mert nem érzi.

Na ez a nyomás az ami igazából beleszól a családok életébe és változtatja meg öntudatukon kívűl életüket.

Ami lehet nem következne be normális helyzetbe az bekövetkezik! Csak azért mert a hiteles se tartott pisztolyt a bankos fejéhez, hogy adjon felelőtlenűl hitelt aminek még a bank részéről se volt fedezett!

Sőt, olyan hitel konstrukciót mely már csak történelem, mert már nem folyik a csapból mint anno. Mindez egy rossz konstrukció volt mellyel vagy tudatosan vagy tudatlanúl álltak elő. Ha jó lenne vagy volt akkor még most is hirdetnék, de nem teszik.

2012. jún. 19. 00:47
 28/147 anonim ***** válasza:

A bank nem ad semmit hitelre. Ő csak hitelt ad. Így a bank soha nem jön elő azzal, hogy hitelre adja a vizet, telefont, mint ahogy írtad.

(Csak zárójelben: megfosztják, fosszni nem szokás.)

2012. jún. 19. 00:49
 29/147 A kérdező kommentje:

Tetro!

Igen bajom van, az a bajom, hogy a gyermekeimmel nem tudok boldog lenni és felhötlenűl beszélgetni, mert tudom, hogy ki kell fizetnem a hitelem de nem tudom.

E hitelek miatt lassan szétmegy a házasságom és mindazért mert tudjuk, hogy felelősséget vállaltunk amit ki kell fizetni. nem félváról vesszem ezt a dolgot ahogy ezt olvashatod is!

2012. jún. 19. 00:54
 30/147 anonim ***** válasza:

"a hiteles se tartott pisztolyt a bankos fejéhez"

Valóban. Csak a kettő között annyi a különbség, hogy a bank nem felelőtlenül adta a hitelt. Pontosabban: a banknak nem felelőssége, hogy eldöntse, a másik fél képes-e visszafizetni. A bank bekér adatokat, és az alapján eldönti, hogy hajlandó-e szerződni. Belement a szerződésbe, és teljesítette a rá eső részt (azaz odaadta a hitelt). Innentől a hitelfelvevőn a sor, hogy teljesítse azt, amire kötelezettséget vállalt (azaz fizesse vissza a hitelt).

Sajna itt az történt, hogy az emberek kockáztattak: a magasabb kamatú, ám kiszámíthatóbb forinthitel helyett alacsonyabb kamatú, ám kiszámíthatatlan devizahitelt vettek fel. Sajnos aki kockáztat, az bukhat is. Tény, hogy rebesgettek itt eurot meg mindenfélét - de lássuk be, Magyarország pont nem az az ország, ahol az ilyesmit valóban be is vezetik időben.

2012. jún. 19. 01:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!